#Catalonië laat zien hoe rest van Europa zich kan bevrijden

Morgen op 1 oktober 2017 zal Catalonië naar de stembus gaan ondanks de inzet van duizenden militaire politie-agenten, arrestaties van Catalaanse bestuurders en bedreigingen door de Spaanse minister-president. Kortom morgen gaat het erom spannen. De Spanjaarden zijn zelfs zo ver gegaan door meer dan 140 referendum websites en een app te verbieden met de locatie van de stembussen. Wat kunnen we hiervan leren. De onafhankelijkheidsstrijd biedt de burger die steeds minder vrijheid krijgt weer moed.

 1. Grondwet
  De Spaanse Minister-president vindt het referendum in strijd met de grondwet, al verbiedt deze wet een volksraadpleging niet. Maar het is duidelijk de machthebbers zullen de wet- en regelgeving altijd naar hun hand zetten. Met andere woorden de afscheider-in-spe zal zich niet kunnen beroepen op de Grondwet om bijvoorbeeld Groningen of Limburg aan onafhankelijkheid te helpen.
 2. Referendum
  Het inzetten van een referendum om vervolgens de onafhankelijkheid uit te roepen is een gouden greep. Hiermee vraag je de burger om zijn mening en je betrekt hen bij het gebeuren. Sinds de Spaanse regering het referendum heeft verboden is de steun hiervoor onder de Catalanen juist gegroeid.
 3. Grootte
  Luxemburg is ook een onafhankelijk land, dus staar je niet dood op de omvang van het grondgebied of het inwoneraantal (Luxemburg 0,6 miljoen inwoners, Estland 1,3 miljoen)
 4. Voorwerk
  Catalonië is al vele jaren bezig met het verkrijgen van zelfstandigheid. Het helpt om een gemeenschapsbesef te ontwikkelen, daarnaast hebben de mensen een eigen taal en eigen tradities. Sinds de jaren 30 van de vorige eeuw streven de Catalanen autonomie na en sinds begin 2000 willen ze onafhankelijkheid.
 5. Internet

  Het internet is een belangrijk medium om mededelingen te verspreiden. Het belang is zo groot dat de Spaanse regering de toegang tot talloze websites heeft afgesloten. Google heeft op rechterlijk bevel van Madrid de app (nog steeds beschikbaar buiten Catalonië op Google Play) verwijderd zodat de Catalanen hun stembureau niet meer kunnen vinden via hun adres. Het stelde mensen in de gelegenheid om de locatie van de stembureaus te delen.

 6. Intimidaties
  De vastberadenheid van de Catalanen lijkt groot. De honderden burgemeesters die in hun gemeente het referendum toestaan dreigen een gevangenisstraf te krijgen. Een aantal uitvoerders van de regering Puidgemont belast met de organisatie van het referendum zijn opgepakt door de Spaanse justitie en later weer vrijgelaten. Hen hangt een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd vanwege ‘opruiing’ en opstand tegen de gevestigde orde. Dit geldt tevens voor de demonstranten in de straten van Barcelona die de agenten beletten bij het oprollen van de organisatie voor het referendum. (straffen van 4-8 jaar voor de demonstranten en 10-15 jaar voor de leiders, volgens de Spaanse strafwet)

Het enige dat de Catalanen voorlopig echter willen is hun stem uitbrengen. Kijk naar de onderdrukking van de vrije meningsuiting in de democratie Spanje. De Catalanen wordt te kennen gegeven dat zij dit niet mogen doen. En dan is hun onafhankelijkheid zelfs nog niet aan de orde geweest. Gewoon vrijheid van meningsuiting dat is in het geding.

