Hongerige kinderen eten voer dieren kinderboerderij

Volgens kinderboerderij De Gliphoeve in Amsterdam Zuidoost komen er regelmatig kinderen die het brood van de boerderijdieren opeten omdat ze honger hebben.
honger
De kinderboerderij krijgt overgebleven brood van de voedselbank. Dit brood is eigenlijk bedoeld voor de dieren, maar wordt dikwijls opgegeten door de kinderen die honger hebben. Volgens boer  Thijs is dit geen probleem, de dieren komen niets te kort.

Bron: AT5

Commentaar
Hoe krom zit onze maatschappij in elkaar. De dieren van de kinderboerderij hebben meer te eten dan de kinderen die in de buurt wonen! Hier word ik nu echt stil van, maar ook heel verontwaardigd dat het afgelopen moet zijn met het mensonterende beleid van de regering Rutte 2.

Rob Vellekoop, delangemars.nl, 15 juni 2013

38 Comments

 1. in de bijstand krijg je veel hoor. Je moet alles eens uitspreiden. Je wordt vrijgesteld van alle gemeentelijke heffingen. 860 heb je dan huur zorgtoeslag dan je bijzondere bijstand. Participatie’s vakantiegeld. Je zou alle bedragen moet uitreken en verspreiden over 12 maanden heb je zo een 12 1300 euro in de maand. Maar omdat je niet werkt, maak je ook meer op. tijdens je werk kan je niet winkel. En uit vervelen gaan ze ook blowen en zuipen (eigen ervaring en wat ik om me heen zie).. en iedereen zo nodig een auto moet hebben. Vaak nog gokverslaving op internet zoals spelpunt enzo. Geen aandacht voor de kids. Al geen gezonde voeding gekregen dus worden ze automatisch vervelend. En komen ze vaak weer aan de ritalin omdat moeder zo nodig spelletjes op facebook ofzo moeten spelen. Kind hele dagen achter tv. want wordt misschien wel gepest en heeft geen vriendjes. maar ouders ook niet zijn er wel maar toch ook weer niet. En als zulke kinderen op straat gaan, worden het vaak straatschoffies gaan dealen enzo. In de bijstand heb je veel. Ik heb 60 in de week meer dan voldoende. Iemand die gaat werken en verdiend een euro in de maand teveel kan fluiten naar alle toeslagen. Bijstand is weelde ik zit er ook in gelukkig. Ik heb nog mooie toekomst plannen en die mag ik van de gemeente hier in terneuzen nastreven heb geen verplichtingen meer. Maar mensen in de bijstand moeten niet zo klagen. Betalen wel voor auto gamen wiet bier andere middelen Maar een kind ontbijt geven ho maar. Adhd en add is nog altijd een tekort aan omega3 vetten Ik ben het gezeik meer dan zat dat de bijstand zo slecht is!!!! Ik wil er geen kind mee opvoeden omdat ik mijn kind ook pretparken gun vankantie’s enzo net zoals ik ben opgevoed. Nederland gaat naar de kloten zo en we werken er allemaal aan mee!!!! En niet meer zeiken dat er armoede is in nederland idd Afrika daar is armoede. Wel geld geven voor griekenland van dat geld had heel de werel water gehad een waterbron is rond de 350 euro. Die mensen die hun kind geen aandacht geven of ondervoeden. Verdienen het kind niet. hier in terneuzen woont een meisje 5 jaar denk ik. Ma hele dagen gamen op facebook zware pillen van de psych. Ze komt niet uit bed voor het kind ligt er tot twaalf uur in. En als je op haar facebook kijkt is het een al spelletjes farmville en je kan het zo gek niet opnoemen. Ik wil ze aangeven bij de kinderbescherming goor huis. En zo is hier nog een gezin moeder hele dagen blowen. En niet schoonmaken. Kinderen altijd stress omdat ze van alles kwijt zijn gsm laders noem maar op. En je durf er echt niet naar de wc. 2de kamer word eens wakker!!!! Dat noem ik kindermishandeling. En kinderen zitten aan de ritalin terwijl die ene een fotografisch geheugen heeft. Pffff armoede neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  • Beste Linda, ik denk dat je er voor betaald wordt om dergelijke onzin als jouw commentaar de wereld in te slingeren. Wanneer dit niet het geval is dan ben je niet van deze wereld en even vreemd als een marsvrouwtje.

