Protest helpt: geschrokken Deventer B&W doet water in de wijn

deventerMet verbazing en verontwaardiging is in het land gereageerd op de uitlatingen van Deventer wethouder Margriet de Jager. Deventer wil vanaf 2015 werklozen en vrijwilligers inzetten voor de persoonlijke verzorging van ouderen en hulpbehoevenden. “Persoonlijke verzorging is de begeleiding van mensen bij het wassen en aankleden” “Maar ook bijvoorbeeld medische verstrekkingen die door professionals worden gedaan. Die kunnen straks ook door vrijwilligers en werklozen worden gedaan.” Aldus haar uitlatingen in het programma Nieuwsuur.

Het Deventerse college van B&W is geschrokken over de reacties en heeft via de website van de gemeente de volgende verklaring gegeven:
`Allereerst willen we u laten weten dat de zorg aan het lichaam, de medische verzorging, zoals het toedienen van injecties en zorg voor protheses en katheters, een zaak blijft voor professionals. Die zorg blijft ook gewoon vallen onder de nieuwe Zorgverzekeringswet.´ Daarover is wethouder De Jager in de uitzending niet duidelijk geweest. Ze betreurt dat dit heeft geleid tot onrust.

Commentaar
Iedere keer weer blijkt dat alleen alertheid van de burger de overheid kan beletten de meest draconische maatregelen op de burger los te laten. We mogen niet in slaap vallen. We moeten blijven protesteren tegen dit kabinet en de drieste bezuinigingsmaatregelen. Zonder actie keren we langzaam maar zeker weer terug naar het feodale tijdperk waarin de burger zijn vrijheden en rechten verliest. Op 28 september 2013 Protestactie in Deventer tegen de bezuinigingen van Rutte 2. Ik kom je daar graag tegen.

Rob Vellekoop, 3 juli 2013, delangemars.nl

12 Comments

 1. Mijn buurman vertelde mij dat hij een tijdje terug drie maanden een uitkering genoot van het UWV. Men hem bezocht doordat men vermoede dat hij samenwoonde. Men vroeg aan hem waar hij het ondergoed onderbracht, waarop hij ze de woning uitzette. Hij tegen hen zei dat vraag ik jullie toch ook niet, naast het feit dat ik bij jullie niet zomaar jullie woning binnenval.

  Resultaat: een maand geen uitkering.

  Wat dus niet ontstaat bij een gevangene als men zijn of haar cel overhoop haalt, dat zover ik weet. Een Inmate nog wel eten verkrijgt!

  • Nadat uw buurman zijn uitkering van 3 maanden had opgebruikt kreeg hij een uitkering van de Gemeentelijke Sociale Dienst. Over hun gaat bovenstaand artikel en niet over het UWV. Dit ter rectificatie.

 2. Om de waanzin nog even aan te tonen: Welke crimineel in de gevangenis krijgt in Nederland de green mile toebedeelt binnen het gevangeniswezen?

  Wat wel ontstaat door sancties losgelaten op burgers door uitkeringen in te houden. Zo ook wij als gezin, wij een week lang geen ziektewet uitkering uitbetaald krijgen van het UWV. Waar wij drie dagen van te voren bericht over krijgen. Waaruit wij ook op kunnen maken dat wij de week daarop gehalveerd worden. Wij dus een week lang van het UWV geen mogelijkheid verkrijgen om een week lang geen eten te kunnen kopen en de week daarop met de helft minder moeten doen.

  Dit heet pesten op een mensonwaardige wijze omdat men het gestelde ook eerlijk had kunnen verdelen over de vier weken van de maand, al betwist ik de vordering. Wellicht ontstaan door kritiek van mijn zijde op het UWV.

