honger overspoelt Europa, meer voedselpakketten uitgedeeld dan na WO II

De gevolgen van de Europese bezuinigingsdrang liegen er niet om.
Het Rode Kruis deelt nu meer voedselpakketten uit dan aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. ‘Vooral bejaarden lijken de crisis moeilijk te doorstaan.’

‘Sinds 1945 hebben we in Europa nooit zoveel eten moeten uitdelen als vandaag.’ Dat zegt Yves Daccord van het Europese Rode Kruis.

Drie miljoen Spanjaarden zijn afhankelijk van voedselpakketten. Maar niet alleen in crisislanden als Spanje, Portugal en Griekenland, moet het Rode Kruis voedsel bedelen, ook rijke landen als Luxemburg en Finland, vragen hulp.

In België moesten vorig jaar meer dan 121.000 mensen aankloppen bij de Voedselbanken. In Nederland ligt dit op 70.000 mensen die voor voedselhulp in aanmerking komen.

Commentaar:
Iedere dag worden de gevolgen van jarenlange afbraakpolitiek van de neo-liberalen en hun vriendjes meer voel- en zichtbaar. Het wachten is op de nekslag. Het wordt de hoogste tijd voor nieuw beleid. Stop de bezuinigingswoede van dit kabinet die de crisis alleen maar verergert.

Bron: De Standaard

3 Comments

  1. Het systeem kraakt in zijn voegen. Wat mij vooral verbaast is hoe weinig bewust de mensen zijn in mijn omgeving van wat er aan de hand is. Kubler-Ross ontkenningsfase. Tijd om wakker te worden.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.