6.750 huisuitzettingen in 2012 ondanks extra inzet corporaties

Woningcorporaties zijn in 2012 bij 6.750 huishoudens overgegaan tot huisuitzetting. Dat is ruim 10 procent meer dan in 2011. Corporaties merken dat huurachterstanden toenemen door de economische crisis.  Corporaties reageren zo snel mogelijk op huurachterstanden, om huisuitzetting voor te zijn. Ondanks extra inzet van corporaties is het aantal uitzettingen gestegen.

Huurachterstand
De toename blijkt uit een enquête van Aedes onder 174 woningcorporaties. Huurachterstand is de belangrijkste reden voor huisuitzetting: 79,3 procent.

Uitzetting kan pas plaatsvinden na een uitspraak van de rechter. Na een gerechtelijk vonnis kunnen woningcorporaties in overleg met de huurders in zeven van de tien gevallen alsnog huisuitzetting voorkomen, vooral als sprake is van huurachterstand. In 2012 werden 24.000 vonnissen uitgesproken, in 6.750 gevallen (28%) leidde dat tot uitzetting.

Commentaar:
Ondertussen moddert Rutte 2 verder. Zuigt woningcorporaties leeg waardoor de huren alleen maar kunnen stijgen. Met als gevolg dat de stijging in het aantal huisuitzettingen door zal gaan. Tenzij wij een vuist maken en dit kabinet naar huis sturen. Op 1 mei in Den Haag rekenen we op jullie steun. Voor een menswaardig basisinkomen, zonder honger en armoede in NL.

Rob Vellekoop, Delangemars.nl, 28 maart 2013

Bron: cijfermateriaal Aedes

2 Comments

  1. Beste mensen, het huidige socio-economische paradigma (het model dat werkzaam is in onze maatschappij betreffende geld, eigendom principe, de waarde van arbeid, enz.) is achterhaald. Wij mensen als soort gebruiken en verbruiken 50 % meer van de mondiale grondstoffen dan duurzaam is. Kortom de begeerte naar winst, om meer producten te kunnen bemachtigen, maakt de aarde op. Wij teren in feite op de komende generaties van ons soort. Dat steeds meer mensen werkloos worden, en steeds meer mensen van bijstand moeten leven, dat persoonlijke schulden enorme zijn, dit zijn alle producten van het failliet van het markt-monetarische capitalisme.
    Tijd om op de barricades te gaan en te weigeren om klakkeloos aan dit systeem verder mee te werken. Alternatieven zoeken, zij het in het begin op kleine, lokale schaal, en dat systeem links laten liggen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.