 2. Gatverdamme meneer Vellekoop hoe durf je over HONGER te spreken? Honger hebben alleen de kindjes in Afrika hoor!!

  • Praat eens met wat mensen die van ellende bij de Nederlandse voedselbanken (er zijn er zo´n 140) moeten aankloppen! Dat zijn meer dan 70.000 hongerigen die bij voedselbanken worden toegelaten, daarnaast is er nog een groep die een aanvraag heeft gedaan maar die een paar euro te veel ´overhoudt´ om voor voedselhulp in aanmerking te komen. Vraag hen eens wat honger is. Zet je vooroordeel opzij dat honger in NL niet bestaat, ik waarschuw je alvast, je zal je te pletter schrikken dat dit in NL dagelijkse praktijk is!

 3. Nou Jack er zijn mensen die 40 jaar hebben gewerkt en nu een prepensioen van amper 1600 euro krijgen. Die mensen krijgen geen toeslagen, geen kwijtscheldingen, geen weet ik veel wat voor kortingen en extra’s allemaal, maar ze zorgen wel al tien jaar voor een kind van officieel elders woont (dus daar vangen ze ook niks voor). In de bijstand krijgt een gezin alles bij elkaar maar liefst 1811 euro als gebruik wordt gemaakt van alle extra’s. 200 euro meer dus!!!! Eigenlijk vind ik dat helemaal niet eerlijk tegenover diegene die 40 jaar 40 uur per week heeft gewerkt!!!!

 4. Kwestie van prioriteiten stellen. Waarom wel een auto maar geen ontbijt voor je kind. Waarom wel de kapper elke 2 weken maar geen ontbijt voor je kind. Waarom wel sigaretten en op vakantie en merkkleding voor jezelf maar geen brood voor je kind. Moet ik nog even doorgaan?

 5. Dit klinkt bijna ongeloofwaardig maar als ik over mijn eigen ervaringen een boek zou schrijven zou menigeen mij een ongekende fantasie aanrekenen en toch is het realiteit.

  Het bovenstaande is feitelijk niet echt nieuw, daar van de totale graan opbrengst in Amerika en Canada 60% gaat naar diervoerders voor de industriële veehouderij terwijl massa’s mensen omkomen van de honger. Waar de benoemde 60% in kan voorzien maar ook gewoon niet ontstaat om het voornoemde te voorkomen. Het over grote deel van die granen gaat naar een massa productie, over capaciteit om rijke landen te voorzien van een grotesk aanbod, waarvan vervolgens 50% in de afvalbak verdwijnt op jaarbasis wat geeneens genuttigd wordt.

  Het verhaal van deze kinderboerderij legt dus iets bij ons neer, wat wereldwijd al voor langer massaal aan de gang is. Het ver van ons bed verhaal komt dus steeds dichterbij, wat dan in twijfel getrokken wordt. Dat terwijl een beetje inspanning, bijvoorbeeld een zoektochtje op internet, een andere wereld voor je open, wat meer dan realiteit is. We houden mijn inziens dan ook met tevelen een illusie in stand, wat beetje bij beetje begint af te brokkelen waar nog steeds mensen de ogen voor wensen te sluiten. Mensen die te bang zijn om menselijke verantwoordelijkheid te dragen, laat staan daar op aangesproken wensen te worden, dan maar schoppen en slaan in de hoop dat ze op enig moment niet tot de minderheid gaan behoren.