  • @Vivian: Goed Margriet de Jager is een super monster maar er zijn tal van monsters in diverse gemeente en onderdanen, zoals gesubsidieerde ( hulp instanties ). Wie momenteel burgers ( hulp vragers ) een nietsontziende acceptatie opleggen aan mensen al is dat inhoudelijk op menselijk vlak ingrijpend en angstig. Als je daar kritiek op uit wordt alles nog meer monsterlijk, wat kracht bijgezet wordt en mogelijkheden verschaft door het idiote beleid van de huidige regering. Dat door mensen ( hulpbehoevenden / hulpvragers ) feitelijk buiten de rechtsstaat te zetten. Waardoor burgers meer en meer vatbaar worden voor de gruwelijkheden van nu zogenaamde professionals, wie heden ten dage niet meer lijken te zijn dan een versterking en uitvoering van het huidige beleid. Waar menig bestuurder, ambtenaar en semi ambtenaar zijn voordeel uit haalt. Men nauwelijks bekritiseerd kan worden op slecht werk, slecht bestuur.

 3. Het wordt wel meer duidelijk dat wij als burger de vinger aan de pols moeten houden. Om te voorkomen dat gedachten van bepaalde mensen een waarheid worden, wie menen het “alleen” voor het zeggen te hebben. Wie steeds maar weer vergeten dat zij een positie hebben verkregen door stem gedrag van de burger. Met wiens gedrag ze moeite krijgen als ze een stem laten horen over gedachten zoals deze, welke Rob met recht onder de aandacht brengt. Hieruit blijkt maar weer dat figuren als Margriet de Jager niet het belang overdenkt van iedereen, wat toch de bedoeling is, moet zijn. Hier moet een einde aan komen, we zijn meer dan toe aan een eerlijke verdeling en op gelijke basis medezeggenschap.

 4. Niet duidelijk geweest? Ze zei het letterlijk en antwoordde ook nog een keer ja op de vraag of dat dan ook door verplichte ‘vrijwilligers’ kan worden gedaan. Nu betreurt ze de onrust…Eerst eens nadenken voor je met die idioterie komt, mevrouw de wethouder. Ga eens een paar dagen meekijken in de ouderenzorg en schaam je om je onzinnige ideeën!

 5. “Daarover is wethouder De Jager in de uitzending niet duidelijk geweest. Ze betreurt dat dit heeft geleid tot onrust”.
  Die wethouder kreeg de vraag over het wat waar neerleggen duidelijk voorgelegd en heeft die vraag ook zeer zelfverzekerd beantwoord in die uitzending. Wat haar betreurt is dat er zoveel onrust is ontstaan zodat ze haar woorden/voorgenomen besluit moest intrekken.

  Steeds opnieuw bedenken bestuurders in het land waar ze wel niet op zouden kunnen bezuinigen, overigens is aan het denken over bezuinigen niets mis mee. Maar de vergaande ideeën van die bestuurders waar groepen mensen de dupe van worden, waar sprake is van dwangarbeid en waar zelfs de bestuurders niet terugschrikken voor medische handelingen door niet professionele mensen toe te staan heeft maar een aanpak nodig en dat is aandacht. Aandacht en protest zodat die dolgedraaide volksvertegenwoordigers niet in staat worden gesteld om over de rug van de zwakkeren hun financiële huishoudboekje op orde te brengen.

 6. Blijft nog steeds staan dat werkelozen de billen moeten gaan wassen van bejaarden. Als ik bejaard was, zou ik echt niet zomaar in m’n blote kont gaan voor een willekeurige vreemde. Bovendien zou ik bang zijn dat de persoon niet weet hoe mij te behandelen, te ruw bijvoorbeeld, doordat hij/zij geen idee heeft van de broosheid van mijn botten. Het idee alleen al: overgeleverd zijn aan iemand die mij helemaal niet WIL verzorgen!

  Als werkeloze zou ik het helemaal niet zien zitten om de billen van een of ander oud mens te gaan inzepen, jakkes! Als ik dat zou willen doen had ik daar wel mijn beroep van gemaakt. Bovendien ben ik niet al te handig, waarschijnlijk zou ik het oude mens zo van de trap laten lazeren.

  Volgens mij is er geld zat in Nederland, alleen zit het in de verkeerde zakken.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.