Google censureert ook anti-oorlog sites

Begin augustus meldt World Socialist Web Site dat zij na intensief onderzoek er achter zijn gekomen dat 45 van hun populairste zoektermen niet langer lezers doorverwijzen naar WSWS. Google heeft sinds april van dit jaar van 145 van 150 zoektermen de link met de WSWS site verbroken.

In drie maanden tijd verloor de WSWS site twee derde van haar bezoekers niet door een technisch mankement maar door doelbewuste censuur. Het verlies vond plaats sinds Google plannen aankondigde in april om de ranking van websites te gaan veranderen.

Voortaan checken ze de inhoud van artikelen op ‘waarheidsgehalte’. De sites die de meest ware verhalen vertellen komen boven aan, de ‘leugenaars’ onder op. Dus de ‘gezaghebbende’ komen boven de websites met feiten waarover niet iedereen het eens is.

Aanvankelijk rangschikte Google de websites naar de hoeveelheid binnenkomende links, dat wil zeggen dat wanneer een verhaal populair is het bovenaan komt in de zoekresultaten waardoor het toegankelijk wordt voor miljoenen lezers.

WSWS heeft tienduizenden zoektermen geanalyseerd en die sleutelzinnen en -woorden geselecteerd die de WSWS bovenin de zoekresultaten deden komen.

De top 45 zoektermen waren voorheen onder andere “socialism,” “Russian revolution,” “Flint Michigan,” “proletariat,” and “UAW [United Auto Workers].” De top 150 resultaten bevatten de termen “UAW contract,” “rendition” and “Bolshevik revolution.” Al deze termen zijn nu geblokkeerd.

Meer dan 90 procent van de Google gebruikers klikken niet op zoekresultaten na de eerste pagina en meer dan 99 procent klikt niet op links voorbij de tiende pagina. Dit betekent dat als een zoekresultaat niet voorkomt in de eerste 100 resultaten deze onbereikbaar wordt.

De nieuwe cijfers zijn gebaseerd op een gedetailleerde analyse van de WSWS’s top 30.000 zoektermen, gecompileerd door SEMRush search optimization software en gecontroleerd door zowel Google’s eigen data als Google zoekopdrachten.

Ondanks herhaalde pogingen om contact te leggen met Googles persvoorlichter, blijft het bedrijf weigeren om commentaar te geven op de feiten die uit het onderzoek van WSWS naar voren zijn gekomen.

Volgens WSWS geeft de lijst met zoektermen, die door Google zijn geblokkeerd, aan wat de regering en de oligarchie van bedrijven niet willen dat de bevolking te weten komt.

WSWS heeft in de geest van het Internationale Comité van de Vierde Internationale het bouwen van een anti-oorlog beweging centraal gesteld. Zij onthullen vakbewegingen die juist tegen de werknemers zijn. Daarnaast publiceren zij sociale kwesties, als sociale ongelijkheid en over de uitbreiding van oorlog in de wereld.

Bij DLM lopen we natuurlijk tegen hetzelfde aan. Vandaar dat we meer en meer onze email lijst aan het promoten zijn. Het blijft natuurlijk vervelend dat de site onzichtbaar is bij bepaalde kernzoekwoorden die wel heel goed de essentie van DLM weergeven. Denk aan vrede en anti-oorlog.

World Socialist Web Site

Vertaling en bewerking van het artikel van WSWS door Rob Vellekoop, 17 augustus 2017

14 Comments

 1. Ter aanvulling, op het deepweb zijn er ook nog allerlei illegale zoekmachines zoals gramms. Deze zullen nooit aan censuur doen maar zijn wel wat lastiger in gebruik vanwege de chapta’s die je moet invullen zodat ze weten dat je geen bot bent.

 2. Wanneer het normale internet volledig zou worden gecensureerd dan blijft er altijd nog het deepweb over. Het deepweb is toegankelijk via het programma Tor. Het werkt qau gebruik net als een normale webbrowser maar het gaat wel iets langzamer omdat Tor je moet omleiden om je anoniem te kunnen houden. Om anomiem te blijven mag je dan ook geen persoonlijke gegevens invullen of inloggen op sites zoals Facebook. Welligt dat de toekomst van de alternatieve media zich op het deepweb bevind.

 3. waarom gebruikt iedereen met zoveel commentaar GOOGLE eigenlijk nog ?
  Zoveel commentaar op facebook maar iedereen die het zoeen verschrikkelijk beleid vindt bij deze criminele organisaties staan schijnbaar elke dag te trappelen om er toch gebruik van te maken.
  Kiik eens verder dan een beeldscherm.