  Mensen moeten echt eens meer oog krijgen voor hun eigen donkere kanten en deze meer in balans brengen met hun lichtere kant, zoals ergens anders al gemeld op deze site, door iemand anders. En dan in de spiegel durven te kijken en te beseffen wie menigeen dan in zichzelf herkent en in de wereld neerlegt. Een dergelijk zelfbesef kan wonderen verrichten, tenzij je vasthoudt aan de donkere kant van je bestaan.

 6. Mariëlle ben het er helemaal mee eens. Die club zou dat nooit of te nimmer doen,want ze stuiteren al als er gezegd dat ook de rijken maar eens in moeten leveren

 7. http://www.uwv.nl/Particulieren/bedragen/index.aspx
  Let wel bruto bedragen en verschil tussen werken en een minimum, en een bestaansminimum. Ik heb WW en dat is 880 euro per maand schoon (gelijk aan bestaansminimum) als je kinderen hebt krijg je ongeveer 1000 euro netto en daar mag voor 490 euro aan toeslagen worden bij geteld afgaand op 550 huur (273 euro huurtoeslag, 129 euro kindgebonden budget, zorgtoeslag 88 euro) trek daar jou 1200 af dan zie je dat deze mensen voor grofweg van 70 euro in de week moeten rondkomen

  groet Jack

  • De gemeente heeft ons in een positie gebracht (bewust) dat wij geeneens meer aanspraak kunnen maken op de door jou genoemde toeslagen. Dit ten gevolge van geopperde klachten waar excuses voor gemaakt zijn. Wat inhoudelijk bij ons neerlegt geen bestaansrecht meer te hebben, waar men bewust naar toegewerkt heeft. Aangifte bij de politie gaat niet, daar deze de gemeente zien als werkgever, wat men deels ook is. En tja iedereen wil graag zijn of haar baan behouden, mij letterlijk medegedeeld. Waar gaan we heen in dit land?

 8. Ik weet niet of dit bericht representatief is voor de armoede die veel gezinnen in deze tijden wel degelijk overvalt. Wij gingen als kind, opgroeiend tegen het platteland, maiskolven plukken en suikerbieten eten. Ook bepaald geen delicatessen. Dat ging meer om het avontuur dan om de honger, en ik vraag me af of dat hier niet ook meespeelt. Met deze gedachte ontken ik echter niet dat er gezinnen zijn die het wel degelijk heel moeilijk hebben om rond te komen, ook met voedsel. En dat komt echt niet altijd omdat ze roken en drinken. Voedselbanken zijn immers geen luxefenomeen.

  • Geen delicatesse maar wel een gezondere keus 🙂 Ik heb vroeger als kind op het platteland gelogeerd en weleens van voederbieten en pulp gegeten, wat bedoeld was als winterkost voor de koeien. Oud brood is echter zo alledaags dat ik ook niet weet hoe je daar tegenaan moet kijken. Het lijkt me echter wel goed als ouders zich meer laten informeren over gezonde voeding zodat ze hun kinderen kunnen voorlichten over wat wel en niet goed voor ze is, zodat ook kinderen een bewustere keus kunnen maken over wat ze in hun mond stoppen.

 9. Rutte zal wel moeten want hij moet zoveel betalen aan de EU in Brussel dat het eigenlijk een bodemloze put procedure is. Bovendien is dat Brusselse gedoe gewoon een democratie ontnemende organisatie die het mislukte plan van Hitler in de 2e WO alsnog uitvoert. In samenwerking met Obama (NWO) wordt in het teken van Depopulatie mens en milieu vergiftigd.

  Willen we weer goed kunnen zijn voor onze medeburgers dan zullen we het lidmaatschap van de EU op moeten zeggen waardoor ook een eind kan komen aan de financiële crisis. Alleen al met al die miljoenen die dat scheelt kan menigeen iets anders op tafel brengen en kunnen voedselbanken tot het verleden behoren.

