4 Comments

 1. Beste Rob Vellekop, dank voor je late reactie. Ik ben het in grote lijnen eens met je geformuleerde korte analyse. Eens te meer reden om ter linker zijde van e SP een nieuwe politieke partij op te richten. Juist om kiezers waar dan ook vandaan aan te trekken. Jij bent met je visie over basisinkomen, sociale gelijkheid, recht & rechtvaardigheid de aangewezen persoon zo’n nieuwe politieke partij te vertegenwoordigen als partijleider! Radikale verandering is noodzakelijk. De economisch zwaksten dienen op termijn de sterksten te worden. En dat zal op termijn ook gebeuren net als invoering van het basisinkomen ter stimulering voor mensen om werk te zoeken liefst in werknemerszelfbestuur coöperatieve bedrijven. En ook een herverdeling van beschikbaar werk is meer dan noodzakelijk. Een 32-urige werkweek en analoog aan de wet minimum loon een internationale Nederlands/Europese wet maximum lonen/inkomens, zoals ik heb verwoordt op het congres bij Leefbaar Nederland en in mijn boek ‘Geloof in een duurzame wereld’ ISBN. Samenwerking met SP, GL, Dierenpartij, en desnoods met de PvdA, als deze partij kiest voor sociaal economisch beleid, dat zal de nieuwe radikaal sociale partij kiezers opleveren. Ik ben de eerste die je kan helpen met de opzet van zo’n nieuwe linkse politieke beweging. mvg Co Meijer

 2. Beste Rob Vellekoop, heb bovenstaande oproep gedaan, op 18 oktober 2014, maar nog geen reactie van je ontvangen. Dat valt me van je tegen! Het is inmiddels eind maart 2015. Waar blijft je reactie?! mvg Co Meijer.

  • Beste Co,
   de reden dat ik je nog geen antwoord heb gegeven is eenvoudig. Ik ben er voor mezelf nog steeds niet uit, of ik een actieve rol in de politiek wil spelen of niet. Mijn overwegingen zijn dat je in ons huidige zogenaamde democratische bestel zelfs als door het volk gekozen regering helemaal niets in de melk te brokkelen hebt. Daarnaast hebben de conservatieve krachten in ons land een dergelijke macht dat het je als linkse partij zelfs onmogelijk gemaakt wordt je zaak in de media voor het voetlicht te krijgen. Lukt je dit wel dan moet je flink naar rechts opschuiven. Ik vind ook dat de kiezer zich steeds meer van de politiek afkeert. Hij heeft er geen enkel vertrouwen meer in, en terecht wat mij betreft. De partij met de grootste fraudeurs en oplichters komt bij de provinciale statenverkiezingen als de grootste uit de bus. Hoe is dat in godsnaam mogelijk? Het klimaat wordt ook steeds egoïstischer en onmenselijker. Hoe kan het ook anders in een maatschappij die gedomineerd wordt door winstdenken en hebzucht. Hoe bestaat het dat je als regering een deel van je volk laat verhongeren en dat je niets aan de werkgelegenheid doet? En vervolgens dit nog voortdurend ontkent of goedpraat ook met de bekende verkiezingsleugens. Ik weet niet of ik met een dergelijk type mens om tafel wil gaan zitten. Waarmee je omgaat word je besmet. Daarom ook hou ik mijn hart vast hoe de SP zich staande zal weten te houden in de slangenkuil van het Binnenhof.
   Kortom het blijft voorlopig voor mij een vraagteken. Mijn excuses voor het late antwoord.

 3. Beste Rob Vellekoop, ik heb van B.I.P. begrepen dat jij bent afgetreden als voorzitter. De partij Sylvie Jacobs heeft mij benaderd voor het landelijk bestuur, nadat ik mij had kandidaat gesteld om als voorzitter toe te treden. Echter mijn ervaring met Sylvie Jacobs en bestuur is negatief. Ik heb besloten om niet in het bestuur plaats te nemen. Zij willen niet ingaan op mijn uitnodiging op normale pertsoonlijke manier met mij kennis te maken bij mij thuis en of waar dan ook. Ik heb de B.I.P. ook aangeboden financiéel te ondersteunen o.v.b. maar wordt ook geen lid meer. Graag wil ik eens met je kennis maken omdat ik heb gemerkt dat jij grote kennis hebt van het basisinkomen en wat er voor komt kijken. Ik heb in 2002 Duurzaam Nederland (mede) opgericht en was behalve kandidaat 2e kamerlid vice vz van DN. Echter helaas DN kwam kennelijk te vroeg, want de media e.a. begrepen de wenselijkheid van duurzaamheid (milieu & sociaal) niet! Ik schreef een boek ‘Geloof in een duurzame wereld ISBN Uitgeverij Pirola. in 2002. In 2014 was ik wel succesvol met de nieuwe lokale partij in Bergen nh K.I.E.S. Lokaal (Kernen in Evenwicht & Samenhang) De partij veroverde in een klap 6 zetels en 1 wethouder en werd op slag ver weg de grootste lokale partij. B.I.P. deed ook mee en ik heb kennis gemaakt met Robert Verhoeven per telefoon. Ben behalve voorstander van een basisinkomen ook voorstander van een 32-urige werkweek( eerlijke verdeling beschikbare werk),, ; nieuwe wet maximum lonen analoog aan wet minimum loon, werknemerszelfbestuur en opzet coöperatieve bedrijven. Ik was vroeger medeoprichter Links Heiloo (CPN,PSP,PPR) kom zelf uit de PPR van oorsprong en was medeinitiatiefnemer van Stichting Ombudsteam Heiloo nh. Wil je met mij telefonisch kontact komen om de mogelijkheden van een nieuwe landelijke politieke partij door te spreken waarin het basisinkomen een proinente rol zal gaan vervullen?! vr gr Co Meijer 072 5091087.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.