Peter verloor baan en woning, woont nu in garagebox

Een jaar geleden ging het Peter Muller uit Breda nog voor de wind. Hij had een leuke baan, een leuke woning. Maar toen sloeg de crisis toe: Peter verloor zijn baan en die leuke woning kon hij niet meer betalen. Een garagebox en een kat is alles wat hij nu nog over heeft. “Je voelt je machteloos, weet niet goed waar je het zoeken moet.”

Bron Omroep Brabant
mars1
Deze ellende is niet nodig in ons land. We zijn welvarend en rijk. Wanneer we de welvaart gelijkmatiger verdelen zodat iedereen een stukje krijgt hoeft niemand in een garagebox te wonen. Wanneer Peter had kunnen terugvallen op een menswaardig basisinkomen dan zou er niets aan de hand zijn geweest en had hij zijn leuke huis nog gehad. Daarom strijden we voor een zorgzame samenleving waarin iedere burger die 18 jaar in NL woont recht heeft op een basisinkomen in plaats van zijn hand moeten ophouden voor een uitkering die hem in diepe armoede (en vaak honger) onderdompelt. Een basisinkomen moet een grondrecht zijn dat niet gekort kan worden. Doe mee op 1 mei en samen gaan we er voor.

Rob Vellekoop, delangemars.nl, 23 april 2013

2 Comments

  1. Ook ik ben slachtoffer geworden van deze taakstraf van 3 maanden maar ik ben helaas 1 dag voordat ik moest beginnen
    door mijn rug gegaan heb mezelf ziek gemeld op voicemail omdat de’werkmeester’ vakantie had en die ander was vrij hahaha ongelofelijk dus ik thuis gebleven ligt er meteen een brief dat ik 25% gekort ga worden dus ik een bezwaarbrief opstellen ik heb wel degelijk afgebeld en heb daar ook de bewijzen van omdat ik zoiets als dit al verwachte ben ik natuurlijk wel naar mijn huisarts gegaan kom ik thuis ligt er een nieuwe dreigbrief omdat ik volgens hun niet thuis was op tijdstip van controle kan ik weer een hele brief gaan opstellen en moet ik weer dat stelletje Ambtenaren overtuigen van mijn gelijk schandelijk in dit land echt onvoorstelbaar het word tijd dat dit word aangepakt mijn steun heb je en ik zal er zeker zijn op 1 mei Ga zo door

  2. Ik roep het al twintig jaar tegen mensen die neerkijken op daklozen; twee keer pech en een verkeerde keuze en je bent zelf dakloos. Tegenwoordig is een keer pech voldoende.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.