  Ook zullen de ziektekosten dan beter in de hand kunnen worden gehouden, ook al ben ik ervan overtuigd dat we dan ook de Nederlandse politiek los moeten maken van de farmaceutische industrie. Helaas wil de politiek dat niet vanwege haar ogenschijnlijke afhankelijkheid en zo wordt de “Zorg” kunstmatig steeds duurder gemaakt en de Natuurgeneeskunde via de Codex Alimentarius ten gronde gericht.

  Het is überhaupt een schande dat kinderen brood van een kinderboerderij eten maar het past wel binnen het kader van “Depopulatie” waar de huidige westerse politiek zich volgens mij schuldig aan maakt. Ooit zal ook Nederland wakker worden.

 10. Beste mensen gewoon blijven lachen om die ongelooflijke opmerkingen van Jan.Gewoon geduld hebben want ook hij gaat zijn baan verliezen en bij de voedselbank aankloppen.En wij gaan vanzelf zijn verontschuldigingen lezen hier onder dit bericht,Dankzij dit kabinet gaan wij allen ten onder en ja hoor ook Jan.

 11. ik zie een paar nogal wereldvreemde opmerkingen.
  Ik neem aan dat het om kinderen van illegalen gaat, daar zijn er in Z.O. naar verhouding meer van dan in menig Vinex-wijkje, en die hoeven niet om een uitkering aan te komen.
  Maar zelfs een ‘gewone’ Nederlander kan om allerlei redenen buiten de boot vallen. Ik heb het zelf meegemaakt dat ik ziek raakte, en dat de UWV om vage redenen stopte met ziektegeld uit te keren. Ik wist meteen al dat zij fout zaten, dus maakte ik me aanvankelijk niet al te veel zorgen. Maar er gingen eerst maar liefst 10 weken overheen voordat er überhaupt een werkelijke beschikking kwam, zodat ik niet eens bezwaar kon maken. Uiteindelijk kreeg ik m’n gelijk na een ruim half jaar, maar gingen er nog eens een paar maanden overheen voordat er iets overgemaakt werd, tussen de verschillende afdelingen van de UWV gaat de communicatie ook nogal moeizaam….
  De sociale dienst kaatste de bal weer terug naar de UWV, en maakte het sowieso te ingewikkeld om zelfs maar een voorschot te betalen, later te verrekenen met de UWV (eigen huis)
  t Wrange is, na 9 maanden thee en macaroni had ik naast m’n aanvankelijke klachten ook nog chronische bloedarmoede, wat nooit meer goedgekomen is. Dus dankzij de UWV was ik behalve tijdelijk ziek ook nog permanent arbeidsongeschikt. Bedankt.
  En zo zijn er veel meer gevallen van mensen die vermalen worden door een opeenhoping van tochtjes van het kastje naar de muur. ‘Ja meneer, ik vind het heel erg naar, ik begrijp ook niet dat het zo gelopen is, maar zo is het ‘systeem’ nou eenmaal…’. Hoe vaak je dat te horen krijgt…
  En een aantal mensen hebben het over ‘het systeem van de voedselbanken’ – In de eerste plaats is het natuurlijk al belachelijk dat er naast de gewone sociale voorzieningen zo’n liefdadige instelling moet bestaan. En ‘systeem’? Leg mij dat maar eens uit. Waar ik woon is geen voedselbank….

 12. Er is onlangs nog een geit doodgegaan aan teveel brood. Ik mag hopen dat de dieren daar toch een beter dieet krijgen dan dat brood. En Jan heeft gelijk. Ik zie teveel ouders die zich inzetten voor een LCD tv en niet voor het gezond eten van hun kids.. Wijzen en slachtoffertje spelen is wel erg verheven tot kunst. Ik ben minima, geen schuld, geen roodstand en daar ken ik er nog meer van. Het kan anders. Het brood? Eerlijk alles delen, beetje voor de mensen, beetje voor de dieren. Beiden niet teveel, want eigenlijk is brood niet zo gezond..

 13. Afgezien van het feit dat de leiders van ons land zich eens om de juist zaken moeten gaan bekommeren, lijkt me dat het systeem van de voedselbank ook niet klopt. Hoe kan het dat er brood overblijft voor dieren, terwijl de kinderen honger lijden?? Had dit brood dan niet eerst beter verdeeld moeten worden??

