De Lange Mars 24/08 Jerichowalk in Den Haag

jerichowalk
met dank aan Arvy op arvy.org

Op zaterdag 24 augustus houdt De Lange Mars een nieuwe manifestatie in Den Haag. Deze keer geen toespraken, maar drie keer een stille gang rond het Binnenhof, om het centrum van de macht (alhoewel een groot deel hiervan is overgedragen aan de EU). Symbolisch zullen we de muren van het Binnenhof laten omvallen zoals Jericho viel toen het volk van Israel hier zes keer om heen liep. Zodat er ruimte komt voor een nieuwe regering en een nieuw tijdperk.

9 Comments

 1. 24 aug.: De muren van Jericho vielen na 7 omlopen en door het blazen van de ramshoorns. Misschien kunnen we wat fuvuzela’s organiseren, ik oefen graag vooraf!

 2. Heb alle zittende ministers een persoonlijke brief geschreven, reacties tot nu toe: een standaard generiek antwoord van de woordvoerder van Hans Spekman, van mevrouw Klijnsma geen antwoord behalve dan een brief dat ik binnen 6 weken antwoord zal krijgen, van Samsom niets, van SP ook niets ga zo maar door de enige die mij een persoonlijk antwoord heeft gestuurd is de heer Kamp tja linkse manieren bestaan dus blijkbaar niet. Dus ik zou mijn hoop zeker niet op de PvdA of SP vestigen, veel mooie woorden maar daden geen enkele

 3. Ja ja, zoals het dus meestal gaat, maar goed dat Sadet weerwoord gaf is beter dan niemand. Zitten daar dan verder überhaupt wel volksvertegenwoordigers of alleen belangenbehartigers van het grote geld? Want laten we wel zijn een ego heeft die brandstof doorgaans nodig. Tja en die onderzoeken die ken ik zo langzamerhand wel. Dank voor je verslag.

 4. Nee, geweld lost niets op. Hoewel ik het bureaucratische geweld op mentale wijze, met vervolgens fysieke gevolgen, net zo erg vindt. Er op los slaan, keur ik af, maar keur het voorliggende ook absoluut af. Je brengt mensen niet op bewuste wijze in grote zorgen, naast wie kinderen ook alles meekrijgen. Waar ik van denk zijn zij niet het grootste dwangmiddel om ouders te werk te stellen. Want geen weldenkend mens wil (eigen) kinderen zoiets aandoen, wat verwerkt zit in de sancties van de overheid. Beseft de overheid dat wel, of sturen ze daar dan Jeugdzorg op af, om te voorzien in een gezinsbreuk. Dan uit zogenaamde zorg voor burgertjes.

 5. Dank Rob voor je antwoord, Aangezien bijstandgerechtigden zeer geïntimideerd worden door gemeenten, is het idee eigenlijk om dezelfde intimidatie plaats te laten vinden. maar absoluut geweldloos. Het is de suggestie van psychisch geweld van de verdeel en heers politiek.

  laten we er ervaringsdeskundigen van maken ?
  mvg wim

  ps sta helemaal achter het initiatief en zou er graag deel van uitmaken !

 6. Het zou eigenlijk veel beter zijn de woonlocaties van de staatssecretaris en van de minister van Sociale zaken en werkgelegenheid en niet te vergeten, de voorzitter van de werkgeversorganisaties vno-ncv ( wientjes) te publiceren. en daar de protestactie te houden.

  Dan maken we duidelijk het geen grapje te vinden
  ze met de neus op de feiten te drukken
  en tot slot duidelijk te maken dat we ze weten te vinden.

  Laat ze maar zweten, bijstandsgerechtigden verenig U stop met de verdeel en heers politiek !

  • Ik vind iedere actie prima tenzij er geweld aan te pas komt. Het is niet zo zeer op welke manier je actie voert, het gaat er eerder om dat er acties zijn. Heel veel kleine acties is beter dan een eenmalige hele grote. Deze maakt even indruk en de stemming is daarna weer even zo snel verdwenen.

 7. Een veel zeggende strip, als het ik het mag, vanuit mijn situatie, zal ik er zijn. Hoe was het in den Haag gisteren?

  • De vergadering van de vaste tweedekamercommissie voor Sociale Zaken van 5 juni was een vreemde bijeenkomst. Op de publieke tribune zaten de mensen die zojuist een petitie tegen dwangarbeid hadden afgegeven. PvdA staatssecretaris Klijnsma kissebiste met de commissieleden gedurende zo´n tweeeneenhalf uur. Alleen Sadet Karabulut van de SP gaf weerwoord aan Klijnsma. De rest van de leden wentelde zich in egotripperij, met name Potters van de VVD.
   Er werd veel gepraat zonder dat er iets gezegd werd. Sadet drong er bij de staatssecretaris op aan om toch vooral iets aan de wantoestanden te doen die de gedwongen tewerkstelling van uitkeringsgerechtigden met zich meebrengt. Klijnsma wilde weliswaar een onderzoek, maar dan moesten ook de positieve effecten bekeken worden.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.