Het uiteenvallen van Europese landen in onafhankelijke ministaatjes is een prima oplossing voor de al maar uitdijende macht van Brussel. Andere regio’s zullen waarschijnlijk het Catalaanse voorbeeld willen volgen en van deze ontwikkeling een trend maken. Denk aan Baskenland, Schotland, Tirol, Limburg en andere opstandige gebieden. Van daar uit zouden deze landen dan weer kunnen worden teruggebracht tot kleine gemeenschappen als tegengif van de concentraties van macht die wereldwijd de toon aangeven.

We gaan een spannende tijd tegemoet waarbij de grootmachten invloed zullen gaan kwijtraken als zij grondgebied moeten inleveren en inwoners zich gaan afscheiden. Waarom zou een provincie als Groningen, jarenlang uitgeknepen door Den Haag en als paria behandelt, niet zich kunnen afscheiden van Nederland als zij dat willen?

Rob Vellekoop, 30 september 2017

 

37 Comments

 1. Is het een mogelijkheid?
  Is het een opdracht?
  Is het een suggestie?
  Is het een instructie?
  Is het een voorstel?
  Is het een implicatie?

  Ik bedoel, ook zonder leesteken erachter is het natuurlijk gewoon wel de gebiedende wijs..

  Is het een verzoek?
  Is het een aanbieding?
  Is het een optie?
  Is het een claim?
  Is het een vordering?
  Is het een bevel?
  Is het een commando?
  Is het een verwachting?
  Is het een positionering?
  Is het een polarisatie?
  Is het een ponering?
  Is het een uiting?
  Is het een voorstel?
  Is het een uitdaging?

  Zeker wanneer er nog niemand gereageerd heeft;
  wees de eerste, haha, ja-ja, ‘klaar voor de start’ zeker? Ja? Pas op voor de hypothetische kogel! Pang!

  Is het een opzet?
  Is het een verklaring?
  Is het een oorzaak?
  Is het een resultaat?
  Is het een gevolg?
  Is het een publicatie?
  Is het een vraag?
  Is het een antwoord?
  Is het een ontlokking?
  Is het een motivatie?
  Is het een argument?
  Is het een wens?

  Is het een plaatsvervangende ambitie?
  Is het een uitnodiging?

  Hoe het dan ook wat dan ook in welk stadium dan ook voor wie dan ook waar dan ook is, het is toch echt vaak niet zo simpel als het lijkt..

  Enerzijds anderzijds,.. ene keer, andere keer,..

  Is het duidelijk?
  Dat het me niet altijd allemaal zo duidelijk is?
  En daar ben ik vast ook niet de enige in..
  Is het sociaal? Of a-sociaal?
  Bij voorbaat.. dan?
  Te denken dat er iets over zeggen.. wat te denken hé!?

  En dan, al die mensen die niet reageren.. is dat dan asocialer dan wel reageren? Hoe en wat je dan ook zegt, dat is socialer dan niks zeggen.. lijkt me wel wat, als iedereen zou moeten reageren, hypothetisch hoor, praktisch gezien natuurlijk niet.. arme Rob ook.. maar goed,.. volgens mijn kijken is Rob nogal ´uniek´ in en op zijn eigen wijze, dat bewust geen manier noemend.. mijn hoofd heeft er alleen nogal moeite mee dat van ze aan te nemen.. mijn hart ook,.. maar die wacht wel af wie er als ´winnaar´ van hun discussie uit de bus komt, die ogen of dat hoofd,.. en vervolgens gesprekspartner wordt voor het hart, dat ook zijn eigen (soort) vragen er wel op na houdt.. wordt ook nog een leuk ´gesprek´..

  Het is het altijd allemaal meer dan het is..

  Vrijwel niets is ooit alleen wat het is..