 14. Als mensen in de politiek niet meer dan het minimunloon zouden krijgen, zouden ze wel anders piepen…

 15. Iedereen die hier commentaar levert, lult een beetje uit zijn nek. Iedereen is natuurlijk begaan met de kinderen. Hoe kan het ook anders.
  Maar niemand kent de precieze achterliggende oorzaak hiervan… Hoe komt het dat de kinderen honger hebben…? Hebben de ouders geen inkomen…? Kunnen ze geen werk vinden…? Willen ze niet werken…? Hebben ze wel geld, maar wordt het aan iets anders besteed dan eten voor de kinderen…? Hebben ze schulden vanwege een woekerpolis….? Of van het gokken….?
  Etc…
  Volgens mij moeten we dat eerst weten, om te kunnen bepalen hoe het verandert / aangepakt moet worden…

  Daarnaast even over het beleid in het algemeen. Je kunt wel heel erg tegen bezuinigen zijn…. maar thuis los je ook je hypotheek af… je kan thuis ook niet meer geld uitgeven dan erin komt… want dan wordt het probleem van morgen alleen maar groter… meer rente te betalen, grotere schuld, dus nog meer rente betalen… We hebben dus helemaal geen keus… we moeten die schuld aflossen en we moeten stoppen met nog meer schulden te maken… anders leggen we die kinderen (die geen eten hebben) ook nog eens een ander probleem op de schouders.

  Tot slot de sociale voorzieningen. De meeste mensen kunnen elkaar wel vinden in het feit dat de mensen die het echt nodig hebben, geholpen moeten worden. De ellende van de systemen die dat mogelijk maken, is, dat te veel mensen er misbruik van maken en er een verkeerde impuls vanuit gaat… en die maken dat veel sociale voorzieningen te veel geld kosten… meer dan nodig zou zijn om alleen de echt hulpbehoevenden te helpen..
  We zouden onze peilen dus moeten richten op de mensen die wel kunnen, maar niet willen en niet doen… als we dat kunnen indammen, dan kwamen de meningen al veel dichter bij elkaar, en hebben voldoende geld om de echt hulpbehoevenden te helpen…

 16. “De kinderboerderij krijgt overgebleven brood van de voedselbank.”

  HOE kan het zijn dat de VOEDSELBANK Brood overhoudt??????
  Waarom worden die broden die ‘overblijven’ niet verdeeld of extra meegegeven door de voedselbank aan gezinnen met kinderen?

  (in reactie op iemand die het op Facebook had over VVD politiek)
  Enkel en alleen de VVD politiek of is er meer aan de hand?

  Zoals :
  – Waarom is voedsel duurder in Nederland dan in Duitsland?
  => Is er in Nederland meer tussenhandel die ieder haar eigen % wil hebben?
  => Wordt er in NL op producten door de buurtsupers meer winst gemaakt. zo ja, hoeveel winst maakt AH, JUMBO, Vomar etc .. .en zijn die winsten aanvaardbaar te noemen of zijn de producten die ze verkopen (winstmarge) gewoon domweg nog te hoog?

  – Waaraan besteden mensen hun geld?
  => zijn er zaken wanneer ze die laten staan hun kinderen en zichzelf wel goed kunnen voeden?
  * Stoppen met roken zou veel mensen al euro’s per dag schelen
  * Te dure abonementen voor zeg TV, Telefoon, Internet … magazines .. noem maar op …
  * keuzes die een gezin / mensen moeten maken met een zeer beperkt budget dus.

  – Politiek
  => zijn de uitkeringen wel voldoende voor mensen om van te kunnen leven
  * Op welke manier kunnen we als land zorgen dat bijvoorbeeld kinderen niet ondervoed raken .. (of te eenzijdig gevoed door armoede)
  * Is de voedselbank wel een juist idee …. of moet dit op een breder vlak worden aangepakt ….. misschien zelfs wel door een subsidie voor de aller armsten in de vorm van (schrik niet) een voedselbonnensysteem.

