PvdA wil verloedering tegengaan met inzet bijstandsgerechtigden

leugensTwee PvdA prominenten krijgen in Trouw van 11-7 flink wat ruimte om de tegenprestatie voor een bijstandsuitkering te promoten.
De PvdA staat als een huis achter de tegenprestatie. Want zeggen de PvdA toppers: ´Mensen met een uitkering moeten zich nuttig maken voor de uitkering die de samenleving betaalt´. Ondertussen vergeten zij dat deze mensen heel hun werkzame leven hebben bijgedragen en al hebben meebetaald aan de uitkeringen die ze nu mondjesmaat ontvangen.

Het is de omgekeerde wereld. Iedere Nederlander houdt de BV Nederland in stand door middel van belastingen en sociale premies en wanneer dan een werkloze burger diezelfde BV om hulp vraagt moet hij eerst een tegenprestatie leveren. Zoiets als de bakker betalen voor een brood en nadat je het brood gekregen hebt als tegenprestatie voor het brood de winkel van de bakker moeten aanvegen.

Want zeggen de PvdA-ers: ´En als de economie aantrekt moeten er voldoende geschoolde arbeidskrachten zijn. Daarvoor moeten vaardigheden aangeleerd worden (lees washandjes vouwen, papier prikken, onkruid wieden, boodschapjes doen), structuur ervaren (mensen die tientallen jaren een baan gehad hebben weten donders goed wat die structuur inhoudt) en met collega´s worden samengewerkt.´

Tot slot is volgens de PvdA omes werken met behoud van uitkering een middel om de verloedering van de samenleving tegen te gaan.

Welnu PvdA-ers jullie zijn de schuldigen voor de verloedering van onze maatschappij samen met de VVD.  Armoede brengt namelijk verloedering met zich mee, dat kleeft als rottend vlees aan een bot. En wat te denken van het kapot bezuinigen van onze samenleving. Het leger werklozen neemt iedere maand toe. Eerst sloop je de samenleving en daarna wil je de slachtoffers van je sloperswerk de verloederde maatschappij laten opknappen.

Rob Vellekoop, 17 juli 2013, delangemars.nl

38 Comments

 1. Van rust tot wanhoop.

  Mijn verhaal begint in 2005, na 28 jaar afgekeurd te zijn (WAO) zonder herkeuring uit de WAO gezet. Gelukkig hed ik nog enkele jaren WW uitkering tegoed. Dit nadat het UWV mij div. malen had verboden om bepaalde werkzaamheden te gaan doen want ik zou dan mijn recht op WAO uitkering verliezen, ergo ik had geen arbeidsplek.
  Ik was in die tijd bezig om een eigen zaak op te zetten en daar had ik een starterskrediet voor nodig. Ik had de steun van MKB en die juichte het initiatief van harte toe.
  Een bedrijf werd door het UWV ingeschakeld om te beoordelen of mijn toekomstig bedrijf levensvatbaar zou zijn. resultaat was negatief.
  Second opinion aangevraagd via het UWV en na aandringen mijnerzijds werd dit toegekend en hun zouden dat regelen.
  Wat schetst mijn verbazing, er kwam een persoon die , eerst met leugens waarin hij ontkende dat hij voor hetzelfde bedrijf werkte als wat het eerste rapport had gemaakt, toch voor dat bedrijf werkte. Resultaat negatief.
  Al mijn geld zat al in de voorbereidingskosten die ik gemaakt had mede door de goede medewerking van jet MKB.
  Om een lang verhaal kort te maken, Ik had veel schulden bijna geen inkomen enkel een WW uitkering.
  De schulden die ik had werden mede veroorzaakt door de belastingdienst die er op stonden.dat ik mij bij de KvK liet inschrijven. Ook had ik gelijktijdig met een belastingambtenaar de toezegging dat ik geen inkomstenformulier hoefde in te vullen(maandelijks) omdat ik nog geen bedrijf had.
  Na 6 maanden kreeg ik de ene na de andere aanslag omtrent het niet ingevuld hebbende van het maandelijkse omzetformulier.
  De boetes varieerde van €250 tot €400 per maand en dit 8 maanden lang.
  Ik heb daartegen bezwaar gemaakt maar alles werd afgedaan als zijnde dat iedereen moest betalen. Ook werden enkele bezwaarschriften afgedaan als niet ontvangen.
  Ik wil met het stuk hierboven enkel maar zeggen dat het niet enkel van de laatste tijd is dat mensen zoals u en ik, de laagst betaalde, het geld op een leugenachtige en voor mij criminele manier afgepakt word.

