huisbezoek filmen betekent uitkering verliezen

Uitkeringsgerechtigden die zichzelf willen beschermen tegen de uitwassen van het controle-apparaat van de sociale dienst mogen het huisbezoek niet filmen of er geluidsopnamen van maken. Dit op straffe van stopzetting van de uitkering.
Dit is te lezen in de beleidsregels huisbezoek. Ook wanneer de uitkeringsgerechtigde een huisbezoek weigert raakt hij zijn uitkering kwijt.

Bron: Beleidsregels huisbezoek ministerie van Sociale Zaken

Commentaar:
We weten al een tijdje dat uitkeringsgerechtigden vogelvrij verklaard zijn. Hun rechten worden geschonden als Nederlands burger. Daarnaast wordt ieder verweer onmogelijk gemaakt. Zonder werk betekent dat je aan de schandpaal genageld wordt en schuldig bevonden tenzij jij als uitkeringsgerechtigde het tegendeel kan bewijzen. Het wordt de hoogste tijd dat Rutte 2, de verantwoordelijken van deze onderdrukking, ter verantwoording worden geroepen.
mars1

Rob Vellekoop, 12 mei 2013, delangemars.nl

27 Comments

 1. wach ff…Dus als iemand ze niet binnen wil laten omdat het om “normale” redenen niet uitkomt, raken ze uitkering kwijt? dat is toch een soort chantage dan??die de burger aangedaan wordt om de wet voor privacy te omzeilen .. mag dat wel van europa?????? wat is dit voor waanzin! waarom doen ze niet gewoon 1 kopje koffie drinken bij aanvang van de uitkering en verder alleen bij ernstige verdenking. waarom doen ze niet gewoon normaal waarom zo extreem ???

  • omdat wij worden gezien als potentiële fraudeurs. Er wordt een illusie gecreëerd. want het is helemaal niet de bedoeling dat we onze buren aardig vinden. De grootste fraudes bij bedrijven en bankiers worden niet aangepakt. Zou jij je potentiële werkgevers een schop tegen de schenen durven geven?

 2. Werkloosheid is en blijft altijd een probleem…discriminatie speelt daarbij ook een groot rol. Mensen met WO diplomas zitten thuis terwijl er zat werk is in hun richting. waarom? discriminatie op uiterlijk. Hier worden we allemaal depressief van. We roepen allemaal “democratie” op maar achteraf blijkt dat het alleen maar dictatuur is! Men doet alles hier in de NAAM van “democratie”. Daar begint juist het probleem mee! Iemand die een baan heeft roept natuurlijk “laat ze maar lekker werken” maar iemand me WO diploma die schoonmaakwerk aangeboden krijgt door de gemeente, omdat diegene nergens wordt aangenomen wegens discriminatie…. zou ik zeggen er is een groot probleem gaande in nederland!

 3. wat een gejammer allemaal. ga toch gewoon werken en wees dankbaar dat een hele groep mensen iedere dag door wind en weer moet gaan om jullie natje en droogje op te hoesten. zo ondankbaar om alleen maar te klagen. ga bij hen poetsen, dan geef je wat van het aan jullie geschonken geld, terug.

  • 1. gejammer is een geluid afkomstig van mensen of dieren met pijn. Ik heb geen pijn, maar ben diep verontwaardigd over de politieke elite van dit land die de gore moed heeft om meer dan twee miljoen mensen te kleineren, intimideren, controleren, sociaal te isoleren, in armoede te dompelen en honger te laten lijden.
   2. ´ga toch gewoon werken´ roepen mensen zonder kennis van zaken. Er zijn 100.000 vacatures voor 325.000 bijstandsgerechtigden en 643.000 werklozen.
   3. ´groep mensen die jullie natje en droogje ophoest´ waarmee je suggereert dat het een pretje is om uberhaupt een uitkering te krijgen. Daarnaast leeft niet ieder voor zich, maar wonen we in de samenleving die we Nederlnd noemen. We hebben rekening te houden met elkaar of je dat nu wilt of niet en het is zo verschrikkelijk egoistisch om een grote groep mensen te laten creperen. Maar blijkbaar ben jij er zo een die dat niets kan schelen.

