Traditionele media mijden protestacties behalve die van Wilders

demoEr  waren de afgelopen maanden tientallen demonstraties in het land, echter de traditionele media maakte er vooraf en ook na afloop geen melding van.
Totdat Wilders een demonstratie aankondigt. Dan is er opeens aandacht voor demonstreren. Lees het AD van 2 juli er maar op na. Het artikel is een lange verkapte oproep tot demonstreren met Wilders. Een van de verklaringen waarmee het AD voor de dag komt is dat 50 tot 60 procent van de bevolking vertrouwen zou hebben in de overheid.

Wanneer je bekijkt wie de media in handen heeft heeft, dan is dat uitblijven van media-aandacht voor de tientallen demonstraties van de afgelopen tijd niet zo vreemd. Dat de pers  nu een keuze gemaakt lijkt te hebben voor Wilders verraadt hun conservatieve en rechtse gehalte. Op het internet daarentegen schieten de facebook communities van activisten uit de grond. Sites als Dutch Revolution, Landelijke Demonstratie, Meldpunt Misstanden, FNV Lokaal Zuid Groningen, Arme Kant van Deventer, Maak van Vrijwilligerswerk geen verkapte slavernij, De Lange Mars, Facebook Actie tegen Rutte 2 schieten als onkruid te voor schijn en roepen op tot actie.

Commentaar
Voor een belangrijk deel wijd ik het uitblijven van massale protesten tot nu toe aan de media-stilte rondom protestacties.  Toch zal de aanhouder winnen. De lange adem is nodig en daarnaast zal iedere bezuinigingsronde van dit afschuwelijke kabinet Rutte 2 de motivatie voor actie tegen alle druk in doen groeien. Ik nodig jullie graag uit om deel te nemen aan de Lange Mars van zaterdag 24 augustus in Den Haag en 28 september in Deventer.

Rob Vellekoop, Delangemars.nl, 16 juli 2013

20 Comments

 1. even een misverstand rechtzetten. ik heb niet wilders verdedigt maar de actie s . wil er ook bij zetten dat mijn vertrouwen helemaal weg is van de politiek . op wie moeten we nog stemmen . zodra ze aan de macht zijn veranderen ze in geldwolven. kan wilders het waar maken dat hij tegen armoede is? alleen moslims aanvallen heeft gen zin. maar ik weet wel dat ze behoorlijk argressief zijn. en een president moet neutraal blijven .

 2. voor mij maakt het nu echt niks uit of wilders te vertrouwen is. als er maar actie s gevoerd word tegen die regering . ik ben voor alle actie s nu !! deze regering moet weg! wat zit hier dan achter , dat hij ook actie voert. kranten liegen er op los. zodat hij meer stemmen krijgt? ik stem niet op pvda vvd . cda ook niet . allemaal niet te vertrouwen . word wakker. wilders is niks van plan . deze man is juist door deze regering eruit gezet. ben niet voor en ook niet tegen hem. hij loopt niet als een kude schapen als die andere in de regering mee , dat weet ik wel. hij heeft gewoon een eigen mening. dat waardeer ik zeer.

 3. jullie zijn iemand af het kraken die ook tegen rutte 2 is . ik vindt het goed dat hij ook actie tegen die afschuwelijke bezuinigingen doet en ik denk dat hij helemaal geen toneel speelt !! hij meent dit! dit heeft niks met moslims of zo iets te maken.

 4. Ik had allang een bruin vermoeden dat de PVV iets van plan was en dit is niet goed!

 5. Wat suggereer je daarmee @mam de Boer?!
  De mensen die dit land ‘regeren’ zijn zeker ook zulke positivo’s.
  En is het negatief dan, om ervoor te zorgen dat de mensen die hier het meest onder lijden, in het nieuws komen? Ik vind van niet. gewoon een beetje slimmigheid om te krijgen wat we willen: media-aandacht, toch?!

 6. De PVV is een rookgordijn partij, slechts opgericht vanuit de VVD, om een nieuwe Pim Fortuyn te voorkomen.

  Dat verklaart alles a, alleen zijn er maar weing mensen die het willen zien.

