Ned. politiek: bang voor echte veranderingen en zonder visie

Het is logisch dat er zo veel onvrede in ons land heerst over de prestaties van de politieke macht. Het debat van gisteren in de Tweede Kamer laat dit keihard zien. Veel gekrakeel zonder visie. Zowel de bezuinigers als de anti-bezuinigers kunnen niet aangeven waar ze naar toe gaan willen met dit land. Politici zijn hopeloos verdwaald  in de crisis.

Wanneer het kabinet zijn zin krijgt zullen de burgers nog meer op zichzelf teruggeworpen worden en hun broek moeten ophouden omdat de overheid zich meer en meer terug trekt ten gunste van het particuliere initiatief.

Wanneer de anti-bezuinigers hun zin krijgen verandert er eigenlijk niet genoeg, omdat blijkbaar niemand de kern van de zaak wil aanpakken.

We moeten een samenleving opbouwen waarin de burgers voor elkaar zorgen onder leiding van de overheid. Dat  betekent dat in de allereerste plaats iedere burger recht moet krijgen op een basisloon. Dit vereist dat het nationale inkomen eerlijker verdeeld wordt dan nu het geval is, daarvoor zijn drastische maatregelen nodig, zoals een belastingheffing afhankelijk van de hoogte van het inkomen.

Tot nu toe ben ik geen politieke partij tegengekomen die dit aan durft. Geen enkele partij durft echte veranderingen door te voeren. En die zijn nodig om onze samenleving rechtvaardiger te maken zodat iedereen van de welvaart kan genieten.

RV

1 Comment

  1. “Tot nu toe ben ik geen politieke partij tegengekomen die dit aan durft.” Onder andere de SOPN stond / staat invoering van een onvoorwaardelijk basisinkomen voor. En ze hebben wel meer goede vernieuwende punten in hun programma staan.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.