  De Staat kan niet zomaar blijven bijlenen. Je zou de uitkeringen kunnen verdubbelen maar dan stijgt ook de Staatsschuld fors. Dat kan dus niet. Wat kan men wel doen?
  Particuliere iniatieven zoals de voedselbanken (begonnen zijn) of vanuit de Staat net zoals Huursubsidie, Zorgtoeslag, Kinderbijslag … voedselbonnen?

  Kom maar op met ideeen … voor’s en tegens .. .

 17. Whahahahaha wat een onzin. En er zijn nog mensen die serieus reageren ook. Niet normaal wat een dom volk woont er in dit land.

  Mareille: ‘die hele club (die mensen heten politici) eten en drinken zelf ook gewoon en die komen dus ook gewoon in de AH hoor. ‘Bovengenoemde club’ heeft verder hard gewerkt voor zijn geld net zoals elke minimumlijder goed rond moet kunnen komen in dit land als ze even nadenken bij wat ze kopen. Elke minimumlijder die jij bedoeld die ik ooit hebt gezien rookt bijvoorbeeld als een ketter en drinkt dat het een lieve lust is.

  En Leo: Rutte bezuinigd niet, dat doet zijn kabinet. Dat door een meerderheid in dit land is gekozen. Take it or leave it. Ik zal je niet missen.

  Rob: ik heb iedere dag honger. Om 17:55. Ik ga dan niet naar een kinderboerderij om te eten. Ten eerste is die dan dicht. Ten tweede gaan kinderen geen oud brood eten. Ik heb het die van mij na een week geen eten voorgezet, ze eten het niet.
  Verder: wat bedoel je met wantoestanden in dit land? De enige wantoestanden die ik ken zijn laffe straatroven door de broers van diezelfde kinderen die dat brood van die dieren stelen omdat ze het verschil tussen mijn en dein niet kennen. En owja in de horeca plezier vergallen kunnen ze ook goed. Waar betalen ze dat ookweer van? Van dat gestolen geld of van die ‘minimumlijders’ uitkering?
  En ook ik zal wel een ‘enorm vooroordeel’ hebben. Maarja, bij mij is nog nooit het tegendeel gebleken. Nog nooit Rob.
  Waarom sta JIJ niet stil bij deze schrijnende situatie en kom jij keer op keer op voor de daders en denk je geen moment aan de slachtoffers?

  Als de eerdere reageerders ook een reactie willen, sorry ik moet nu WERKEN ( http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=werken&lang=nn )

  P.s. Jan; eens!

  Mvg.
  Iemand die het met 900 in de maand prima red.

  • “Iemand die het met 900 in de maand prima red.”
   “Ik moet nu gaan werken”

   VRAAG:
   Wil je echt hiermee zeggen dat je loon uit werk amper 900 euro is.
   totaal inkomen OF heb je na aftrek van je vaste lasten 900 per maand om uit te geven aan voedsel, kleding etc ?

   1300 netto voor een gezin met kinderen (voor zover ik weet)
   Kinderbijslag 230 / 3 = 77,-
   kind 2 € 77,-
   Huurtoeslag afhankelijk van de huur en je inkomen + Zorgtoeslag € 400,-
   (huur op 550 gesteld)

   Daarmee is het gezinsinkomen incl toeslagen al € 1854,-

   – huur 550
   – GWL 250
   – Zorgverzekeringen 200
   – gemeente,riool,waterschap 80
   – Waverzekering , inboedelverz 40
   – school kinderen (geen lesgeld, boeken van school) 50 (schriften, afschrijving fiets etc)
   – Telefonie, Internet 50 (internet ook ivm schoolgaande kinderen)

