Demonstratie tegen bezuinigingen zorg trekken 6.000 mensen

In Den Haag demonstreren 6.000 mensen tegen de bezuinigingen van Rutte in de zorg. Zij verwachten dat er 100.000 banen zullen verdwijnen en voeren actie sinds november 2012.

denhaagdemo1

Commentaar
Terwijl ik vanmiddag meeliep door het centrum van Den Haag dacht ik terug aan het massale protest in 1983 tegen de invoering van de kruisraketten. Aan deze betoging deed ik samen met 600.000 mensen mee. Meer dan drieduizend bussen en overvolle treinen voerden uit het hele land demonstranten aan. We schuifelden tegen elkaar aangedrukt door de straten van Den Haag. De stad was van ons en wij wonnen.

Rob Vellekoop, 6 april 2013 Delangemars.nl

1 Comment

  1. Ja, Rob, toen in 1983( ik was er ook) was een demonstratie nog een demonstratie. Ik ben op t moment handtekeningen ah verzamelen voor een burgerinitiatief om een debat tegen kernwapens in de 2 e kamer voor elkaar te krijgen. Zelfs dat is veel mensen nog te veel. Ik doe niet aan politiek, zeggen ze dan rustig. Je zou ze een schop onder hun achterste moeten geven. Die gelatenheid…

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.