zonder hardloopcursus geen uitkering in Gilze en Rijen

In de gemeente Gilze en Rijen (bestuurd door Kern75, PvdA en CDA) moeten uitkeringsgerechtigden als onderdeel van het werkgelegenheidsproject Talents2Work verplicht gaan hardlopen.  ´En dat helpt´, beweert wethouder Rolph Dols (CDA). De wethouder spreekt overigens liever niet van een verplichting om aan de hardloopcursus mee te doen. ‘Bij iedereen wordt maatwerk toegepast. Maar het is wel zo dat wanneer iemand willens en wetens niet komt opdagen er gevolgen voor de uitkering kunnen zijn´.

Bron: BB

Commentaar
Hoe belachelijk kan een gemeente zich maken en hoe denigrerend kunnen uitkeringsgerechtigden worden behandeld. Waar ligt de grens. Wanneer houdt deze waanzin op. Probeer je eens voor te stellen hoe dom Dols zich voelt wanneer ik van hem als tegenprestatie verlang drie rondjes om de kerk te fietsen voordat ik op hem stem tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Rob Vellekoop, 5 april 2013 Delangemars.nl

5 Comments

 1. Is joggen wel zo gezond als gedacht wordt?
  Joggen is voor mensen die hun fysieke conditie willen verbeteren zowat de meest gekozen sport. De beslissing om te gaan rennen is snel genomen voor wie een beetje gemotiveerd is. Maar toch moet je enkele dingen afwegen vóórdat je er aan begint. Het gebeurt wel vaker dat mensen er heel enthousiast aan beginnen, maar het na korte tijd al opgeven wanneer ze met een blessure geconfronteerd worden. Hierbij moet je in gedachten houden dat joggen vrij intensief is voor het lichaam en niet voor iedereen even gezond is.

  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/105963-is-joggen-wel-zo-gezond-risicos-en-nadelen-van-joggen.html

 2. Weer een voorbeeld van de fascistische mentaliteit van instanties die wat uitkeringen betreft de knip op de beurs houden in deze tijd. De hypocrisie is dat bankiers die de fout ingaan de hand boven het hoofd wordt gehouden. Geen strafmaatregelen als een bankier miljoenen verkwist, maar de kleine uitkeringsgerechtigde moet door allerlei hoepels wil hij of zij niet (een deel van) zijn/haar uitkering kwijtraken. Het failliet van het huidige financiele-economische paradigma blijkt ook hieruit.
  Mij is glashelder dat het systeem aan grondige herziening toe is. Repressie neemt toe op mondiale niveau. Mensenrechten worden geschonden aan de lopende band, van Noord-Korea tot Pakistan en Indie, tot Rusland en de Verenigde Staten enzovoort. De minder machtigen op de wereld moeten de krachten bundelen en alternatieven ontwikkelen aan de afhankelijkheid aan de staat en diens impliciet onrechtvaardige instellingen.
  Dahidh

 3. Als er zo nodig fietsen of hard lopen word geeist, word het hoog tijd dat de bevolking van Rutte gaat eisen dat hij zelf als 1e het startsein geeft. Niet 3x rond de kerk, neeeeeeee……..door heel het land. Zo kan de hele bevolking hem zien, aanspreken en uiting geven van protest. Als dat zou kunnen, geef ik hem graag het startsein en volg ik hem van het begin tot het einde, dat is wat zeker is. Rutte……..je moest je schamen met je manier van Nederland ,,kaal plukken,,.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.