   Blijft er over voor Voedsel, kleding en andere zaken … € 634,-

   GEEN vetpot bepaald.€ 146,- per week

   Kleding …. neemt een hap uit je budget, kinderen zijn immers nog in de groei en hebben dikwijls nieuwe schoenen en kleding nodig (in dit voorbeeld een jongen en een meisje .. .met twee meiden of twee jongens zou je al goedkoper uit kunnen zijn, wanneer de jongere de kleding/schoenen van de oudere afdraagt. Niet leuk maar soms kan dat niet anders en voor de oorlog en vlak daarna was dit ook volkomen normaal)

   Geen vetpot maar als de ouders goed bezig zijn met hun budget en daar ook echt een inzage in hebben (kasboekje) dan kun je hier je kinderen en jezelf goed van voeden.

   LET WEL je moet geen schulden hebben of maken.
   Roken, drank en andere zaken daaraan moet je ook niet je geld willen besteden.

   Een normale roker rookt een pakkie per dag weg … ongeveer 5,-
   Per maand € 150,-

   Kratje bier per twee dagen 24 flesjes / 3 = oke 5 flesjes per dag
   Flesje 0.56 (bron biernet . nl) Dat is 2.50 per dag
   Moeder aan de wijn pak wijn in 3 dagen 3,- per dag …
   (mogelijk voorbeeld)

   Dat is al samen met roken al 10,- per dag!
   (meer als beide partners zouden roken)
   ruwweg 300 per maand …

   Ja, dan hou je dus niets meer over om je kinderen goed te kunnen voeden!!!

 18. Welk een heerlijk bericht, daar word ik nou echt BLIJ van !! Kinderen die naar de kinderboerderij gaan om aldaar het brood dat bestemd voor de dieren is op te gaan eten, mooi toch ! En daar naast een nog beter bericht dat we straaljagertjes gaan kopen voor de nodige miljarden euri, en zo hoort het ook ! In wat voor een land leven we eigenlijk ? Leve het kabinet Rutte en zijn voorgangers, hoera. Ik ben vandaag weer even stil !

 19. En in de academische wereld maakt men nog steeds ‘belangrijke’ reisjes naar bijeenkomsten in het buitenland en wordt er geld verspild aan onderzoek waar niet eens een nuttig resultaat uit voort hoeft te komen. Daar valt nog een hoop te halen maar men perst liever de gewone man uit.

 20. Het Kabinet kijkt liever de lucht in, de Starfighter moest toch komen, dan moet gewoon bezuinigd worden. Kinderen die hongeren? het geld moet toch ergens vandaan komen. Kabinet en alle Politicie schamen jullie zich niet?

  • Echter aan het JSF project hangen ook Nederlandse banen vast.
   En dat zijn meer banen dan je in eerste instantie zou denken.

   Ook de banen van allerlei toeleveranciers etc etc etc.
   Moeten die dan ook werkeloos thuis komen te zitten?

   In Griekenland zijn de Publieke omroepen op zwart gegaan = wegbezuinigd. Is dat een idee voor Nederland dan? Sluiten die handen en de Nederlanders hebben toch de RTL’s ???
   Of staan we dan ook stil bij de banen die zo’n maatregel zouden kosten?
   En het gemis dat NL1, 2 en 3 zouden ophouden te bestaan?
   (overigens: waarom hebben Pauw en Witteman van die extreem hoge salarissen?)

   Waar kan de Regering nog meer op bezuinigen … Kunst en Cultuur?
   Ik zeg ja .. schrap al die toneelgezelschappen & Balet maar andere mensen zouden dit een gruwel vinden.

   Waar je ook gaat snijden, bezuinigen je treft altijd groepen mensen …en dat moet je in je berekening ook allemaal meetellen.

   Zo gemakkelijk is goed Regeren dus nou ook weer niet.

 21. dit kan toch niet waar zijn? om treurig van te worden. Kinderen zijn toch de bloem van de natie.?

