De wereld staat in brand, nu Bulgarije

Bulgaria-protestsIn Bulgarije roepen protestanten in de straten: ´Wij eisen onze waardigheid terug`. In Brazilië wordt gedemonstreerd vanwege de enorme bedragen die beschikbaar worden gesteld om een internationaal voetbaltoernooi te houden. Turkije verzet zich massaal tegen het bewind van Erdogan. Spanje, Griekenland en Portugal roert zich al even massaal. Blijkbaar doen de machthebbers precies dat wat de burgers niet (meer) willen. Zij eisen dat er rekening met hun mening gehouden wordt. Dat er iets aan de economische ongelijkheid gedaan wordt. Zij eisen dat de arrogantie van een kleine al dan niet democratisch gekozen kliek machtshebbers stopt.

Het is te hopen dat deze regeringen begrijpen dat er een vulkaan op barsten staat die de Franse  revolutie en haar gevolgen zal doen verbleken. De burgers accepteren het niet langer als stemvee misbruikt te worden. Zij willen dat zij met respect behandeld worden, dat er rekening met hen wordt gehouden in plaats van met een kleine groep bezitters die al veel te lang in het geniep achter de schermen alles bekokstoofd.

Rob Vellekoop, 19 juni 2013, delangemars.nl

 

10 Comments

 1. Vriend van ons heeft de afgelopen 15 jaar werkweken gemaakt van 70 tot 90 uur om zijn winkeltje op te bouwen. sinds 2 jaar is hij aan het interen op zijn reserves en verwacht dat hij het binnen 1 tot 2 jaar niet meer vol kan houden.

  Door een ernstig ongeluk en Tia zijn mijn vrouw en ik 100% afgekeurd. Door onze gezondheidsproblemen zijn mijn bedrijven opgeheven (om meer financieele problemen te voorkomen) In de schuldhulpverlening terecht gekomen. Door alle bezuinigingen EN de extra kosten voor ziektekosten en eigen risico zijn wij dit jaar iedere maand 15% qua inkomen achteruit gegaan. Zo ook het huishoudgeld voor ons gezin (2 volw + 2 kinderen) is op 80 euro per week gezet. (dit is voor levensonderhoud, kleden, schoolreisjes, enz enz.) Wij hebben er moeite mee om de zon in het water te zien schijnen. Buiten onze schuld worden we aan alle kanten gepakt en uitgeknepen. Nederlandse economie wordt kapot gemaakt door VVD en PvdA. Graaicultuur wordt nagenoeg niet aangepakt. We gaan gewoon met zun alle naar de klote. Lang leven Europa en lang leven de euro

  • @Eric: Ik leef met jullie mee en als er meer mensen mee gaan leven, komt er beweging ten goede. Jouw gezin samenstelling is hetzelfde als die van ons. Het genoemde bedrag voor lang ervaren, dat iets lager, hetzij iets hoger. Bij ons allemaal voor niets, schuldhulpverlening was beklagenswaardig ( 1 1/2 jaar ), de bewindvoerder aangifte waardig. ( 7 maanden ) Met nadien gevolgen, gemeenten kritiek op het voorliggende niet pikken, waar wij nu al sinds 2009 meezitten. Ons water is inktzwart, waar de maan geeneens meer in weerkaatst.

   Toch (over)leven wij nog, door te gaan voor het afdwingen van menselijke (eind)verantwoordelijkheid. De mensonwaardige gevolgen, het onrechtvaardig ontstaan uit het genoemde hierboven heeft in ons een licht ontstoken wat zo warm wordt dat op enig moment men zich eraan moet gaan branden. Ik pik niets meer, wat inhoudelijk leeg is van gemeente en welke instantie dan ook. Dat licht wat ontstoken is, verbruikt echter veel, het heeft mijn thuis opgebrand (2x), ons afgenomen. Onze gezondheid vergruist, ons afgenomen, onze levensstandaard met regelmaat onder grenzen gebracht wat menigeen niet kan bedenken, van minimaal naar minimaal ons afgenomen. Desondanks heeft het benoemde licht ons voorzien, voor menigeen niet te accepteren, maar acceptabel als je het leven neemt wat het leven geeft in de basis aan alles wat leeft. Wij net zoals het konijn nog steeds mogen eten en een dak boven ons hoofd hebben. Wij zelfs een doorgaans normaal te ontstaan sociaal isolement voor onze kinderen kunnen voorkomen, wel met de nodige dips in dat gegeven.

