Kom in verzet tegen korten AOW en uitkeringen

De jarenlange bezuinigingswoede veroorzaakt voor steeds meer mensen honger (meer dan 70.000 mensen naar voedselbanken) en armoede (meer dan 1 miljoen NLanders). Iedere bezuinigingsronde wordt verkocht met het leugenachtige argument dat dit vanwege de crisis niet anders kan. Onzin. Het is een kwestie van de welvaart anders en vooral eerlijker verdelen over alle lagen van de bevolking.

De afgelopen tientallen jaren betalen de grootverdieners 20% minder inkomstenbelasting over de top van hun inkomen. Daarnaast werd de vermogensbelasting afgeschaft. En moesten de laagste inkomen meer belasting gaan betalen doordat de belasting over de eerste schijf verhoogd werd.
Ook bedrijven hoeven veel minder vennootschapsbelasting te betalen dan voorheen.

Nu er tekorten ontstaan door de bankencrisis moeten de AOW´ers en uitkeringsgerechtigden opnieuw het meeste inleveren van het weinige dat zij nog over hebben.

Het is de hoogste tijd dat alles weer wat eerlijker en vooral minder liberaler verdeeld wordt. De rijken, die de afgelopen jaren op belastinggebied enorm ontzien zijn, mogen nu hun steentje gaan bijdragen om de economie een impuls te geven door meer belasting te gaan betalen.

 

4 Comments

 1. Over wie hebben we het als we over “de rijken” hebben?
  De mensen met een inkomen boven de 70000 Euro per jaar? De miljonairs? Miljardairs?

  Bijgaand een link naar het rapport met betrekking tot het rapport van Oxfam International over de toename van inkomensongelijkheid in de laatste 20 jaar(in het engels).

  http://policy-practice.oxfam.org.uk/publications/the-cost-of-inequality-how-wealth-and-income-extremes-hurt-us-all-266321

  In het rapport staat o.a.:
  – Het inkomen van de rijkste 100 mensen is genoeg om de armoede in de wereld 4x te beindigen.

  – Het inkomen van de rijkste 1% van de bevolking is in de afgelopen 20 jaar met 60% gestegen. Van de rijkste 0,01% is dit zelfs aanzienlijk meer.

  – In de Belastingparadijzen wordt 32 biljoen dollar of te wel 1/3 van het wereldwijde vermogen geconsentrerd. Door deze route’s, is er belastingontwijking van totaal 189 miljard dollar.

  Oplossing: Onvoorwaardelijk Basisinkomen wereldwijd: BIEN ( http://binews.org/ ), http://basisinkomen.nl, http://basicincome2013.eu

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.