  Een ander voorbeeld.
  Ik had al sinds 2001 een auto (kitcar) en wou die vorig jaar verkopen enkel die moest nog ingevoerd worden. Dit heb ik eerst laten doen voordat ik hem na 12 jaar weer rijklaar leit maken dmv een APK keuring. Er was nogal wat herstel werk aan de auto en deze duurde erg lang.
  Binnen één week had ik een bekeuring binnen van €126 omdat de auto niet APK gekeurd was en ik de auto niet had geschorst. Ik heb meteen bezwaar aangetekend en de auto geschorst. Resultaat? Bezwaarschrift afgewezen en betalen op straffe van een boete.
  Ik heb toen eerst de boete maar betaald van het geld wat voor de auto bestemd was. Toen de auto verkocht kon worden, ik had een koper, heb ik de schorsing eraf gehaald maar er was een klein probleem bij de reparatie opgetreden en de auto zou 3 dagen later klaar zijn.
  3 Dagen later auto klaar en een bon van de belastingdienst omdat de auto niet APK gekeurd was., Boete €130

  DE AUTO WAS AL 13 JAAR NIET MEER OP DE WEG GEWEEST.

  Dit alles is enkel alleen maar wat voorbeelden hoe in Nederland omgegaan wordt met mensen, die zonder pardon het geld uit de zak geklopt worden.

  Dit is enkel wat mij gebeurd is omtrent de belastingdienst en over de huidige situatie die ontstaan is daar wil ik en kan ik nu nog niet goed over praten want dan ga ik compleet over de rooie.
  Misschien later.

  Math

 2. Staats UITBUITING van hen die in hoge persoonlijke en financiële nood verkeren.
  Staats uitbuiting van mensen die eerst uit een baan zijn geschopt om daarna gedwongen worden om voor het hetzelfde bedrijf voor de helft van hun loon weer te werken.
  Deze methoden zijn Nazistisch ontsproten uit het zieke brein van politiekelingen die nog nooit (een maand( werkloos zijn geweest!
  De verdorvenheid van de uitbuitende klasse in Den Haag gedreven door een zielloos ding met twee armen en benen, allen gelijkende op een mens.

 3. Propaganda maken? Volgens mij deed ik niets anders dan wat onjuistheden aanstippen en nuance aanbrengen. Jammer dat dat niet op prijs wordt gesteld, maar het zij zo. Overigens altijd bereid tot een goed gesprek, op basis van argumenten.

 4. Vreemd om zinsnedes tussen aanhalingstekens te zetten en daarmee te suggeren dat ze letterlijk zijn overgenomen uit het artikel in Trouw. Lees je dat artikel echter, dan kom je de ‘quotes’ in kwestie niet tegen. Logisch, want het artikel is een stuk genuanceerder. Net als bijgaande tekst. Daarin lees je wie om een onderzoek heeft gevraagd (juist omdat er veel niet goed gaat) en wie om heldere spelregels, zodat bijstandsgerechtigde en gemeente weten wat ze van elkaar mogen verwachten. http://www.pvda.nl/berichten/2013/06/Onderzoek+en+heldere+spelregels+Bijstandswet#

  • Beste John, in eerste instantie heb ik je commentaar in de trash gezet. Dat heb ik gedaan omdat ik je commentaar niet relevant genoeg vond.
   Deze site is namelijk niet bedoeld om propaganda te maken voor de PvdA. Daartoe krijgen zij al ruimte geenoeg in de traditionele media waar veel anti-regeringsberichten worden geweerd.
   In tweede instantie heb ik besloten het wel te plaatsen zodat mensen de link kunnen volgen die je plaatst.
   En zij daarin nogmaals de bevestiging van mijn stelling vinden, namelijk dat de PvdA de kiezers heeft belazerd door te suggereren een sociale partij te zijn en in de praktijk niet onder te doen voor de VVD in pogingen het sociale zekerheidsstelsel af te breken.