   Zolang in het laatste nog voorzien wordt, ben ik solidair met het leven, eer ik dat door mensonwaardige en onrechtvaardige zaken aan te pakken. Nu voor vijf jaar alleen met af en toe een moedige burger, wie het op enig moment toch weer af liet weten. Onder het mom van er verandert toch niets, kijk maar. Daar wens ik echter niet naar te kijken, .want alles om ons heen beweegt om veranderingen tot stand te brengen, dus hoezo er verandert toch niets! Daarom kan ook dat wat jij beleeft veranderen, zo ook wat ik beleef, het kan niet anders dan veranderen. Het is alleen de vraag hoe het inhoudelijk verandert en dat moet menswaardige en rechtvaardiger! Doe je mee Eric?

 2. Vooral de mensen die zien dat ze hun kinderen niet meer dat kunnen geven wat voordien wel mogelijk was, die zien dat een groep in de maatschappij gewoon doorgraait zonder zich iets aan te trekken van degene die onderaan de maatschappij staat. De mensen die zien dat het aantal voedselbanken toeneemt en daar wachtlijsten aan het ontstaan zijn. Dat zullen de eerste zijn die zich gaan verenigen en in opstand komen. Aangevuld met de groepen mensen die hun huis zijn kwijtgeraakt, in de schulden zitten, in de bijstand zitten en het dreigen en intimideren al lang naast zich neergelegd hebben.

 3. Het is gewoon kwestie van tijd totdat hier ook de bom gaat barsten.
  Met deze huidige politieke koers is het wachten op een grote ramp,heel veel mensen die nu WW krijgen komen dadelijk in de bijstand en mogen hun oude werk gaan doen ,alleen dan voor honderden euro’s per maand minder.Deze groep wordt tussen nu en 3 jaar enorm groot.De regering denkt ons( de burger) in toom te kunnen houden om met sancties te dreigen ,denk aan korting op je uitkering als je niet in de pas loopt en commentaar levert.Een hele tijd zal dat wel goed gaan maar deze groepen mensen komen erachter dat ze eigenlijk totaal geen perspectief meer hebben op een normale betaalde baan.Ze raken hun huis kwijt en komen in zeer ernstige problemen.Ze zullen zich gaan verenigen en in opstand komen.Nogmaals het is gewoon een kwestie van tijd en wij hopen dat die tijd er snel komt.

  • inderdaad, zit al een tijd te wachten tot het komt, wanneer is het genoeg?
   Als de middenstand in de bijstand gezet wordt?
   Als alle leuke dingen in het leven alleen nog maar voor de rijken is?
   Ben benieuwd, maar als de tijd daar is , ben ik van de partij en vele met mij…

 4. Ik ben bang dat regeringen helemaal niet begrijpen dat er mogelijk een vulkaan op barsten staat, zolang ze de middelen hebben om gewelddadig in te grijpen als het in hun ogen te ver gaat staan de burgers machteloos en dat weten ze maar al te goed. We hebben gezien hoe protesten op pleinen uit kunnen lopen op keiharde confrontaties met de politie en zelfs het leger. Deze strijd tegen die kleine groep graaiers en bezitters is maar op een manier te voeren, onder de grond en onherkenbaar.

  • De regeringen begrijpen het heel goed Leo. Daarom ook de verscherpingen van controle en schendingen van privacy. De AIVD leest vrolijk mee in de emails van Rob. En niet alleen de zijne. Machthebbers bereiden zich ook in Europa voor op confrontatie met het volk. Daar mogen de regeringen het vuile werk voor de multi-billionairs opknappen door protesten en opstanden neer te slaan. Iets waarvoor ze overigens niet hoeven te kiezen, maar wel doen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.