Ook mensen in bijstand willen dolgraag aan het werk

werkUit het door de SP uitgevoerde onderzoek onder 1700 uitkeringsgerechtigden in de maanden april, mei en juni van dit jaar blijkt  dat mensen in de bijstand dolgraag aan het werk zouden willen.

Enkele resultaten uit het onderzoek:
– Volgens 63 procent van de ondervraagden wordt gedacht dat uitkeringsgerechtigden niet willen werken en dat zij profiteren van de samenleving.

– 95 procent niet kan rondkomen van de uitkering.
Veel gemeenten bezuinigen op het gemeentelijk armoedebeleid, zoals aanvullende uitkeringen, en schuldenbeleid.

– 85 procent van de uitkeringsgerechtigden zou graag willen werken, er wordt al snel gedreigd met kortingen op de uitkering. Zij voelen zich vaak respectloos behandeld.

Bron Persbericht SP
Lees het
rapport ‘De bijstandsgerechtigde aan het woord´

5 Comments

 1. Ja dat de klotezooi van “wordt gedacht” — het is het eigenlijke kwaad, want denken is de wortel van alle kwaad. Zo’n tweeduizend jaar geleden kwam een man deze ‘psychologie’ van het oordeel/de gedachte (‘slang’) hier op Aarde aan de mens onderwijzen, maar niets is begrepen en alles is door ego verdraaid. Het is immers moeilijk voor de mens zichzelf te begrijpen als één en gelijk als alles omdat ie ziende blind en horende doof is. Ziende worden doen we door te leren Zien wat het beste is voor iedereen.

  Ja, een leefbaar loon, een leefbaar inkomen voor ieder mens is een fundamenteel mensenrecht dat door de hele menselijke geschiedenis heen is geschonden. Het is door alle literatuur, onderwijs en religie van onze cultuur gerechtvaardigd door middel van het creëren van een model waarin je leven blijkbaar een cast is waarin je een positie hebt waarvoor je dankbaar moet zijn, omdat ‘je leven je door een hogere kracht gegeven is’. Velerlei manieren zijn door de tijd heen gevonden om de ongelijkheid die er bestaat te rechtvaardigen en de elite een rol toe te wijzen alsof ze op één of andere manier belangrijker zijn, meer bedeeld dan die niet hebben. Hier zijn de elite duidelijk degenen die in staat zijn om de propaganda te financieren die dit een acceptabele manier van leven gemaakt heeft, door van de oude kastensystemen in het oosten van vandaag het kastensysteem van ‘positief denken’ te creëren, geheel en al bewerend dat eenieder individueel verantwoordelijk is voor wat en waar ze zich bevinden in deze wereld.

  Iedereen zal dienen te veranderen door een zelf-gewild besluit te nemen om te leven, handelen en spreken in overweging van de individuele zelfverantwoordelijkheid naar elkaar als Leven om ervoor te zorgen dat we samenwerken om een wereld te creëren die ervoor zorgt dat ieders leven wordt bewaakt als de onze.

 2. Zelf denk ik dat deze zzzijfers nogal negatief zijn.
  ‘K ken veel trajecten en mijn observatie is dat slechts 2 tot 3 % niet meer wil werken. Dat zijn meestal oudere Turken & Marokkanen in de leeftijdsgroep 50+.

  Niemand kiest voor armoede op 70% v/h/ minimumloon !
  Iedereen wil natuurlijk enigszins normaal kunnen leven voor zover het minimumloon dat toelaat.

  Geef ons, die 97% banen tegen 100, 105 & 110% v/h minimumloon.
  Stop verplicht vrijwilligerswerk, of beter alle werk dat niet (p/uur) het minimumloon betaald. Gewoon strafbaar maken, geldt ook voor de overheid… !

 3. De mensen komen noodgedwongen in de bijstand, die evenmin zorgt voor een menswaardig bestaan. Vaste lasten kunnen amper betaald worden, en daar gaat het bij de bijstand om, maar werkelijk iets doen aan de honger, die zeer veel NL-ers momenteel voelen, die wordt niet aangepakt. Het gaat hier om de broodroof door de oostblokkers, die alles krijgen wat wij niet krijgen, en daar moet een halt aan geroepen worden

  • Beste, hoe kom je toch aan het misverstand dat ´oostblokkers´ broodroof plegen?
   De enige die broodroof plegen zijn de banken, multinationals en andere grootverdieners daarbij geholpen door de VVD-PvdA regering Rutte 2.
   Richt je toch op de echte schuldigen van de crisis. Wat dacht je van de werkgevers die mensen uit de Oost-Europese landen hiernaar toe lokken met de meest fantastische verhalen en hen vervolgens afschepen met een hongerloontje ver onder het wettelijke minimumloon?
   Deze mensen zijn net als het grootste deel van onze bevolking de dupe van het graaibeleid van Rutte 2.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.