 4. Wel eens van analoog gehoord? Fysiek? Mechanisch? Nee?

  Het zal wel een paar dagen duren, maar ik ga me gewoon weer verwijderen van het net tot het contact weer is verbroken.
  Ik kan er allemaal ook maar niet meer mee omgaan.
  Leuk al dat geouwehoer hoor, maar ik neem het allemaal iets te serieus ofzo. Ik kan niet meer met politie omgaan enzo:
  https://www.zhzactueel.nl/2017/08/16/34-jarige-raddraaier-aangehouden-grote-brand-dordrecht/

  Nee joh, veel succes ermee allemaal, ik merk het buiten op straat wel wat het met ‘jullie’ wordt.

  Al die sukkels denken dat de brandweer je komt redden. Ha! Wie staat er nu toe zulke situaties te laten ontstaan? Dat zijn toch overheidsdiensten als de brandweer enzo? Die verlenen toch medewerking aan de vergunning. Dus hun zijn verantwoordelijk voor het toestaan van de mogelijkheid dat zulke situaties ontstaan, en wanneer het vervolgens mis gaat, moeten we de brandweer danken dat ze ons komen redden? En zo zie ik ondertussen dus alle hulpdiensten. Ambulance? Dat zijn die klootzakken die je met een noodgang een rekening komen brengen toch? Zo verdienen hun geld. Ik heb het die broeder persoonlijk gezegd: IK wil gewoon wel sterven ja!? Onthoud mij! Als je ooit mijn leven red, breng ik je vervolgens zoveel schade toe, dat je mogelijk zou wensen dat je dood was. Daar heb ik ze vorige keer ook mee weg laten komen, klootzakken, was ik toen maar gewoon lekker om het leven gekomen. Dat moet me echt niet nog een keer gebeuren. Doe ik mijn best het te beëindigen, gaan ze je weer tot leven wekken. Als dat nog een keer gebeurt, krijgen alle verantwoordelijken vervolgens echt op een andere manier met me te maken! Dan ga ik echt pistolen halen en weet ik het ziekenhuis wel te vinden hoor. Laat een mens toch rustig sterven. Eindelijk de moed gevonden…
  Echt een tyfusleven in een kkwereld.

  Ik kan niet wachten op het artikel over die gemeenschappen joh!

 5. Via duck on go kun je ook surfen!
  Heb al jaren niet naar een Europese site verlangd?

 6. Ik en velen met mij hebben al jaren geleden goegel aan de dijk gezet. Er zijn zoekmachines zat die onafhankelijk zijn en niet meedoen aan die NWO propaganda. Mensen die vanuit desinteresse of onverschilligheid tóch gaan goegelen, maken deel uit van de andere groep binnen de tweedeling binnen de samenleving.

  • Welke zijn die onafhankelijke zoekmachines rvdz? Ik zou ze graag eens onder de loep nemen en uitproberen. B.v.d, Johan.

   • Met je emAILadres proberen ze je lokatie te achterhalen, daarom kan ik gewoon niet meer op wififreespots met een laptop zonder ‘ op naam’ emailen?
    Zolang je geen bedreiging vormt moeten ze niet iedereen aan de slavenband leggen?

 7. Alles wat Mammon tegenwerkt….Orwell in het kwadraat is coming en keizerrijk multinational staat al in de steigers inclusief hofhouding de banken en bedrijfs advocatuur.

  • De BildeRberg-groep Sloper,
   De Sloper,
   De BildeRberg-groep is het as van het kwaad!!!
   Ik dank U!!

  • Money money money, it is so funny in the rich mans world
   maar wat doen we eraan of beter gezegd ertegen
   That is the point
   kom in actie in jouw eigen kracht
   je kunt bijvoorbeeld je televisie (en eventuele kranten) uit je huis verwijderen
   om geen slachtoffer te worden van indoctrinatie
   daarna kun je jouw mobiel verkopen (of vernietigen)
   maar dan
   nog steeds ben je in beeld bij diverse belanghebbenden die jou zien als financiële melkkoe door al die coockies die je in de loop der tijd hebt moeten verzegelen

   dus bij die diensten die verder niets van je vragen maar toch alles van je willen weten
   zoals Google dus
   in de ban moeten deze diensten
   hoe lollig ze ook zijn
   helaas is de verslaving aan Google enorm en nog niet in kaart gebracht door de
   psychologisch/medische diensten
   en het idee is dat men niet zonder kan
   wat ten dele nog waar is

   Google en de computer en het hele digitale systeem zal moeten verdwijnen
   voor er sprake kan zijn van eerlijke diensten of informatiesites op dit gebied

   ik wens de hackers die hun best doen om die digitale krachtmeting bloot te leggen en anderen mensen met enig moraal besef alle succes
   om deze uitzinnige uitwassen van de moderne tijd te tackelen
   groetjes aan al die dappere en lieve mensen

   • Beste Nelleke,
    als alle computers en hun aanhangende digitale systemen moeten worden tenietgedaan
    Hoe dan verder?
    ik roep hierbij de lezers van DLM en overige geïnteresseerden op om hun gedachten de vrije gang te geven en op deze site te reageren
    zolang het nog mogelijk is
    groeten

    groetjes

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.