‘Het uitbannen van extreme armoede lukt niet met alleen economische groei. We moeten ook naar een eerlijkere verdeling van de welvaart om de mensen te bereiken die anders buiten de boot vallen.’ Dat zei minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking dinsdag in Kopenhagen.

Commentaar
Het is goed te horen dat Ploumen armoede wil uitbannen door een eerlijke verdeling van de welvaart. Ik stel voor dat zij hiermee een begin maakt in NL als voorbeeld voor haar buitenlandse collega´s.
Helaas is de praktijk van het kabinetsbeleid het tegenovergestelde van waarmee zij in Kopenhagen mooi weer speelt . Zij stimuleert met Rutte II juist armoede in NL.

5 Comments

 1. Er zijn 2 soorten BasisInkomen mogelijk: het hele land in een keer met een totale uitkeringsrevolutie,, of zelf beginnen in een werkwoongemeenschap waar we samen ZELF ons werk scheppen, in een module met BasisInkomen in Natura.
  Ministers zijn er niet om onze problemen op te lossen, het wordt hoog tijd dat we ZELF ook aan de gang gaan.
  Maar dat is moeilijk, want we zijn gewend dat de politiek alle problemen voor ons oplost. Dat idee, dat is op zijn zachtst gezegd uit de tijd.

  • Wat mij betreft is er ook een tussenweg mogelijk, namelijk die waarbij uitkeringen omgezet worden in basisinkomens (en dus eerst verhoogd naar menswaardig minimum) die onvoorwaardelijk zijn (dus die zoals nu niet verlaagd kunnen worden). Daarna kan de rest gefaseerd worden ingevoerd, bekostigd uit het nivelleren van inkomens. Dat wil zeggen de topinkomens gaan meer inkomstenbelasting betalen.

 2. Het uitbannen van armoede zal absoluut niet lukken met economische groei. Integendeel. Geldrevolutie is het begin: basisinkomen als eerste stap naar een Gelijk Geld Economie.

  Inderdaad, ministers gebruiken woorden om het volk zoet en bezig te houden in de geest en ondernemen geen actie één met hun woorden.

 3. Eerlijke verdeling van welvaart is niet mogelijk in de geld-economie. Voor economische groei is ook een volkomen ander beleid nodig.

  • We kunnen niet alles veranderen in een keer, vandaar dat we eerst SAMEN er voor zorgen dat in ieder geval honger en armoede uitgebannen worden uit NL. De eerste stap is samen leren elkaar welvaart te gunnen. Voor elkaar opkomen in plaats van elkaar verdringen om onze zakken te kunnnen vullen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.