NL laat zich slaafs naar voedselbank leiden

hongernlZelfs De Telegraaf geeft toe  dat er HONGER in Nederland. Ondertussen hongeren er nog veel meer mensen dan de 70.000 die volgens het artikel door de voedselbanken geholpen worden, want wanneer je niet aan de strenge voorwaarden van de voedselbank voldoet val je buiten de boot. Bijvoorbeeld wanneer je een paar euro boven het normbedrag zit.

Het meest verbazingwekkende is wel dat de Nederlander zich in zijn lot  schikt. Er wordt in toenemend tempo steeds meer bezuinigd waardoor, zoals we allemaal weten, het economisch nog slechter gaat en er steeds meer werklozen en daardoor nog meer mensen in de bijstand terecht komen. Maar ondertussen doen wij hier helemaal niets tegen.

Het is zelfs mogelijk dat Amsterdamse PvdA-wethouder Ossel voor armoede roept: „Ze (de voedselbanken) moeten dit op eigen kracht doen, anders werkt het niet.” Met andere woorden eerst veroorzaakt de VVD-PvdA coalitie armoede en honger en vervolgens moet de burger de rotzooi die dit kabinet veroorzaakt ook nog eens zelf opruimen.

Uit de manier waarop de Nederlandse bevolking met de toenemende honger en armoede omgaat spreekt een ongekende slaafsheid, lusteloosheid en apathie. Het lijkt alsof het grootste deel van de bevolking depressief is zonder geloof in een betere toekomst. Alsof een onafwendbaar onheil op ons af komt waarvoor we niet kunnen vluchten.

Commentaar
Toch zijn er actieve groepjes mensen bezig zich te verenigen om zoveel mogelijk burgers te stimuleren Rutte 2 naar huis te sturen. Doe mee en kom voor jezelf en je medelander op. Honger hoort in ons welvarende land niet thuis.

Rob Vellekoop, 14 juni 2013, delangemars.nl

14 Comments

 1. Dat voedselbank gedoe is weer helemaal verkeerd ge organizeerd.Is het niet beter om eetzalen op te zetten zo als hier in de braziliaanse gemeentes waar men al jaren een redelijke middag maaltijd kan nuttigen….iedereen die zich geroepen voeld kan daar terecht voor èèn real +-30 eurocentjes,arm midden of rijk geen gelul,je moet wèl ff er naar toe reizen of lopen.

 2. Naomi Klein heeft in haar boek “De shock-doctrine” uitgelegd (en voorspeld) wat er gaande is en wie de 130 mensen zijn die er mee bezig zijn.
  Als je dat boek gelezen hebt maakt het duidelijk hoe wij monddood worden gemaakt en waarom figuren zoals directeuren van de nederlandse bank meewerk(t)en aan het failliet maken van nederland.

  • Hm, krijgt het (industriele ) vee nog wel het graan wat verwerkt wordt in het veevoeder, vraag ik mij dan af? Zo ja, dan wordt het een en ander wel bijzonder onmenselijk, lijkt mij

 3. Het is niet alleen de politiek die dit allemaal in werking gezet heeft. Georganiseerde professionele leugenaars zijn hier al veel langer mee bezig.
  Klagen tegen hun dat zij het oplossen heeft niet zoveel zin (meer dan genoeg eigen ervaring over). Daarmee geef je ze alleen maar meer agressieve energie waarmee zij weer meer onderdrukkende regelgeving en ellende op je af kunnen dwingen.
  Dus hoe scheef het ook klinkt: Wees ‘blij’ dat de overheid straks zegt: Regel je zaakjes lekker zelf. Ik bedoel: Waarom klagen bij personen en instanties waarvan al tientallen, zoniet duizenden jaren overduidelijk is, dat ze je alleen maar naaien waar je bij staat??!
  Dus ergens hebben ze gelijk: Regel je zaakjes zelf. En daarmee bedoel ik niet ieder voor zichzelf. Nee, met elkaar en wees daarbij ook selectief op mensen die een roofdier bewustzijn in zich hebben. Gooi die eruit. Schuw vooral niet DAT te doen anders bouwt er zo weer een nieuw kapitalistisch nep democratisch klote regime op.
  En met zaakjes zelf regelen kan je denken aan zelf met welwillende (en dus niet klagende depressieve kansloze mensen) mensen voedsel gaan verbouwen en mogelijk ook zelf bedrijven opzetten die niet met een piramide structuur werken zoals de grootste dominerende manipulerende corporaties (die de politiek in hun knip hebben). Ideeen zoals permacultuur en de documentaire ‘The Take’ zijn hier voorbeelden van.
  En verder: Kap met energiezuigen van gevoelige mensen. Dat is nog de grootste kwaal van allemaal. Schreeuwen dat die en die slecht zijn is uiteindelijk jezelf verstoppen.
  Voor mij geldt hetzelfde: Het heeft me veel correcties gekost om nu eindelijk iedere dag zowat de hele dag bezig te zijn m’n eigen donkere kanten met m’n lichtere kanten te balanceren en m’n medemens stelt dit absoluut niet op prijs. Wat komt omdat iedereen met een verziekt kk bewustzijn zit.
  Dan nog, erken je dit bij jezelf en laat je/ik niet over je heen lopen dan is er geleidelijk een weg naar meer balans te vinden door al deze teringzooi. Het is niet makkelijk, maar wel mogelijk.