  Is het gewoon lay-out? Automatisch in de opmaak?
  Voorgeprogrammeerd? In het format? Of welbewust zo in het optionele balkje ingevuld? En dan ook welbewust zonder leesteken? Met als achterliggende gedachte iets als; laat een lezer er zelf maar iets van maken? Een eigen invulling aan geven.. met een uitroepteken erachter leest het toch anders dan met een vraagteken.. ik ben sowieso hoogreactief,.. ik plaats heel veel maar niet,.. ook te veel nog wel, haha, sorry zon, sorry Rob,.. toch een aparte en complexe relatie zo,.. hij is ergens toch een soort rechter en beul tegelijk, om de aanklager en de advocaat even buiten spel te houden, mwa, ik ben er natuurlijk niet altijd even blij mee, maar over het algemeen valt het me dus echt niet tegen,.. wat ik nog het meest teleurstellend vind is de manier waarop ik om ga met de ruimte die me zo toch gegund wordt,.. digitaal, ik ga zelf toch wel wat moeilijk om met deze digitale ruimte in deze digitale omgeving,.. ik vraag dan ook regelmatig aan Rob of hij niet wil plaatsen wat ik eerder geschreven en ´ingediend´ had..

  Katalysator?

  • dan zou er voor de anderen weinig plaats overblijven
   jij houdt op deze site als een soort gefrustreerde sadist
   met erg weinig mogelijkheden zich verder te uiten
   want iedereen kent je waarschijnlijk al

   de mensen het liefst bezig met de meest uitzinnige
   non-sense lappen tekst
   en daarna haal je het nog in je hoofd Rob lastig te vallen
   over zijn eigen site en die daarop
   zelfs nog zo aardig is om te antwoorden

   dit zou verboden moeten worden
   wat mij betreft

   ik vermoed dat achter de naam Anoniet een miezerig
   waardeloos mannetje schuilt die maar één kracht erkent
   en dat is de macht van geweld

   dat is voer voor psychologen maar ongeschikt voor een site zoals deze
   maak je eigen scheldsite en vloek daar tot je een ons weegt

   je graaft je eigen graf buddy

   • Wil mij ABN leren en op inburgeringscursus sturen maar is in het geheel niet bekend met hoofdletters en leestekens. Is al zwaar gepikeerd als je Knelleke (geniale Anoniet) een domme doos noemt en ja eigenlijk heeft ze gelijk, het is een belediging voor alle dozen in alle vormen en maten om Knelleke een domme doos te noemen.
    Maak je eigen site en noem hem ‘De chaos van geen hoofdletters of leestekens’ om iedereen daar de les te lezen.
    Nu even tijd voor een echt scheldwoord: zeikwijf.

   • @ Nelleke, Alleen vrouwen kun en zo weinig zegen met zoveel tekst, ik scroll lekker door

  • Nika, ken Barcelona goed, heb er vrienden wonen, oude zaken relaties tot vrienden

   Ken Barcalona goed, zaken relaties die vrienden zijn geworden, waar onder ook Joden, er wonen veel oude Spaans Joodse families in Spaans Catalaanse gedeelte, van Spanje, persoonlijk zie ik deze Sephardische Joden, niet samen werken met de Khazarische zionistische Jood Soros, of het door Khazaren geregeerde Israel, zij hebben alleen voordeel bij een rustig leefklimaat, voor hun fabrieken en handel, volgens mij schiet niemand iets op met deze vermeende revolutie, op een paar duistere politisie na dan, die opportunisten kunnen veel kwaad doen, en schuwen geen geweld.

 2. Aan de redactie, misschien toch iets zorgvuldiger te werk gaan, Soros financiering te lezen op, Voltairenet.org groet Jenne

  • Zie mijn vorige reactie, alles wat Soros financiert kan ons ook dienen. Het is wel erg simpel om te stellen dat alles wat deze moloch financiert in ons nadeel zou zijn. Denk eens na over het Catalaans referendum bijvoorbeeld. Dat kan tot gevolg hebben dat de Spaanse staat kleiner wordt en minder machtig zonder Catalonië. Dat is een prima ontwikkeling in de tijd dat alles lijkt te neigen naar een wereldregering. Het betekent ook een aantasting van de macht van de EU.

