bankDe banken laten met ingang van 1 januari 2014 de klant van de bank opdraaien voor het risico van de schade van hackers, tenzij de klant zich aan vijf veiligheidsregels houdt. Er is geen enkele instelling die de consument beschermt tegen dit banken dictaat. Ook De Nederlandsche Bank niet.

De Nederlandsche Bank is eigendom van de Nederlandse Staat, maar de zeggenschap over deze zogenaamde nationale bank ligt bij de directie van de Bank. Het toezicht dat op deze directie wordt uitgeoefend door acht commissarissen. Slechts een van deze commissarissen vertegenwoordigt de staat. De Minister van Financiën staat buiten spel en daardoor de Nederlandse kiezer.

Door de Naastingswet is de eigendom van De Nederlandsche Bank (DNB) overgegaan van privé-bezit (onder andere het Koninklijk Huis was aandeelhouder) naar de Nederlandse Staat.
De Nederlandsche Bank valt echter niet onder de verantwoordelijkheid van het Ministerie van Financiën, maar is onafhankelijk van de staat en daardoor buiten het bereik van iedere democratische controle. De kiezer heeft niets over het beleid van DNB te zeggen. Daarnaast kan DNB niet worden verplicht om openheid van zaken te geven, want er geldt recht op geheimhouding. DNB oefent als onafhankelijke instelling controle uit over de Nederlandse banken en heeft een zetel in de raad van de Europese Centrale Bank (ECB).

Als toelichting op deze vreemde constructie zegt DNB op haar website: “Van DNB wordt voorts verwacht dat zij gevraagd en ongevraagd advies geeft over het economische beleid, zowel op nationaal als internationaal niveau. Ook daarvoor is onafhankelijkheid essentieel.”

De Bank is opgericht door Willem I. De vorige eigenaren hebben voor hun belang in DNB een vordering op de Nederlandse staat gekregen ter waarde van twee maal de nominale waarde van de aandelen die zij bezaten. Over deze vordering ontvangen zij levenslang 2,5 procent rente. (zie Naastingswet)

Rob Vellekoop, 9 december 2013, delangemars.nl

4 Comments

 1. Het is een voorwaarde van de EU wanneer een land lid wil worden, de ECB controle krijgt over de centrale bank in het desbetreffende land.

  Voormalige president van de PRIVATE BANK Goldman-Sachs is nu president van ECB.

  Daarom moeten we uit dit EU en moet er een 4 macht komen welke ons geld beheerd.

  Daarnaast moet onze Trial Politica opnieuw ingericht worden.

  Zodat de regering maar 1 taak uitvoert in plaats van 2 taken (zoals nu “WEL” het geval is)

 2. Veel mensen weten dit niet, maar banken hebben ook nog eens het privilege van fractionele reserve. Zij lenen veel meer uit dan dat zij binnen krijgen via spaargeld. Die verhouding voor ING tussen de 20 en 30. Op zich is dat al vreemd omdat dit betekent dat banken gratis geld mogen drukken en daarvoor rente betaald krijgen, maar het wordt nog gekker als banken ondanks alles in de problemen komen. Toen G’land zijn rente verplichtingen niet meer kon nakomen mochten de burgers van de EU inspringen zodat de banken toch hun rente inkomsten kregen. Dus NL burgers betalen be;lasting aan de EU die de Griekse banken betalen zodat rente kunnen betalen aan de Noord Europose banken. Het is te gek voor woorden en alleen omdat de burgers dit niet weten (de media zijn in handen van de corrupte elite en spreken alleen over die slechte Grieken) konden regeringen in de EU dit doen. En de burgers waren doodstil !!
  En nu is ook volledig duidelijk waarom de EU niet mag worden gestopt …. Het gaat daarbij heus niet om G’land maar om de Noord Europese banken. U weet wel: die banken die weer bonussen uitbetalen aan hun topbankiers omdat het zo goed gaat. GRRRRRRRRRRRR

 3. Ah, daar heb je de monarchen weer!
  Maar ja, die waren democratisch gekoz….oeps!
  Was een staatsgreep destijds want we hadden de Bataafse republiek.
  In ’45 deed Wilhelmina dit nog een keer dunnetjes over.
  Zakken vullen maar.
  En het volk?
  Het volk zwaait met vlaggetjes!

 4. dat gaat veel niets vermoedende mensen een hele hoop geld en misschien wel meer kosten…

  ipv iets aan het hacken te gaan doen of tenminste naar de opsporing van die hackers dekken de banken zich dus lekker financieel in voor eventuele toekomstige schade terwijl de klant er de dupe van wordt

  ik krijg hierbij een soort van dejavu gevoel net alsof de banken de overheid na doen zichzelf in dekken en de klant/burger laten betalen voor de zwaktes in hun programmering

  dit zegt mij dat de toekomstig rijken van de wereld over een aantal jaar waarschijnlijk voor de helft hacker is

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.