   • Juist Rob en als ik Klijnsma hoor word ik al niet goed. Van haar een persoonlijke brief gehad nadat Minister President Rutte en Zijne Majesteit Willem Alexander er niet uitkwamen. Ze verwijst continu naar de wet die feitelijk ook bepaalt voor de kinderombudsman en het college voor de mensenrechten dat zij niet op kunnen ( mogen ) komen voor het individu. Je weet wel waar beide heren, naast D. Samson een laadje voor hebben. Sorry individueel probleem. Ze zien allemaal de massa alleen maar gericht, als de massa individueel wordt, hopla het laadje in . Nee, ze gaan het hebben over zwangere vrouwen die banen verliezen, maar de massa mensen die daar ook last van hebben en niet zwanger zijn roeren ze niet aan. Kinderen krijgen zwemles, zeker om te leren hoe ze het hoofd boven water moeten houden, synoniem voor armoede en een gezin in schulden. Vervolgens kunnen ze naar de bieb een goed boek halen om te bezien hoe zij, de kinderen hun ouders kunnen helpen. Want de hulpverlening is bagger zijn ze alleen goed om Nederland te verkleinen naar twee burgers, ouders. Ik word er boos over, eerlijk gezegd. doodziek van. Klijnsma sociaal? Ja zeker met een asociaal beleid. Gewoon een wolf(in) in schaapskleren.

 5. Er is geld genoeg in Nederland,om dat onvoorwaardelijk basis inkomen in te voeren.Het staat alleen op de verkeerde bankrekeningen,in wel heel foute verhoudingen.
  Dat men er niet aan wil,heeft met lust tot machtsverhouding handhaving te maken.
  De overheid wil nu eenmaal graag laten zien dat zij satan boven GOD verkiezen.Het zou me dus niets verbazen als zij ook als eerste in de rij staan om ‘ the mark of the beast’ in ontvangst te nemen.En dan vervolgens daar weer een verplichting van gaan maken voor de rest.
  Het voorspel is er immers al naar.

 6. Als klap op de vuurpijl heeft men ook nog even snel een of andere regel per 1 Juli in zitten doordrukken,dat gemeenten direct uitkering kunnen opschorten/stopzetten als klanten niet mee willen werken aan overkill inzake dat achterlijke dwangbeleid.
  Over verloedering gesproken.

 7. En dan buitenlanse goedkopere werknemer een fulltime baan in laten nemen!! Prima werk van dit kabinet!!!!

 8. Trouw heeft toch een christelijke achtergrond en dan ruimte maken voor een dergelijke promotie!

 9. En kom vooral DEMONSTREREN, want die Petities gooit bovenstaande gladjakker gewoon direct weg, dat hij zo prominent glimlachend bovenaan staat, is ook niet handige, want nu is het op FB omdat je alleen de eerste regel ziet en een groot glimlachend Hoofd alsnog gratis reclame voor de WWNV…

  Stop de Sloop en kom naar de grote landelijke Abva Kabo IKV demonstratie

  https://www.facebook.com/events/493757217371082/

 10. Hallo Rob, Het basisinkomen moet ook ergens door gefinancierd worden.
  maar de staat heeft geen geld maar het bedrijfsleven wel ( en dan praat ik over de grote concerns zoals Ahold,Philips en Unilever) De aardgasbaten en Olie is in handen van marktleider SHELL. Dus presenteer ze de rekening van dat basisinkomen. en mijn idee is een voorloper op de uitvoering van het basisinkomen. Was alleen vergeten het te koppelen.

 11. De oplossing is vrij simpel, geef mensen meer te besteden, dit kan door het werk opnieuw te verdelen.
  Alle uitzendbureaus en flexwerk verbieden. Alle 0 uren contracten opheffen vanaf 21 jaar.
  Daarna herverdelen in vaste contracten van 20 uur tegen 1400 euro p/m netto. En zie dan de werkgever minder gierig ! Mensen krijgen vertrouwen en de werkloosheid lost grotendeels op. Denk niet in problemen maar denk aan GOEDE oplossingen. Nu maar hopen dat een politieke partij dit gaat uitvoeren ! (de SP is er warm voor )

  • Het basisinkomen is de manier om de welvaart gelijkmatig te verdelen.