   • En nu de realiteit. Catalonië zal zich alleen met geweld kunnen loswrikken van Spanje en dat werkt ten alle tijden in het nadeel zelfs als de uitkomst een daadwerkelijke onafhankelijkheid zal leveren. Er gaan gegarandeerd slachtoffers vallen aan beide kanten, overheidsmedewerkers die slachtoffer worden heb ik geen medelijden mee aangezien die de agressor zijn maar de burger slachtoffers (direct of dmv. meer vrijheidsbeperkende wetgeving) vind ik schandalig dat het nodig is om je als mens te moeten offeren voor vrijheid / recht.

   • @ Rob Vellekoop, dit is Uw gedachten goed, de mijne is het tegen overgestelde, waar Soros mee is gemoeid, is altijd en overal tegen de mensen, en wel speciaal tegen de White Europeën gericht,
    ben ook geen voorstander van de NWO, maar wij kunnen onze Eigen boontjes wel doppen, daar hebben we geen haat dragende Hongaarse Zionistiche Jood voor nodig, U bent verkeerd begonnen, heel verklaarbaar, U was niet op de hoogte, niets kwalijks aan, gebeurd gewoon, groet Jenne

   • Het dient in dit geval ( nep ) Lokalisme. Oftewel agenda 21.
    Het wordt nog steeds geregeerd van bovenaf maar wekt de schijn voor de bewoners dat ze directe inbreng krijgen.
    Zodra daar een “localism act” wordt gestart gaat het over naar agenda 21 planners.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Localism_Act_2011
    Men moet zich in de wiki niet blindstaren over de rechten in de community voor de community. Men moet het zo zien dat het community panel [lees VN ICLEI en groene banken betaalde poppetjes] het kader voorleggen waarIN u mag beslissen: ergo u mag kiezen tussen gevulde koek of gevulde koek met een amandeltje erop. Zoiets.
    Neighbourhoodplaning bv, typisch lokalisme voorbeeld onder agenda 21
    Ik zou mij in deze niet beet laten nemen wat Bevrijding betreft het is onderdeel van het plan. Weer gekaapt idd.

    * Agenda 21 think globally enslave localy.*

    • Ik staar in geen enkele wiki. Ik propageer kleinschaligheid.Ik heb toch geen Agenda 21 /30 of wat voor geschrift dan ook nodig om uit te denken op welke manier we werkelijk op deze aarde in vrede met elkaar kunnen leven of dit juist niet te doen.

     • Dit gaat niet over jou toch Rob? En mocht je gaan voor kleinschaligheid, als het onder 21 is heb je niks meer in te brengen. Nep -inbreng wel.
      wie betaald wordt door soros of UN, is het geval in Catalonie, Catalonie is een mini UN model staat.
      http://www.cmunbcn.org/
      De mensen willen al lang onafhankelijk zijn, de soros UN poppetjes trekken ze in die emotie mee richting eigen agenda.
      Agenda 21.
      dit is overigens ook interessant, om de hypocrisie vd UN te tonen
      https://www.rt.com/news/320294-catalonia-independence-ban-un/
      eerst zijn ze tegen (altijd)
      lees even de comment
      [ Don’t want to break the party, but recognition of Kosovo has opened a precendent. Albanians already had a state and yet Kosovo was taken by force from country with UN recognized boundaries and made into new state with applaud from UN.]
      en na de felle kritiek de UN deze week
      https://sputniknews.com/europe/201709281057790846-catalonia-democratic-rights-un/
      ben benieuwd hoe de hazen gaan lopen. Uiteraard wens ik de bewoners rust toe.
      uit het artikel op zich even interessant voor mij om te speculeren, laten ze spanje failliet gaan of spanje hulp nodig bail ins hierna?:
      “Despite only containing 16 percent of Spain’s population, Catalonia remains the country’s wealthiest region, producing 20 percent of its GDP. Many Catalonians consider the rest of Spain is an economic burden on them.”

