Nieuw Nederland: vrijheid voor iedereen, niet alleen voor rijken

De Lange Mars wil met zoveel mogelijk mensen op stap naar Nieuw Nederland. Het Nederland van Rutte is een stuurloos schip zonder richting en visie. Hieronder een paar belangrijke kenmerken van Nieuw Nederland.

Goed leven
In Nieuw Nederland is het voor iedere burger goed leven. Dankzij het basisinkomen voor iedere Nederlander vanaf 18 jaar hoeft hij zich geen zorgen meer te maken over bezuinigingsmaatregelen die hem zijn woning en werk kunnen kosten. In Nieuw Nederland geldt een nieuw grondrecht: iedere Nederlander heeft onvoorwaardelijk recht op een basisinkomen. Dat betekent dat als het economisch minder gaat dit nooit meer ten koste kan gaan van dit gegarandeerde minimum.

Einde politiestaat
Nieuw Nederland is niet de politiestaat die ons land nu aan het verworden is. Er is een enorm controle-apparaat op de been om ieder die een uitkering krijgt te controleren. Doordat er in Nieuw Nederland een basisloon geldt zonder voorwaarden is controle overbodig. Op deze manier kunnen ouderen onbezorgd van hun ´oude dag´ genieten, zij hoeven geen angst meer te hebben dat een relatie een korting op hun AOW tot gevolg heeft. Het basisinkomen is voor iedereen even hoog, ook als je met een of meerdere mensen samenleeft.

Werknemers
Werknemers zullen een baan pas aannemen als het werk hen bevalt. Dat brengt meer plezier in het werk. Zij hoeven perse geen baan meer te accepteren, want een inkomen hebben zij in ieder geval.

Huisvrouwen
Huismannen of -vrouwen zijn minder afhankelijk van hun partner, want iedere Nederlander krijgt immers een basisinkomen. Ook voor hen betekent dit meer vrijheid.

Lees verder

1 Comment

  1. Het manifest lijkt mij een uitgangspunt voor onderhandelingen. Veel ervan lijkt mij dan ook niet (meteen) haalbaar. Niet voor niets is naam ‘De LANGE Mars’ bedacht.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.