  • Hoi, hoe kan je nu nog vertrouwen hebben in het huidige systeem, politiek, regering, politie, leger, overheid, uwv etc (dit soort instanties)..
   als je het doel weet van de mensen (elite) aan de top, dan begrijp je ook wel waarom we nu in deze shit zitten..

   google maar “New World Order”, staat ergens een lijst met doelen van de “illuminati/bilderberg group/geheime genootschappen” van wat ze met ons doen en van plan zijn.. heel veel mensen uitroeien en daar zijn ze goed op weg, want mensen vertrouwen hun overheid nog steeds (vaccins, gemanipuleerde voedsel, chemtrails, mind control, brainwashen etc).. zeker als ze strax worden gechipt met een goed verhaal erbij

   • Er zullen altijd mensen zijn die het opnemen tegen de machthebbers. Er zijn nog steeds mensen die het vertikken zich neer te leggen bij het dictaat van een elite die op slinkse wijze de democratie misbruikt. Het gros van het huidige parlement is eenvoudig te beinvloeden omdat zij er geen principes meer op na houden. Het beroep van parlementslid wordt door velen gebruikt om hun ego op te poetsen. Een commissieveradering of debat in het parlement geen strijd tussen bevlogen idealisten, maar eerder een stel egotrippers die de show probeert te stelen. Gelukkig zijn er uitzonderingen en dan kijk ik naar de SP.

    Wanneer je stelt dat je geen vertrouwen meer hebt in de overheid vind ik dat jammer, maar op dit moment terecht.
    Dit wil echter niet zeggen dat we niet moeten blijven proberen orde op zakken te stellen. Daarnaast is het natuurlijk zo dat de regering die er nu zit in het zadel is geholpen door de kiezers en daar net zo lang blijft totdat de burgers besluiten dat het genoeg is.

    Dus zolang het volk regeringen als PvdA-VVD accepteert zal het een zooitje blijven. De actie ligt bij jou en mij. Bij de burger. Wij hebben de macht en wij laten het voorlopig over aan een duistere elite!

    • Bedankt voor het antwoord.. Het is inderdaad het opstaan, terwijl we dat overal zien gebeuren (behalve NL) en als het hier gebeurt horen we er natuurlijk niets van.. Omgekeerde wereld nog..

     Ben vergeten te zeggen dat ik dit een goede site vind en dat jij ook duidelijk mensen wilt uitleggen in wat voor shit we zitten, thanks!

 12. Kheb het niet helemaal gelezen, maar zag het plaatje en politiek gerelateerd is altijd leugens, leugens en leugens.. 1 grote poppenkast en er zijn alleen maar kutbanen waar je niet voor in aanmerking kom.. Ik heb mijn papiertjes wel, maar aan een baan komen in de richting waar je voor heb gestudeerd “ho maar”… iig ook ik zit straks aan de bijstand er ik wordt hier schijtziek van.. werklozen maar benadelen terwijl de meesten wel hun best doen.. FUCK DE STAAT/REGERING VAN CORRUPTIE!

 13. Op naar de 0 zetels voor die twee gruwelpartijen, leiden hun eigen ondergang in.

  • Was dat maar zo Leo. Er zijn nog steeds grote groepen mensen die nog geen kennis hebben gemaakt met de situatie aan de onderkant van de samenleving en het harde beleid van Rutte (en Samsom) toejuichen.

 14. ja A.v.Ostaijen… ik wil niets liever , daarom toen mijn toespraak bij de PvdA , laten zien hoe het toe gaat in het land, vanuit de hoek waar de klappen vallen.. kom maar met ideeen..ik ben echt zo ver dat eventuele gevolgen mij niets meer uit maken .wat je hier leest is nog maar een fractie van wat me overkomen is na het ziek worden… en ik ben het moe… ik wil mijn verhaal vertellen … mede omdat ik niet de enige ben die dit overkomt

  • Jannie, ik overweeg het zelfde te doen. !0 maanden geen inkomen gehad door malafide werkgever, hij lachende derde. Ging failliet maar had nog 11 BV’s. Mijn beloning een jaar UWV, want een nieuw land inhoud geeft, zo ook een nieuwe dictatuur. Voorliggend mijn baan verloren door beleid overheid, ach je vindt wel een nieuwe baan. Oke gevonden, maar mij niet verteld dat als je ziek wordt; je met groot gemak eruit gedonderd kan worden door versoepeling ontslag en arbeidsrecht en promotie flex-contract. Tussenliggend weer diverse periodes onder de vlag van het nieuwe land UWV, Noem het Unie Wanbeleid Volksverraad met een geperfectioneerde inlichtingendienst. Waarbinnen recht ( na 32 jaar arbeidsverleden ) tot een juk gemaakt wordt, alleen in het voordeel van het UWV. Wat neer komt op kop houden, want anders………

   Ik snap dus volledig jou motivatie, ik ben het ook moe wil eigenlijk mijn verhaal vertellen, wat hoe kan het nog erger worden? Wat dus kan door allerlei mogelijkheden die de wet hen bied binnen een voor ons rechteloze situatie, wij vogelvrij zijn.