     • ben het met je eens dat we agenda 21 niet nodig hebben, als je nu nog inziet dat het ons in de weg staat, ben ik je grootste supporter! Help het te stoppen dan zijn we goed op weg

     • Spring, het zijn altijd weer de feiten achter de gebeurtenissen, die bepalend zijn, ook in dit geval dus, het spel wordt gespeeld,
      en hoe het ook afkomt de elite vaart er wel bij, zo is dit gedacht.

  • Als dit voltairenet.org, dit beweert dan is de betreffende persoon uit op zaaien van wanorde, niks vreemd het joegslavie inde jaren 90 daar was deze satanist ook actief?

 3. Nou net gelezen Soros financieerd deze klassieke vrijheids strijd, het is niet anders, we worden altijd weer opnieuw genaaid, er zit hier dus ook weer een andere agenda achter, welke daar komen we ook wel achter, nog steeds chaos creéeren in Europa, er zijn een paar bastions, die de Moslims buiten de deur houden, heel verstandig !!!

  • Als Soros iets financiert wil dit niet per definitie zeggen dat het initiatief opeens dan slecht is. Soros past het verdeel en heers principe toe. Het voordeel van verdeel en heers is dat alle machtsconcentraties op deze manier ook kapot gemaakt kunnen worden. Verdeel en heers heeft dus twee kanten.

   • Jawel, altijd Rob.
    Ook deze twitter comment laat zien waar de wind vandaan waait.
    Waarom steun je zulke foute verdeel en heers praktijken.
    Spanje is een prima land, waar iedereen vrij kan leven. Alles andere is stoken en Europa verder de afgrond in trappen. En geloof me, ik ken Spanje heel goed!
    De minister-president van Catalonië Carles Puigdemont (definitief pro Israel, dus tegen de waarheid in. Dus voor mij definitief FOUTE BOEL. Ik steun Spanje!!
    https://twitter.com/KRLS/status/1127922186
    Israel declara un alto el foc però Hamàs ho aprofita per llançar sis míssils contra població civil israeliana. És un acte de pau?

   • @Rob
    de reden waarom hij twee kanten support is dat ie er dan ook aan twee kanten kan van verdienen, een burgeroorlog levert hen ook weer geld op, ten tweede ze stimuleren juist twee kanten OM het verdeel en heers. Ik zou geld van hem weigeren. Ook al denkt men aan de goede kant te staan, geld ontvangen van soros betekend dat je gepiepelt wordt.

    Ik zeg: alle NGO’s doorlichten en soros idd als terroristische financierder oppakken, en uitzoeken in wiens opdracht hij handelt. Niemand kan mij vertellen dat hij in zijn eentje werkt en zo machtig veel geld bezit. Hij is de stroman!
    Het gaat ze om de chaos en het vuur aanwakkeren. Dat is de “energie” waar ze van leven.

 4. Het is een internationaal gebeuren, de Catalanen hebben ook een cq hun woongebied in Frankrijk, spreken de zelfde taal, hebben de zelfde roots.
  Frankrijk zal nooit maar dan ook nooit zijn minderheden de vrijheid geven, zo als het behoord in een moderne wereld.
  Kom veel in Barcelona, 4 uurtjes rijden, het is in wezen de hoofdstad van een groot deel van het zuiden van Frankrijk, heerlijke stad om te verblijven.
  Hoop dat ze het op vreedzame wijze voor elkaar krijgen, het is een vervulling van een heel oude wens, om weer zelfstandig te zijn.

  • Heel veel industrie…deze omgeving rond Barcelona is niet het mooie Spanje, maar een industriegebied met heel veel fabrieken, gastarbeiders (uit gemaakte en gehouden derde wereldlanden in Zuid-Amerika) en een elite, die het liefst al het geld voor zich wil houden.

