Hulleman geeft 600 gulden aan geïnteresseerden op Prinsjesdag

Op Prinsjesdag 19 september introduceert Sven Hulleman de ‘gulden’ voor ‘al die mensen die het in  euro’s niet meer redden’ en deelt ze ook uit op deze dag. Hij verwacht dat contant geld wordt uitgebannen. Heel veel 55-plussers en jonge mensen komen ondanks hun talenten niet meer aan een baan, Hulleman biedt daarom het gulden platform aan waar zij elkaar kunnen ontmoeten en contracten met elkaar kunnen sluiten.

Sven Hulleman, jurist en voorzitter van de stichting Restschuld Eerlijk Delen), heeft met door hem niet nader bekend gemaakte investeerders in drie jaar tijd een internetplatform gebouwd. Via dit platform kunnen de deelnemers straks hun eigen geld, wat niet meer is dan een contract, en contracten afdrukken.

Hier ontmoeten de deelnemers elkaar op het platform dat een soort marktplaats is.

Dit geld, de ‘gulden’ genoemd, heeft zoveel waarde als het talent waard is van degene die het drukt. Dus ieder bepaalt de waarde zelf, zonder tussenkomst van tussenpersoon, bank of overheid.

Hulleman verwacht dat het contant geld uitgebannen wordt. Naast het initiatief van de ‘gulden’ is er het alternatieve geldsysteem in Zwitserland (WIR) wat uitsluitend bedoeld is voor MKB-ers. In Nederland kennen we ook de Florijn, de Dam en andere alternatieven.

Ook het gulden-platform kan net als alle andere alternatieve geldsystemen pas functioneren als er voldoende deelnemers zijn. Dat wil zeggen voldoende aanbieders en afnemers van diensten / goederen tegen de alternatieve munt, zodat deze werkelijk gaat circuleren. Sven zegt dat hij al tevreden is als er 10 deelnemers zijn.

Tot zover is het aan goed verhaal en zou het kunnen functioneren net als de andere alternatieve gelden.

Op het moment dat Hulleman praat over het geven van een dekking aan zijn ‘gulden’ wordt het verhaal wazig. Iedere alternatieve geldeenheid-bouwer zal verklaren dat dekking niet nodig is. De euro heeft immers ook geen dekking, evenmin als de Amerikaanse dollar. Deze betaalmiddelen functioneren op basis van het vertrouwen dat de burger erin heeft. Meer niet. Dus waarom Hulleman dan zo nodig aan zijn ‘gulden’ een dekking in de vorm van goud wil verlenen maakt hij niet duidelijk in bijgaande video van WeAreChange.

Dat is de enige bedenking die ik voorlopig heb. Voor de rest is natuurlijk ieder initiatief wat bedoeld is om mensen door deze economische barre tijden te loodsen aanbevelenswaardig. Hulleman verwijst dan ook naar de 1,7 miljoen mensen met onoplosbare schulden en de 3% kans voor 55-plussers op een baan. Zij kunnen bijna geen euro’ s meer bemachtigen om te kunnen leven, misschien dat de gulden voor hen een werkend alternatief biedt, wanneer ze tenminste de bereidheid hebben om met elkaar contracten te sluiten en hun talenten aan te bieden.

Sven Hulleman nodigt iedere geïnteresseerde uit op Prinsjesdag 19 september om vanaf 11 uur naar Lange Voorhout 43 in Den Haag te komen, waar zo belooft hij ‘je je eerste 600 gulden met  bijbehorende koopkracht kunt krijgen’. Ook wordt een auto weggegeven en op drie plaatsen in Den Haag gouden munten verstopt.

Rob Vellekoop, 7 augustus 2017

16 Comments

 1. Goud zorgt ervoor dat er aanspraak gemaakt kan worden op een belofte. Goud heeft zich in de geschiedenis vaak bewezen om waarde te behouden (1000den jaren). Het probleem is geldcreatie zonder geleverde arbeid. De hoeveelheid geld kan nu verruimt worden door een paar toetsen in te drukken. Een door goudgedekt geld/beloften systeem kan alleen verruimt worden door goud in te leggen. Goud winnen kost arbeid. De gevolgen van een persoon/instantie ongelimiteerd geld laten drukken zonder daar arbeid tegenover te zetten is nogal ongezond gebleken.

