luchtgras1Geïnspireerd door een persoon die zich ‘Spring’ noemt en vaak commentaar geeft op de posts op de Lange Mars overvielen me de volgende hoopvolle gedachten.

Spring, je doet je pseudoniem eer aan! Inderdaad het wordt de hoogste tijd dat alles wat we willen bereiken niet meer op de oude manier gebeurt, zoals deze steeds was voorgekookt door lieden die er uitsluitend zelf beter van werden, maar op een nieuwe frisse wijze. (we hoeven ons niet te laten intimideren door machtshongerige clubs van zakenlieden en wereldleiders)

Revolutie is passe. Geweld lost niets op, het veroorzaakt alleen leed en nog meer redenen om elkaar de hersens in te slaan.
Streven naar een grote samenleving onder leiding van ‘gepassioneerde’ lieden, is ook voorbij.(Laat 1000 bloemen bloeien)
Op naar veelvormigheid zonder eenheid, verspreid over zo veel mogelijk gemeenschappen waarin respect en waardering heersen. Dat is het middel tegen machtsconcentraties en wereldoverheersing ten koste van het vrije individu.

Economische blokvorming is voorbij. Dit werkt uitsluitend de hebberds in de kaart.
Militaire machtsblokken zijn over. Deze zijn alleen een stimulans voor wapenfabrikanten en banken om nog meer bloedgeld te verdienen.

Het financiële systeem met geldschepping en rente komt uitsluitend ten goede aan de eigenaren van banken die aan de geldpers zitten. Zij zijn degenen die vervolgens een krankzinnig machtsspel met ons, als slaven, spelen. Stoppen met die waanzin.
Iedere gemeenschap, land, county of welke mensenclub dan ook creëert in vrijheid zijn eigen geld en stopt met woeker. De bankier wordt taboe.

De tijd van de grote samenwerkingsverbanden zoals de VN, Unesco is ook voorbij. Ze hebben gefaald, uiteindelijk hebben ze de verleiding van het grote geld niet kunnen weerstaan en zijn ze gevallen voor hun hebzucht door grote NGO’s te bevoordelen, het op een akkoordje met multinationals te gooien en te stikken in de corruptie.

De multinationale bedrijven met hun stormachtige opkomst eeuwen geleden in ons kikkerlandje zullen ook tot een sissend einde komen. Mensen keren zich af van de multinationals en keren massaal naar de nijverheid binnen hun gemeenschap terug in de wetenschap dat dit wel aan hen ten goede komt. Controle is immers heel eenvoudig.

Democratie of de macht van het volk werkt alleen in kleine overzichtelijke gemeenschappen onder voorwaarde dat het volk niet slaapt, maar deelneemt aan het bestuur.

De elite gaat het verliezen van de massa doordat de reus wakker wordt en ziet dat ze al eeuwen wordt overheerst, misleid en uitgebuit door elitair klein duimpje.

Moge honderdduizenden gemeenschappen opbloeien en groeien, moge de burgers hun verantwoordelijkheid oppakken en er op toezien dat binnen deze kleine clubjes de hebzucht en ziek egoïsme niet weer de overhand krijgen, maar dat liefde en genegenheid floreert!

Er hangt echt lente in de lucht!

Rob Vellekoop, 27/02/2015

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.