   • beste Rob U slaat de spijker op zijn kop.
    die gene hier boven dat zijn juist de kontekruipers van ons land die ons in de ellende storten.
    als of het zo fijn is om van een uitkering te moeten leven.
    Ja Voor de allochtonen is het hier een paradijs die lachen zich kapot. maar wij land genoten worden verstoten in ons eigen land.
    ik ben het helemaal met u eens zoals U hier beschrijft.
    Mvg.Theo

    • Beste Theo, de allochtonen lachen zich niet kapot en leven evenmin in een paradijs als de rest van NL. Ik gun hen net zo goed als jij en ik dat ons land een paradijs wordt waarin iedereen, allochtoon of autochtoon in alle toonaarden kan genieten van de welvaart van een van de rijkste landen van de wereld. Het enige dat daar voor nodig is zal een rechtvaardige verdeling zijn van deze welvaart. Daarvoor vecht ik tegen deze VVD-PvdA-regering, want dat is onze enige vijand.

  • or , eerst denken voor je wat zegt , ik zou dolgraag willen werken , maar in mijn toestand en dan mijn leeftijd erbij 47 ( best nog jong zou je zeggen maar voor een baas te oud ) willen de bedrijven mij niet hebben door te groot risico , hartpatient met een icd ( is een apparaat dat er voor zorgt dat als mijn hart stil staat mij een schok geeft om hem weer te laten werken ) hoop dat je snapt wat ik bedoel , welke baas wil dus dat risico lopen , dat ik niet veel mag en meer kan ,ineens dood neerval , en wat zeggen ze bij uwv werk zat voor je , jaja 2000 ontslagen per maand heb jaren gewerkt vanaf mijn 16de tot aan de crisis, toen mocht ik ook naar huis voor goed, ik zou een moord begaaan voor een baan dat ik mag uitvoeren, dus or eerst nadenken voor je iets neerzet , niet iedereen zit thuis met plezier

  • hiervoor heb ik ruim twintig jaar belasting betaald. om niets te ontvangen, omdat ik een eigen woning heb. En geen opmaker ben geweest en zuinig heb geleefd.

   het geld is niet geschonken. heb er ruimschootsvvoor betaald.

 4. Wat een geklaag hier. Kunnen jullie me misschien het volgende uitleggen?
  In ons dorp wordt momenteel glasvezelkabel aangelegd. Het werk wordt uitgevoerd door een Bedrijf uit Leeuwarden. De ploegen die het werkt doen, het graven, de kabel in de geul, dicht gooien etc. zijn Polen. Dit doen ze vanaf halfacht ’s morgens tot half acht ’s avonds (!!!) Waarom zijn dit geen Nederlanders? Waarom moet een bedrijf mensen uit Polen halen om dit te doen? Zijn Nederlanders te beroerd om dit werk te doen?
  Werkeloos? Schiet mij maar lek!

  • De vraag waarom dit bedrijf geen Nederlanders inschakelt moet u stellen aan het betreffende bedrijf. U stelt dat het bedrijf mensen uit Polen MOET halen. Ik denk eerder dat het bedrijf mensen uit Polen haalt omdat dit goedkoper is. Waarom zouden Nederlanders te beroerd zijn om te werken? Steeds wanneer mensen uit EU-landen hier naar toe worden gehaald is dit op initiatief van bedrijven en die zijn slechts uit op 1 ding: winst maken. Blijkbaar valt er meer te verdienen met buitenlanders dan met Nederlanders waar je bijvoorbeeld gewoon het minimumloon aan moet betalen.

   • Ook Nederlanders kunnen als ZZP-er of met korte contracten in de bouw terecht. Ik sprak met de voorman, een Nederlander, een ZZP-er. De reden om Polen hier naar toe te halen is niet het kostenplaatje maar de bereidheid van die buitenlanders om lange dagen te werken. Nederlanders zijn hier in het algemeen niet voor te vinden. Overigens, ze gingen pas om half negen weg vanavond.
    “Winst maken”, wat is daar mis mee? Hangt er toch geheel vanaf wat men ermee doet?

    • Met winst maken is niets mis, maar wel als dat ten koste van alles gebeurt. Bijvoorbeeld door het niet zo nauw met de regels te nemen. Nederlanders zijn natuurlijk ook bereid lange dagen te maken, maar moeten dan wel volgens de CAO voor het overwerk extra betaald krijgen. Dan komen we dus weer op het kostenplaatje terecht. Want hoe je het ook keert, steeds draait het om optimale winst. Zolang de ondernemer het meeste verdient aan Polen, zullen deze ingehuurd worden.

  • omdat een pool voor 70% werkt van dat van een Nederlander. De huren, energie en zorgverzekering zijn onbetaalbaar gemaakt. Wij kunnen voor dit inkomen niet werken. En die Polen worden zo weer afgedankt en via het UWV mag u zorgdragen voor Un inkomen. En de werkgever heeft verder geen verantwoordelijkheid.

