Wonder van IJsland: banken failliet laten gaan werkt

IJsland liet kwakkelende banken failliet gaan en handelde niet zoals de EU dit wilde. Geen steunoperaties voor de banken. Geen belastinggeld naar de banken als water naar de zee dragen Zij hebben het gered, er is weer economische groei. Het land verhoogde tegelijkertijd de belastingen. Dit alles dankzij een centrum-linkse regering die waarschijnlijk het veld moeten ruimen voor een centrum-rechtse coalitie. Deze rechtse partijen hebben al gemeld dat zij de belastingen willen verlagen.

IJsland heeft zich niet laten chanteren door banken die suggereren dat wanneer zij omvallen de economie van een heel land er aan gaat. Zij hebben hun eigen koers gekozen. En gewonnen.

Commentaar
Er is moed voor nodig om een andere koers te varen dan de kudde van Europese landen. Moed die Rutte 2 zeker niet heeft, tenzij hun passiviteit bedoeld is om juist de crisis in stand te houden, zodat zij als rechtgeaarde conservatieven niets doen om zoveel mogelijk alles bij het oude te kunnen laten.

Rob Vellekoop, 22 mei 2013, delangemars.nl

 

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Dark Nebula - Episode One hack

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.