   • ik laat het niet meer toe… ben ziek vanaf 2006 en heb vanaf dat moment alleen maar ellende gekend… 4 maanden geen inkomen.. moesten even uitvechten wie me zou betalen ,uiteindelijk de consumentenman ingeschakeld en zo kwam ik bij het UWV.met schulden ondertussen want verschillende bedrijven wilde het getouwtrek niet afwachten. Na een lange weg van deurwaarders en steeds meer schulden (wachtlijsten voor hulp) kwam ik in de WSNP… en werd onder bewind gesteld want ik kon niet met geld omgaan… >dat heeft me kapot gemaakt.. sinds februari een schone lei en geen bewindvoering meer . maar nu is er de soos … ben het zo moe en ik ben niet meer van plan nog langer met me te laten sollen, wat de gevolgen ook zullen zijn ..gewoon doen hoor , als het maar even kan, we zijn mensen , geen gebruiksvoorwerpen !!

    • @Jannie, hier idem. In de gemeentelijke schuldhulpverlening gezeten dat 1 1/2 jaar resultaat: kosten rente, hogere schulden. Daarna blijven zitten met een bewindvoerder ( half jaar en nog een nasleep van drie jaar ) door de schuldhulpverlening geëist, resultaat aangifte, fraude waar een bewindvoerder rustig in kan voorzien, de gemeente vindt dat prima! Stelletje jakhalzen. Naast de rest al benoemd. Herhaald aan het werk gegaan, terwijl hartpatiënt maar ik had gewoon geen keuze. Maar goed dan ontmoet je weer andere jakhalzen die een ziek medemens niet moeten en geeneens tijd geven om te herstellen. Bam je flex-contract wordt niet verlengd. Waarvan het nieuwe land zeg: Tja dat is wettelijk, kan je niets tegen doen. Dat terwijl ik goed beoordelingen had. Je loopt je eigen hart naar de knoppen te helpen voor een stel gemeen lachende jakhalzen die elkaar door dik en dun steunen. Maar de burger aan stukken scheuren alsof wij een kadaver zijn. Maar goed dat ontstaat vanzelf door het jakhalzen beleid. Helaas Jannie dat nu ons nieuwe land in Nederland. Bestierd door mede mensen wie niet beseffen hoeveel geluk ze hebben nog werk te mogen hebben.

 15. Mensen die exorbitant hoge salarissen verdienen, zoals bank-, zorg- en verzekeringswezen-directeuren, moeten een bijdrage leveren door IN TE LEVEREN! Zowel hun HEBZUCHT als het GELD. We bouwen de samenleving weer op door dit soort uitwassen tegen te gaan.

  • Tja die dus de winst inpikken en deels uit laten keren als bonussen. Want wat hebben ze het goed gedaan. Lekker makkelijk want als ze verlies lijden komt het op het bordje neer van de burgers. Zo ook d.m.v. zorgpremie. Levert toch 1,4 miljard euro winst op bij zorgverzekeraars, als ik dat juist heb. Hoe kan dat de zorg wordt toch veel te duur en dan toch nog winst genereren? Zorgpremie te hoog? Zal wel liggen aan de zakkenvullers, waar dus op valt te bezuinigen, komen we tenminste weer uit met een ziekenfonds van 40 guldentjes per maand. Moeten we ook maar even kijken naar de farmaceutische industrie, wie best wel wat minder winst mogen ontvangen dan de vele miljarden wat maar groeit en groeit. Alleen al omdat steeds meer mensen ziek worden van het huidige beleid met idiote boetesystemen o.a. op basis van zorg. (premie )