  • voor een éénentachtig-jarige maakt U nog een heel sportieve indruk
   U woont op vier uur rijden van Barcelona
   wat doet u daar eigenlijk op uw leeftijd
   behalve rentenieren
   en hoog opgeven over de geneugten van het land

   heeft u wel een juist idee van de verhoudingen tussen de Spanjaarden
   en de Nederlanders vanuit het verleden en in dit heden
   hoe vindt u dat vanuit uw positie als oudere Nederlander
   die toch één en ander moet hebben meegemaakt
   men in Nederland moet omgaan met die pensionados
   die vanuit hun genoeglijke verblijfsplaats
   veel kritiek hebben maar slechts op één ding uit zijn
   dat is:

   val mij niet lastig ik zit hier heerlijk met zo’n 20.000 (?)
   andere gasten die vrijwillig Nederland hebben verlaten
   vanwege het doorgaan slechte klimaat en de strenge belastingcontrole e.d.

   u bent opmerkelijk actief en goed in staat om uw idealen te vertalen
   dus brand los
   waarom Nederland verlaten en onder een valse naam slechte adviezen geven
   aan een stelletje Neanderthalers en hiermee denken weg te komen
   groetjes

   • Veel vragen beste Nelleke, ach kan ze eigenlijk zelf ook niet beantwoorden, een Rolling stone weet ook niet waar hij terecht komt, ja een actief leven, weet je wij met ons oude Friese bloed, die van zo lang de vogels Vliegen en de wolken langs de hemel gaan, een vrij volk zouden zijn, en de wereld is veel groter als Amsterdan Nederland, ontdekte ik op een regen achtige zondag middag, en mijn geliefde ja mijn weder helft steld geen vragen, je leeft maar eens zegt zij altijd, ja nu 82 en still very lovely, staartje van de oorlog mee gemaakt met al zijn onzindelijke mensen, heerlijk met de Mokumse Joden gewerkt en geleeft, toen de deceptie van het Provo denken, het verraad van het Nederlandse publiek naar het Provo gebeuren toe, terwijl het voor hun was gedacht nu in het kort met grote hiaten, daar sta ik dan voor je, ach vader ze weten niet wat ze doen, wordt dagelijks aan het kruis gespijkerd, zo gaat dat als je zegt wat je denkt, groet Jenne

 5. Mooi artikel en het zijn inderdaad spannende tijden
  niet alleen Groningen zou goed moeten opletten
  bij dit proces in Spanje
  zo ook Limburg met zijn gigantische werkloosheid
  door het wegvallen van mijnbouw
  waar de werknemers van weleer
  door het ongezonde werk zonder te kunnen genieten
  van een eerlijk opgebouwd pensioen
  zowat allen in het zadel zijn gestorven
  dat is alweer tijdje geleden
  vorige eeuw

  de aarde en de bewoners uitputten en exploiteren
  dat is nog steeds het doel
  nu alleen niet meer van de elite
  maar wel van de grote bedrijven
  die Nederland weliswaar groot hebben gemaakt
  en daarna volledig in de tang werden genomen
  door Internationale helderzienden
  op het gebied van snel geld verdienen (lees fiscus ontduiken)
  en die persoonlijk aan het personeel van alle deze door de hele wereld gewaardeerde bedrijven
  cursussen kwamen geven in onzedelijk gebruik
  van gemeenschappelijke middelen
  dit uiteraard tegen een redelijk (lees uitzinnig) bedrag
  belastingvrij te incasseren

  weg met die tussenlaag managers en andere financieële betweters
  die met zogenaamde slimme constructies de (meestal) gewoon werkende
  mens in hun criminele administratie hebben betrokken
  en daarna Justitie omkopen of verdwijnen naar buitenland

  er zijn enkele die ook zelfmoord een oplossing vonden om niet te worden geconfronteerd met hun blijkbaar niet te overwinnen hebberigheid
  maar dat zijn er maar weinig

