Honger in NL anno 2013: help met wat eten een gezin in nood!

Op de site Buurtlink staat de volgende oproep:
Help met wat eten een gezin in nood
´Beste mensen kennissen van ons zitten totaal aan de grond hebben nu geen gas en licht, wij proberen nu wat te eten te verzamelen voor deze lieve mensen,misschien zijn er mensen die willen helpen om wat eten bij elkaar te krijgen maakt niet uit wat alle beetjes helpen laat het me weten aub zo snel mogelijk zo erg dat wij Nederlanders zo moeten leven toch kom op heb je wat brood soep eitje,vlees of wat dan ook schenk het aan deze mensen ze hebben het nu erg hard nodig b.v.d´

Wanneer je alle berichtjes op deze pagina van Buurtlink leest realiseer je je hoe hoog de nood in ons land is. Er zijn ook mensen die geen beroep op de voedselbank kunnen doen. Dankzij het initiatief van enkele mensen wordt dit gezin even geholpen en is er tijdelijk geen honger. De nood blijft natuurlijk.

Commentaar:
Natuurlijk is het de taak van de overheid te zorgen voor de burgers. Wanneer er honger en armoede is schiet de overheid te kort. Zij dienen te zorgen voor de burgers, dat is beschaving. Kabinet Rutte 2 trekt zich terug. Ieder mens is verantwoordelijk voor zichzelf, wanneer je goed voor jezelf kan zorgen vergaat het je prima. Zo niet dan mag je wat Rutte c.s. betreft verrekken. En dat gebeurt dus ook, zelfs in toenemende mate met steeds meer mensen in ons land.

Rob Vellekoop, Delangemars 8 april 2013

Bron: Buurtlink

3 Comments

  1. Het is triest, hier heb ik wederom ruim 100 kerstpakketten staan, opgehaald bij winkels en donaties , 100 maar terwijl er in onze gemeente 6000 gezinnen zijn die onder de armoede grens zitten. en er komen er nog steeds bij. ontslag, ziek zijn enz niet eens meer omdat men te dure leningen heeft of veel op afbetaling. nee gewoon omdat ze kiezen moeten na ontslag of ziek worden. eten? huur? energie? wat schrappen we het eerst… en nu willen ze de bijstand nog lager maken 50% minimum loon dat is 650 euro in de maand. mag je dan wel verplicht voor aan het werk zodat nog meer mensen ontslagen worden, want voor elke werkende is wel een bijstands mens die het voor de helft of minder MOET doen. enz enz…

  2. Dank voor dit bericht. Het is hartverscheurend om te horen hoe erg bepaalde mensen reeds aan toe in dit o zo welvarend land. Het verhaal onderstreept hoe belangrijk de komende tijd de buurt, de direct omgeving van de mensen gaat worden. Mijns inziens heeft de overheid steeds minder greep en dus steeds minder invloed op het wel en wee van grote aantallen mensen in onze maatschappij. Het is aan ons, de burgers om uit medegevoel onze directe buren in nood te helpen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.