 4. Na de moord op Fortuyn en van Gogh veranderde er niets. We mochten niets zeggen over buitenlanders die onze huizen innamen , ons werk overnamen, we discrimineerden en werden monddood gehouden. We moeten het maar tolereren dat we op straat gemolesteerd worden , eigendommen afgepakt worden , beroofd worden , winkeliers die doodgeschoten worden, de belachelijke hoge bekeuringen, moet nog even doorgaan? Elk jaar meer belastingen betalen , geen loonsverhoging, geen werk, voedselbanken. Bijstand volgt, faillissementen, armoede. En de slimme managers, directeuren, raden van bestuur steken zoveel als ze kunnen hun zakken vol. Ons belasting geld wordt verkwistend mee rondgesmeten terwijl kinderen , staat in de krant van vandaag het eten voor de dieren van een kinderboederij opeten! Vind je het gek dan dat we er niet meer in geloven?

 5. 1600 kinderen en 300 baby’s in Amsterdam maken alleen daar al gebruik van de voedselbank. Wat zegt dat over onze huidige regering, zo ook eerder, menselijk????????

  Ze houden zich alleen maar bezig met de schuldenfabriek wat heden ten dage EU heeft en dat grote geld. Om mensen geven ze totaal maar dan ook totaal niets. De uitkeringen worden gewoon uitgebaat om goden boven ons te voorzien van goedkope arbeidskrachten, dat laten we zeggen tegen kostprijs. Wellicht mag een percentage van die arbeidskrachten ook nog aansluiten bij de voedselbank.

  Persoonlijk vindt ik hen die van dit schandalige gegeven niets zeggen, niet tegen protesteren net zo erg als de uitbaters van het bovenstaande, onze regering en achterban. Dat met name door een stel angsthazen wie als de dood zijn hun werk te verliezen, maar ondertussen wel schoppen en slaan naar de mensen die het overkomt. Veel Nederlanders moeten zich schamen en kan wat meer menselijke solidariteit geen kwaad en dan heb ik het niet over materialistisch werk maar over mensenwerk. Als we in Nederland nog weten wat dat is?

 6. Het stukje: Het lijkt alsof het grootste deel van de bevolking depressief is zonder geloof in een betere toekomst.
  Is ook voor mij (al jaren) een opvallend iets!
  Vergeten wel te kijken…. dat ook het kroost van deze generatie dit gedrag gaat kopiëren, het spiegelen van de samenleving.
  Het wordt er allemaal niet vrolijker op…. en vele blijven schuilen achter de ander, want in opstand komen helpt toch niet, is wat ze zeggen.
  Zolang het ze zelf goed gaat…. mentaliteit!
  De verdeeldheid is groot en duidelijk aanwezig, wat geeft een Adelaar om het gebalk van een Ezel?
  Vele zeggen het gaat nog steeds goed, kijk maar naar alle volle boodschappenkarren en kinderen met dure kleren en mobieltjes!
  Moderne armoede is niet te lezen…. aan uiterlijkheden, maar in de ogen van die vele die het eigenlijk niet meer zien zitten in een uitzichtloos leven, vol met verplichtingen en zorgen voor morgen, die lege boom in de tuin waar niet meer van valt te plukken, een leven zonder vruchten!
  Ik citeer: Het lijkt alsof het grootste deel van de bevolking depressief is zonder geloof in een betere toekomst.
  Is dit dan de toekomst?

  Alle verplichtingen zijn berovingen van Vrijheid en Vrijheid geeft Blijheid, levenslust, geeft openingen naar creatieve oplossingen en daadkracht aan ideeën voor een fijnere leefomgeving, voor iedereen!
  Waar een wil is, is een weg!
  Samenleving:
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Samenleving

  • Beste Anja,

   de wil en de weg zijn er zeker. Het basisinkomen legt een basis voor een werkelijke SAMENleving.

 7. HONGER in Nederland:Schande! Het zou niet hoeven als we allemaal een Onvoorwaardelijk Basisinkomen hadden van ± 1000 Euro! sign.basicincome2013.eu Wat is trouwens het normbedrag voor de voedselbank? Ik kan het op deze site niet vinden.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.