 22. bezuinigen is makkelijk te roepen als je zelf een vet inkomen hebt en gezond bent maar de gewone zeer hard werkende arbeider en de chronisch zieken daar word alles weggehaald ! flink hoor wat een sociaal beleid en het ergste is dat daar een groot deel van ons hard verdiende inkomen heen gaat belachelijk toch

 23. ontzetttend onverantwoordelijke ouders ter verantwoording roepen in plaats gemakkelijk gaan staan wijzen naar kabinetsbeleid.

  • Beste Jan, je hebt gelukkig nog nooit honger gehad, anders zou je niet op deze manier reageren. Deze ouders sturen echt hun kinderen niet naar de kinderboerderij om uit eten te gaan. Zij staan met de handen in het haar en willen niet dat dit gebeurt, want iedere ouder heeft zijn kinderen lief. Het zijn echter de wantoestanden in dit land die dit veroorzaken en voor deze situatie is en blijft Rutte 2 verantwoordelijk. Net zo goed als dat jij verantwoordelijk bent voor het enorme vooroordeel dat blijkt uit jouw reactie naar de ouders van deze hongerige kinderen.

   In vroeger tijd werd de armen al gezegd dat de armoede en honger hun eigen schuld waren. Zij werden naar opvoedingsgestichten gestuurd om te leren op welke manier zij zich beschaafd moesten gedragen, zodat ze mee konden draaien in de maatschappij. Deze armoede werd echter veroorzaakt door de bezitters en bestuurders die dezelfde personen waren. Eerst zorgden zij er voor dat deze mensen aan de bedelstaf raakten en daarna werd diezelfde groep verweten ‘niet slim en beschaafd genoeg’ te zijn om in de maatschappij mee te draaien.

   Waarom sta je niet stil bij deze schrijnende situatie in ons land? Waarom leg je de schuld bij de slachtoffers en niet bij de daders?

  • Typisch weer zo’n afschuwelijk mens die het slachtoffer de schuld geeft en graag naar beneden trapt en naar boven likt. Wat ben ik dit soort afschuwelijke mensen afschuwelijk zat. Poeh !

   • Hoi boze bewoner,
    je zult er vast van houden mensen snel in hokjes te duwen.
    Dat voelt vast prettig en bovendien gemakkelijk. Je praat over slachtoffers?
    Vraagje; heb jij als boze bewoner wel eens brood gehaald bij de kinderboerderij? Vast niet.. Goed nieuws; het is ook niet nodig. Als dat het wel was dan waren de dieren zelf allang op mysterieuze wijze verdwenen..
    De journalistieke waarheidsvinding heeft je inmiddels met 130km per uur ingehaald. SP erkent dat genoemde cijfers op aannames zijn gebaseerd,,oftewel aangedikt. At5 en Parool nemen het over.. en iedereen slikt het als zoete koek,, Krab maar es flink achter je boze bewoners oren..

    • Zelfs al klopt de berichtgeving niet, dan is het nog steeds niet ondenkbaar dat het gebeurt!
     Meer dan 70.000 mensen lopen bij voedselbanken en een groot deel van de hongerigen heeft een paar euro te veel om uberhaupt bij de voedselbank te mogen aankloppen. Ik heb de afgelopen uren meer pogingen gezien tot ontkenning van ons probleem dat HONGER heet dan dat er suggesties kwamen om dit probleem op te lossen.

  • Nee alleen naar ouders wijzen als anderen met groot gemak de afhankelijkheid van ouders kunnen opzeggen? Wat een mallotige uitspraak van je Jan!

 24. De hele club die ons land bestuurd heeft geen vaag vermoeden hoe heel veel gewone burgers worstelen om alle dagen rond te komen….en ze hebben ook nog het lef of steeds meer af te knijpen, Ik vraag me zelfs af of ze wel weten wat een brood en een liter melk kost…BEZUINIGEN is alles wat er in hun vocabulaire staat…bovengenoemde club zou VERPLICHT moeten worden om eens een maand lang met net zo weinig inkomen, in exact dezelfde omstandigheden met net zo veel verplichtingen als als de minimumlijder te leven.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.