  Geert Wilders, als persoon is nep, zijn fractiegenoten trappen er ook in.

 7. Als je iets wilt bereiken moet je positief overkomen en niet, a la Wilders nota bene, calimero gaan doen op internet.

 8. Het enige wat telt voor heer Wilders is zijn geliefde Israel. Wat ik merkwaardig genoeg vind voor een Nederlandsche politicus. PVV blijft daarnaast een eenmanspartij. En heeft keer op keer laten zien haar kiezer in de rug te zullen steken. Derhalve onbetrouwbaar! – Hier steekt dus meer achter.

 9. Onlangs heb ik de nos een mail verstuurd met de vraag geen aandacht te besteden aan de moslimverhalen van Wilders, omdat dat mij dat slecht leek voor opgroeiende kinderen. Ook at5 heb ik wens gemaild Ivm berichtgeving over een stadsdeelvoorzitter over de marokkaanse jongeren. Een omroep kan dat anders presenteren. De Nederlandse media maar wat vermijden.

 10. pfff correctie: doorgroeien om straks op een bepaalde / Als we nu geen Galliërs worden

 11. Wilders heeft altijd aandacht gekregen, dus nu weer omdat aan wilders zelf ook een flinke negatieve kant zit. Het geeft weer een mogelijkheid om een bepaalde soort burgers de schuld te gaan geven. Dat naast de mensen werkeloos, in de bijstand, zieken en ouderen wie allemaal een heleboel geld kosten, onkosten zijn voor de werkenden. Wilders ruimte geven is gewoon de al ontstane tweespalt meer ruimte te geven, dus te vergroten. Zolang de regering er maar mee weg komt en de EU verder kan uitbouwen, dus meer macht kunnen geven. De stumpers onder ons blijven daar maar intuinen, doelend op mensen wie nog steeds alleen maar oog hebben voor hun eigen bestaan. Wie mensen zoals zojuist benoemd t.b.v. zien als onkosten en vandaar uit zich in hun bestaan bedreigd voelen, Doe daar nog een stel islamieten bij en er ontstaat een flinke groep schuldigen. Dat terwijl rutte en zijn kabinet flink kan doorgroeien op straks op een bepaalde manier te gaan wuiven met een gestrekte arm. Wie zal gaan denken dat wij straks een stel Galliërs zijn en of joden. Wie ook braaf naar de slachtbank werden afgevoerd, wat nu inmiddels al aan het ontstaan is. Nu nog enigszins vriendelijk ogend maar dat gaat veranderen, als we nu geen Galliërs als bijvoorbeeld Astrix en Obelix, dus Fransen. We zijn dicht bij het zelfde verhaal als wat ontstond na 1935!.

 12. “Een van de verklaringen waarmee het AD voor de dag komt is dat 50 tot 60 procent van de bevolking vertrouwen zou hebben in de overheid”.

  Ik denk dat ze daar maar eens goed onderzoek naar zouden moeten doen, bekend is dat een grote meerderheid van de bevolking helemaal geen vertrouwen meer heeft in de overheid en zeker geen 50 tot 60%. Dat protestacties genegeerd worden of liever gezegd doodgezwegen worden heeft te maken met de struisvogelpolitiek die gevoerd wordt door de media en de overheid. Ze zijn veel te bang dat er ergens op enig moment een actie losbreekt die niet meer in te tomen is.

  Misstanden, gedwongen tewerkstellingen, armoede onder kinderen, lange wachtlijsten bij voedselbanken en de oplopende werkloosheid en toenemend aantal faillissementen zullen op enig moment ook zonder media-aandacht een kookpunt van de bevolking naderbij doen komen.

 13. Ook de protesten in de rest van Europa… Graag wil ik de PVV even melden dat 21 september de herfst begint en niet de Nederlandse lente. Daarom verzoek ik de PVV om het copyright te respecteren en niet op slinkse wijze oneliners te smeden, de meeste heb ik al bedacht en bij deze geclaimd..

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.