armoede in NL: 20 euro te veel om bij voedselbank te mogen aankloppen

Zie Meldpunt Machtsmisbruik Uitkeringsgerechtigden

mijn partner kreeg vanmiddag bij maatschappelijk werk te horen dat we nog niet eens recht hebben om aanspraak op de voedselbank te maken, net tussen de 20 en 30 euro boven het bedrag wat je moet overhouden om te kunnen leven…. SCHANDELIJK GEWOON.

Vandaag meldt de Gelderlander dat de voedselbanken in de regio Nijmegen nog nooit zoveel klanten hebben gehad. In totaal zijn nu bijna vijfhonderd personen of gezinnen afhankelijk van de pakketten van de voedselbanken in Nijmegen, Groesbeek, Millingen en Wijchen. Een jaar terug waren dat er zo’n 350. Naar verwachting zal de komende periode dit aantal fors toenemen door de stijging van het aantal werklozen met gemiddeld 24.000 per maand.

Wanneer er ooit een politicus is die durft te ontkennen dat er armoede in NL is dan sturen we hem een hele dag langs voedselbanken.

Rob Vellekoop, delangemars.nl harder nodig dan ooit, 22 april 2013

2 Comments

  1. Een politicus die durft te ontkennen dat er armoede en honger is in dit land, kan beter eens in gesprek gaan met mensen die er WEL inzitten. Niet weg lopen voor de waarheid maar het onder ogen zien, letterlijk en figuurlijk.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.