 16. het beleid van dit kabinet is verschrikkelijk.! en PvdA is de ergste . ruim twee jaar geleden heb ik mee gedaan aan een promotiefilmpje over armoede. ze zouden dat aanpakken.. Ik heb een toespraak gehouden op een bijeenkomst van de PvdA en er werd me aan alle kanten verzekerd dat het goed zou komen.. ik ben door ziekte in de bijstand gekomen (kon niet afgekeurd worden wegens het niet hebben van inkomens verlies ) maar werd ook niet meer omgeschoold want ik kwam toch niet meer aan het werk volgens het UWV. dus de bijstand in. 55 jaar . 4 kinderen opgevoed tot nette mensen en nu moet ik een tegenprestatie doen om zogenaamd uit mijn sociale isolement te komen (volgens de soos ) .omdat ik niet meer kan werken bestaat mijn tegenprestatie uit 16 weken ,2 middagen in de week een cursus wie ben ik volgen om mezelf te leren kennen . ben tot een niets gereduceerd . ik sta midden in het leven maar moet me aan de grillen van het kabinet overgeven omdat ik anders gekort word op mijn uitkering… vorige week kreeg ik een waarschuwing… in februari kreeg ik van een hele lieve vriendin een autootje om de deur uit te kunnen .. een auto van 16 jaar oud… ik wist dat de auto niet jonger mocht zijn dan 10 jaar maar wist niet dat ik het door had moeten geven aan de soos. het was een cadeau met minimale geld waarde maar een maximale emotionele waarde . nu die waarschuwing. ik word 2 jaar lang extra in de gaten gehouden en bij het minste of geringste een boete van 150 euro . heb me altijd aan hun regels gehouden , niet bijverdiend of zwart gewerkt . alle dingen die ik moet melden gemeld . en nu kon er geen telefoontje af om te vragen waarom ik het niet gezegd had maar word direct bestraft. ik voel me zo gekleineerd !
  ik ga bezwaar indienen en heb besloten desnoods maar mijn uitkering kwijt te raken en in een doos te gaan wonen omdat ziek worden het enige is wat ik deed (en niet vrijwillig). heb dit niet verdiend en met mij de vele anderen die met de rug tegen de muur worden gezet door die kabinet

  • Dat is meer dan bizar, Jannie. Zou je er iets mee willen doen, als vorm van protest en het te laten zien aan mensen die in gelijke situatie zijn, of diegenen die dit beleid hebben gemaakt? Je verhaal delen dus?

   • ja A.v.Ostaijen… ik wil niets liever , daarom toen mijn toespraak bij de PvdA , laten zien hoe het toe gaat in het land, vanuit de hoek waar de klappen vallen.. kom maar met ideeen..ik ben echt zo ver dat eventuele gevolgen mij niets meer uit maken .wat je hier leest is nog maar een fractie van wat me overkomen is na het ziek worden… en ik ben het moe… ik wil mijn verhaal vertellen … mede omdat ik niet de enige ben die dit overkomt

    • Janny, ik wil heel graag jouw verhaal, en van dat van anderen maken tot een verhaal dat ‘anoniem’ de wereld in kan worden gebracht, middels Theater voor Onderdrukten. Ben er mee begonnen en ben erover in gesprek met medewerkers van dit Theater.

     • hoeft niet eens anoniem 🙂
      ik ben ik en ben niet meer van plan me te verstoppen voor wie dan ook .. :)\

  • “[…] bestaat mijn tegenprestatie uit 16 weken ,2 middagen in de week een cursus wie ben ik volgen om mezelf te leren kennen .” Grrrr, als ik naar delangemars.nl ga kan ik met mijn computer beter in het vriesvak van de koelkast gaan zitten om te voorkomen dat mijn bloed gaat koken!!! Dit is met name wat mij zo woest maakt!!! Dat je als intelligent en sociaal persoon door een stel leegkoppen geforceerd wordt om te gaan navelstaren en over jezelf te gaan reflecteren, alsof er iets mis met je zou zijn!!! Het is niet voor niets dat mijn eerste cartoon exact dat in beeld bracht: http://www.arvy.org/publicaties/20121116.html Zo, ik ga even afkoelen. 🙂

  • Dus Unie Wanbeleid Volksverraad. Tja dat is geen Nederland, maar een dictatuur. Bizar verhaal Jannie!

    • Helder en ontluisterend én herkenbaar Jannie! Moest ook meteen weer aan ‘De onrendabelen’ van Marcel van Dam denken! Het is niet alleen afbraak van onze economie, van ons ‘sociale weefsel’ (welzijnsvoorzieningen en ‘zelforganisaties’), maar ook het stukmaken van mensen! Bah!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.