EU blundert bij aanpakken crisis, maar sloopt door

euneeDe afgelopen twee en half jaar hebben Europese regeringen waaronder Nederland vreselijk geblunderd in hun aanpak van de crisis. Er wordt bezuinigd om de begrotingstekorten tot drie procent te beperken om hiermee de particuliere investeringen aan te jagen en de consumptie te laten stijgen. Want, zo is de gedachtekronkel, het vertrouwen in de economie neemt toe bij lagere begrotingstekorten waardoor de consument meer gaat besteden.

In de praktijk komt niets van deze theorie terecht, immers een zestal landen in de Eurozone waaronder NL heeft uitstel gekregen om het begrotingstekort terug op drie procent te krijgen.

Commentaar:
De burger wordt ondertussen geteisterd door bezuinigingsrondes en de werkloosheid stijgt onverminderd door.
Je zou ondertussen toch mogen verwachten dat Rutte 2 gaat inzien dat de aanpak niet werkt en de EU desastreus is voor onze economie. Echter Rutte heeft de zeggenschap over NL weggegeven aan de EU, dus moet hij straks in augustus met een bezuinigingspakket komen van 6 miljard.

Rob Vellekoop, 31 mei 2013, delangemars.nl

9 Comments

  1. Oplossing is heel simpel, maarjah ze zien liever de mensen creperen.. Nu zijn ze weer dichterbij bij het stapje “wereldregering” en iedereen laten chippen.. Naja 6-9 Juni gaan de Bilderbergjes weer vergaderen en zullen we wederom als schaapjes gaan volgen of staan we dan een keer op (als de NWO dichterbij komt?)

    Who knows, maar ik zal me verzetten tegen de duistere praktijkjes

  2. Beste plek om geld op te halen is niet bij de hard werkende burger … Maar bij grote bedrijven die geen belastingen betalen. Criminelen kunnen we al hun inboedel en witwas geld om zetten… Beloon de mensen die het goed doen in de maatschappij. Belasting naar 6% brengen. Mensen meer ruimte geven om creatieve manier geld verdienen. Heel Amsterdam vol gooien met zonnepanelen … In samen werking met woning corporaties en bewoners. Speeltuinen met fitness apparaten die stroom opwekken.. Waar ouderen en kinderen mee aan de gang kunnen.
    Er zijn zoveel ideeën maar we doen alsof onze handen gebonden zijn.. En dan maar de slechtste optie kiezen.. Gaat er bij mij niet in.

      • Het is geen kwestie van goed of kwaad, het is gelijkwaardigheid genereren en dat filtreert. Als een basis inkomen voor iedereen gelijkwaardig wordt moet o.a. een werkgever zich anders op gaan stellen. Veranderd daarmee ook zijn (eind) verantwoordelijkheid naar mensen toe, het wordt gelijkwaardig. Ook mensen die meer luxe willen ( stimuleert kwaad ) weten van te voren dat dit hen geld kost, men rendement uit de luxe moet teruggeven aan hen wie een gelijkwaardig basis inkomen genieten en dat zijn wij allemaal. Daarbij luxe is meetbaar doordat het zichtbaar is en valt niet te verbergen als iedereen in de basis dezelfde mogelijkheden heeft. Groei in luxe feitelijk betekent meer inkomen, dat vanuit werk of vanuit een crimineel circuit. Hoe dan ook het valt op en vraagt om uitbetaling aan mensen die de luxe niet genieten of niet ambiëren. Wil je meer, werk je meer, betaal je meer. Wie wil er dan nog crimineel zijn, men ziet het direct en gaat de meerderheid vanzelfsprekend eisen. Dat zeker als extra luxe valselijk verkregen is.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.