 5. De filmopnames aanvechten zou ook heel goed zijn. Het is zeer de vraag of het filmen in je eigen huis van de wet niet mag. De audio, geluidsopnames kunnen de huisbezoekers op basis van dit document niet tegengaan. Ze noemen het een keer samen met filmopnames, maar daarna gaat het alleen over video, beeld dus. De drogreden om filmen tegen te gaan – hun privacy en dat het gepubliceerd kan worden…. – gaan in ieder geval voor geluidsopnames niet op.

  Filmbeelden zijn ze bang voor denk ik. Omdat mensen dan kunnen zien hoe een huisbezoek er uit ziet. Of dat de huisbezoekers zich moeten inhouden omdat anders mensen zien hoe het eruit ziet. En dat je onrechtmatigheden dan op film hebt.

 6. Wat mijn bloed doet koken is dat ze het durven te hebben over “de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de medewerkers” in een situatie waarbij de persoonlijke levenssfeer van clienten door hen zelf wordt verkracht.

 7. “Sylvie Jacobs “,….. Bovendien, de gezondheid geestelijk en lichamelijk wordt hoogst waarschijnlijk! , ernstig geschaad! het aantal zelfdodingen neemt drastisch toe!
  Zonder enig perspectief en hoop op verbetering komt men op een punt van absolute wanhoop.

 8. Ben ik ook benieuwd naar Willem. Een klant mag m.i. zijn of haar privacy beschermen, dus ik zou met zo’n beschikking naar de rechter gaan. Een regel is nog geen wet en aan een regel hoef je je niet te houden. Beter zou het nog zijn met 25 uitkeringsgerechtigden een huisbezoek te forceren en te filmen en dan samen naar de rechter gaan. Mensen moeten eens leren om voor zichzelf of te komen en onrechtmatige regels aan te a\pakken i.p.v. alleen maar klagen en als makke schapen mee te lopen. Sta op en ga er eens tegen in!

 9. Een uitkering stopzetten is in wezen poging tot doodslag en kan als zodanig de gemeente ook ten laste worden gelegd en voor de rechter gebracht worden. Ik begrijp dat het ‘ongewoon’ is en dat er nog geen precedent voor bestaat, maar eens moet de eerste keer zijn. Het is een opzettelijk mensen van het leven beroven aangezien men zich niet meer kan voeden zonder geld — dit moet toch iedereen met een sprietje gezond verstand kunnen snappen. Als men de compassie niet kan opbrengen moet men zich ten zeerste afvragen of men wel mens/menselijk is of wil worden of een robot gehoorzaam aan God het systeem wil blijven.

 10. Als de sociale dienst been bijstandsuitkering beëindigt moet er een beschikking zijn. Dat is een papier waarop staat dat de uitkering is beëindigd. De beschikking moet ook gemotiveerd zijn, d.w.z. dat de beschikking de redenen, de rechtsgronden, moet bevatten waarom de uitkering is beëindigd. Ook moet in de beschikking staan dat er binnen 6 weken een bezwaarschrift kan worden ingediend. Als er een bijstandsuitkering is beëindigd wegens het filmen van een huisbezoek, ben ik erg benieuwd naar de beschikking.

 11. Helemaal mee eens. Ik ga nu iets heel raars zeggen.

  Een groep dappere mensen moet hun uitkering consequent weigeren (nee nog beter: geven aan zieke en zwakke mensen met een uitkering), en samen protesteren. Als ze het goed aanpakken, komen ze in ieder geval de zomer door (gaarkeukens, etc).. ze moeten zichzelf overal zichtbaar maken. Overal. Niet een groepje van 20 man, maar 20 duizend. Op de dam, in Den Haag, op festijnen, op tv, overal. Zodat de “normale” mensen met een baan weten wat voor land het is (want dat weten ze niet).

  Uiteindelijk geloof ik niet dat de verzorgingsstaat het gaat redden, en mensen moeten uit hun huizen komen, samenwerken, eigen voedsel aanbouwen, aardig zijn, en vooral zichtbaar, zichtbaar. De elite moeten weten dat de mensen die door het systeem zijn uitgekotst een gezicht hebben. Die zichtbaarheid is onze enige hoop, anders eindigt het met een dictatuur van de angstige elite.

 12. Je hebt als uitkering afhankelijke minder rechten dan een kinderverkrachter . Welkom in politie-staat der Nederlanden .

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Huisbezoek filmen betekend uitkering verliezen « MAD Media Magazine
 2. nike free

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.