Ons logo: Zwart is de kleur van het verzet. Rood staat voor eerlijk delen van de welvaart

logodefdlmkleinstBij het ontwerpen van dit logo hebben beeldend kunstenaars Mascha Teune en Hans Feijth zich laten inspireren door kunstschilder Kasimir Malevich (1878-1935) – zwart gekanteld vierkant op witte achtergrond (Socialistisch Realisme 1915).

De kunstenaars brachten in beeld de afstandelijke en onmenselijke behandeling die veel uitkeringsgerechtigden ervaren. Dit is gesymboliseerd door de in twee stukken gebroken onderhandelingstafel op een rode achtergrond.

Aan die onderhandelingstafel krijgen uitkeringsgerechtigden instructies die zij zonder rekening te houden met hun persoonlijke aanleg en omstandigheden door de strot geduwd krijgen. Het enige dat telt is het heilige doel: iedereen moet werken, maakt niet uit wat voor werkzaamheden.

De puntige kanten van de tafel geven de pijn weer die deze instructies te weeg brengen, de vernedering, de pijn ook van de intimidatie door uitkeringsinstanties.

Zwart is de kleur van het verzet tegen deze praktijken onder het mom van sociale zekerheid. Rood staat voor eerlijk delen van de welvaart zodat uitkeringen niet mensonwaardig laag hoeven te zijn.

Tot slot het rode gekantelde vierkant geeft weer wat er moet gaan gebeuren: de politieke situatie moet kantelen samen met de mentaliteit. Een atmosfeer van delen en gunnen moet komen in de plaats van graaien en egoïsme.

3 Comments

 1. Zie: Eén op de negen kinderen leven onfatsoenlijk in armoede en honger.
  (-)
  De Gemeente Amsterdam liet bijv. weten in dit verband voorlopig geen geld te hebben voor hongerde kinderen, omdat zeven miljoen of meer moeten uitgeven op 30 april 2013 voor het exclusieve, V.I.P Feestje van “Koning-zoon Willem Alexander” en zijn Argentijnse
  (exotische bruid) lease Koningin Maxima. Misschien is het een idee om de hongerende kinderen uit Amsterdam te lokken met een gratis maaltijd, mits zij de hele dag Leve de Koning roepen en met vlaggetjes te zwaaien?

  Afijn, wij willen graag weten wanneer de verantwoordelijke politici worden opgepakt door justitie en veroordeelt voor het (mede) verantwoordelijk zijn dat kinderen dagelijks honger lijden in Nederland!

  meer Lezen: http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/03/05/een-op-de-negen-kinderen-leven-onfatsoenlijk-in-armoede-en-honger/

 2. Verzet ‘versterkt’ het systeem – zoals Jung ook zeide: “Dat waar je weerstand aan biedt, blijft voortbestaan.” Stukje psychologie en natuurkunde.

  • Je uitsluitend verzetten tegen dit kabinet is natuurlijk niet genoeg. Daarnaast gaan we voor het eerlijk verdelen van de welvaart waardoor in eerste instantie de uitkeringen naar een menswaardig niveau kunnen en op termijn een basisinkomen mogelijk wordt.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.