PostNL verdient aan uitkeringsgerechtigden

PostNL heeft in zijn distributiecentra al 1.200 werknemers uit de sociale werkvoorziening en de bijstand aan het werk. Net als de 500 nieuwe postbezorgers, zijn deze medewerkers niet in dienst van PostNL zelf.  Het postbedrijf sluit uitleencontracten met bedrijven uit de sociale werkvoorziening (lees gemeenten).

Commentaar:
Met andere woorden de uitkeringsgerechtigden nemen regulier werk over waarvoor PostNL geen regulier loon meer hoeft te betalen. Dit betekent dus: kostenbesparing. De uitkeringsgerechtigden doen regulier werk ´met behoud van uitkering´ en schieten daar dus geen moer mee op. Ze zouden met dit werk zicht op een betaalde baan moeten hebben, maar dat zit er bij PostNL niet in. Op deze walgelijke manier worden uitkeringsgerechtigden verhandeld aan commerciële bedrijven.

Rob Vellekoop, Delangemars 27-3-2013

Bron o.m. De Volkskrant

1 Comment

  1. Dit betekent dus: winstvermeerdering/-maximalisatie voor de bedrijfselite. Het verlies wordt geleden aan de kant van de burger.

    Het Winstmotief het Menselijke Ras NIET ondersteunt het Menselijke Ras NIET, het ondersteunt slechts Individuele Hebzucht.

    Winst is een Misdaad tegen het Leven als het Werkeloosheid en Lijden veroorzaakt.

    Winst is ALTIJD Hebzucht als het zelfs maar Een Mens laat Lijden door Gebrek aan Geld.

    Wij van de Equal Money groep stellen voor Economen uit te dagen een Ecosysteem te produceren dat alle Mensen ondersteunt en om het Mysterie van de Krachten achter de Markt van Winst en Verlies te demystificeren – dat een Rookgordijn is om de Hebzucht van Winst Maken te Promoten.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.