Gelekte lijst Weekers wordt openbaar gemaakt

Staatssecretaris Frans Weekers gaat controleren of er Nederlanders staan op een gelekte lijst van miljonairs en miljardairs met geld op geheime rekeningen in belastingparadijzen.

Grote vraag hoe lang gaat het duren voordat deze lijst in het openbaar komt? Waarschijnlijk krijgen de betrokkenen tijd genoeg om hun geld weg te sluizen.

Zo gaat dat in NL anno 2013 en al vele eeuwen. De enige manier om de welvaart eerlijk te verdelen is iedereen laten delen in voor- en tegenspoed. In deze tijd van tegenspoed moeten de rijken maar eens hun steentje gaan bijdragen in plaats van gelegenheid krijgen geen of te weinig belasting te betalen via tal van constructies die onze overheid kent en niets daartegen onderneemt. Of zoals de laatste stunt van Rutte 2, de laagste inkomens voortaan met 37% belasting op te zadelen en de hoogste met slechts 15% meer.

Rob Vellekoop, Delangemars meer nodig dan ooit, 5 april 2013

3 Comments

  1. De enige uitweg naar mijn mening is dat het systeem waardoor de rijke mensen die menen dat zij op de reguliere wijze niet hoeven belasting te betalen, dat zij zich in feite boven de wet verheven voelen, dat dit systeem opgeheven wordt. Dit houdt in dat de mensheid beter een systeem kan invoeren waar geld niet meer bestaat. Wij als soort moeten naar een systeem toe die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft, zorg besteedt aan het mondiale leef- en ecosysteem, naar een systeem waarin ieder mens krijgt wat hij of zij toekomt en niemand kan schuilen achter nietszeggende leuzen zoals ” HIER HEB IK HARD VOOR MOETEN WERKEN !”, terwijl zij miljoenen sluizen naar allerlei belastingparadijzen.
    Dahidh

  2. Als de minister hier goed mee omgaat, en de bewuste personen aanslaat voor pak hem beet 5 miljard, en daar belasting over eist van de afgelopen 5 jaar, komen ze vanzelf over de brug met hun afschriften om aan te tonen dat er minder op hun rekening stond. Probleem opgelost, deze tip is gratis Rutte, wil je er meer kunnen we wel wat regelen…..

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.