  meer van die lui maken een deal met justitie en komen met de schrik vrij
  buitenland is dan altijd nog een optie
  en sommige criminelen ondergaan een behandeling door een plastisch chirurg
  waardoor zij onherkenbaar worden
  alles op kosten van de gemeenschap

  als iemand op deze site mij kan uitleggen hoe dit zo gekomen is
  en gekker hoe dit weer tenietgedaan kan worden
  houd ik mij aanbevolen

  met groet en een fijn weekend

  • De multinationals, banken en koningshuizen zijn de elite. Overheid (democratie) is de huidige afgod waarmee mensen in het gareel worden gehouden. Een toneelstukje / poppenkast wat dient als rookgordijn om de werkelijke leiders buiten beeld te houden.
   De Catalanen zullen waarschijnlijk ontdekken dat er maar 1 manier is om los te breken, inzet van geweld. Dit zal uitpakken in het voordeel van de machtshebbers die wetgeving aanpassen als gevolg van geweld (noodtoestand / staat van beleg). Het wordt hoog tijd dat mensen een ieder die vrijheid tracht te beroven omlegt ongeacht wat de functie van de vrijheidsberover is. Noem het maar de Neurenbergse methodes.

   • lees ik dit goed?
    een ieder die vrijheid tracht te beroven
    ongeacht wat de functie van de vrijheidsberover is
    moet worden ‘omgelegt’
    daarna volgt nog een laatste aanbeveling
    Nico
    wat zijn volgens jou die Neurenbergse methodes?

    dit is volgens mij een heel mooi bewijs van hoe mensen door zogenaamde omdraaiing van de feiten een punt willen maken

    dit is exact waar de huidige politiek en uiteindelijk de samenleving
    aan ten onder dreigt te gaan
    dat zal niet de eerste keer zijn
    mensen let goed op en doe een dubbelcheck bij deze kreten
    en laat je wapen of verbale energie maar thuis
    tot er een aanvaardbaar verhaal komt
    die alle gedupeerden en profiteurs van het openbreken van de grenzen
    op eenvoudige wijze op de rails zet

    fijne zondag

    • Voor een domme doos heb je wel heel veel babbeltjes maar ik zal je op weg helpen.
     https://nl.wikipedia.org/wiki/Processen_van_Neurenberg (hierbij moet vermeld worden dat een oorlogsmisdadiger dankzij operatie Paperclip opeens een volksheld is geworden. Het gaat om Werner von Braun (V-2 raketten) die mee heeft gewerkt aan het ruimtevaartprogramma van de NASA).
     Om je op weg te helpen met een blijkbaar te complexe tekst voor je: Een ieder die je vrijheid, gezondheid of zelfs leven in gevaar brengt zonder dat je een ander dat onrecht hebt aangedaan behoort gestopt te worden. https://www.youtube.com/watch?v=KQ9w1HHRMQw
     Politiek mag van mij gisteren al ten onder gaan, de samenleving draait wel door, met of zonder politiek en na verloop van tijd is het zeer aannemelijk dat het zelfs beter gaat met de samenleving aangezien de stokers aan de top opgehoepeld zijn.

     • @ Nico
      schelden kun je als de beste
      dat had ik al opgemerkt
      je zou er goed aan doen
      om via een bv inburgeringscursus
      jouw ABN wat op te poetsen

      zo zal je er dan spoedig achter komen
      dat omleggen een andere betekenis heeft dan stoppen
      groetjes ook weer aan jou
      ik moet je wel melden dat als je doorgaat met
      mij of anderen te beledigen
      en mensen die informatie met elkaar willen uitwisselen
      tegen elkaar op te zetten met je lage praatjes
      ook jij de prijs zal gaan betalen

 6. Hoop dat eu zo wijs is rekening te gaan houden met de wensen van het volk, alleen voorstemmers, die goed hun zakken kunnen vullen? De rest heeft het nakijken?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.