protesteren loont: mensen met schulden voortaan meer beschermd

Zoals gemeld luidt LOSR de noodklok in een brandbrief van 21 maart 2013 aan Klijnsma. Burgers komen veelvuldig onder het bestaansminimum terecht doordat uitkeringsinstanties vorderingen met de uitkering verrekenen.

Het kabinet heeft nu gereageerd en besloten onnodige stapeling van incassomaatregelen te voorkomen door een Centraal Digitaal Beslagregister (CDB) op te richten. Dit register is bedoeld om opgelegde beslagen per debiteur inzichtelijk te maken. Hierdoor kan onnodige stapeling van incassomaatregelen worden voorkomen en wordt bewaakt dat mensen genoeg geld overhouden om rond te kunnen komen (beslagvrije voet).  Het kabinet heeft de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) gevraagd een ontwerp te maken en een begroting van de kosten van een register op te stellen.

Dit kabinet voortdurend kritisch volgen en zoveel mogelijk druk uitoefenen door je stem te laten horen werkt!

Rob Vellekoop, Delangemars.nl 8 april 2013

 

1 Comment

  1. Het begint al bij de inhouding premie voor CVZ €160,12 . Als ontvangster met 1 kind onder de 18 met een netto maandloon via wao van €1041 tel uit je beslagvrije voet,………mijn beslagvrije voet is hoger dan mijn maandinkomen en zo zullen er veel meer zijn,………

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.