  De vraag is dus hoeveel goud en guldens dit systeem zal bevatten. En wat zijn de mogelijkheden tot verruiming. Bitcoin is groot geworden door de blockchian technologie. Blockchain is een mooi goedkoop boekhoudprogramma maar zonder onderliggende waarde ook niet meer dan dat. Het is het tegenovergestelde van de huidige centrale bank (decentraal). Een aanspreekpunt is denk ik toch echt wel essentieel. Niet wat er nu gebeurd bij al deze cryptomunten, weg is weg. Wachtwoord kwijt helaas geld/crypto weg. Niemand is aansprakelijk, niemand kan misstanden aanpakken.

  Het wantrouwen id overheid is denk ik te ver doorgeslagen. Het is aan ons deze overheid, dit toezichtsorgaan in de gaten te houden. Blockchain maakt alle transacties in het systeem inzichtelijk/transparant. Dan komt het bij de deelnemers of ze de ballen hebben misstanden aan te pakken wanneer ze die zien gebeuren.

  Ik ga er zeker bij zijn al heb ik zeker nog een boel vragen. Geld is voor veel mensen een eng/vies iets maar dat heeft meestal met de ingepeperde relatie hiermee te maken. Geld is het bloed van onze samenleving of je hier nou voor of tegen bent. Als er een gehandhaafde goudstandaard was geweest hadden de eerste en tweede wereldoorlog nooit in deze mate kunnen gebeuren.

 2. voor een appel en een ei (zonder giftige toevoegingen)..
  geld is geldend als je er op geilt.. het ontstaat in uw ego en buiten uw bezit, behouden door macht, dwang, misleiding, diefstal en ontwaarding..
  zo de appel altijd appel blijft en elk jaar er weer is. blijft het ei ei en zal elke dag verschijnen.. niet uit het niets, zo als geld dan wel gebruikt in de zin van kapitaal..
  leven zonder het betaalmiddel in Contant of digitaalplastik is veel makkelijker en zeer zeker mogelijker dan de lezer ooit zal begrijpen..
  door dat nooit begrijpen zit jij vast in de maatschappij het private stuk dwang..
  leven zonder appel en ei is onmogelijk wanneer jij in de samenleving sta weet jij dat..
  alleen zonder jou energie zal er nooit een appel of een ei komen jij moet daar dus iets voor doen, niet veel maar iets heel weinig maar..
  je kan ook de moeilijk weg kiezen door eerst voor geld te zweten en te arbeiden in een overdosis van ongenoegen haast en je zielloos te laten wat jij voor het ontvangen van wat geld onderdanig zal en zelfs wil doen, en dan kijken of er nog appels en eieren zijn..
  zalig zijn de simpele van geest die de overvloed van de appels en eieren zien, weten en kunnen creëren, dit is jou bij geboorte al mee gegeven..
  alleen jij bent het, of jij heb het laten verdwijnen door onderwijs..
  beste juridische entiteiten in zijnde natuurlijk persoon kom en haal dat geld uit je hol..
  als mens ga je de natuur in bouw wat jij nodig heb omgeef je met wat jou dierbaar is.. voel het leven in overvloed, die enkel ver van geld te voelen is..
  echte vrijheid kan jij krijgen van jou juridische entiteit in zijnde de natuurlijk persoon met de NAAM.
  jij de mens laat jou juridische entiteit in zijnde de natuurlijk persoon met de NAAM, een machtiging uitschrijven op de jou gegeven geboorte namen. (deze zijn afgestreept op jou geboorteakte)
  na dit drie keer in de rechtbank gedaan te hebben en daar steeds verder een verbetering op aangebracht.. is ook jou juridische entiteit in zijnde de natuurlijk persoon met de NAAM waardeloos voor het systeem te maken.. welk systeem ook nog eens eigenaar is van jou juridische entiteit in zijnde de natuurlijk persoon met de NAAM.. aangemaakt in schaduwboekhouding en auteurs fraude het is zo simpel.
  zie dus in dat alleen de appel en het ei waarde hebben, zo ook de multinationals weten.. en jou weten te verslaven aan hun speeltje geld. het liefst ook nog in de vorm van digitaalplastik..
  voor vragen over deze kan dat via rob e mail is daar bekend..

  hasta la vista van,

  :adrianus-johannes.

  • Appeltje eitje..
   Een kapitaal is geen fortuin.

   Geld is, geld is, geld is ook wat Johan ook zegt dat het is;
   Geld is vooral de ‘valuta’ waarIN de belastingsdienst je met een pistool op je hoofd dwingt te betalen. Als dat guldens zijn is het gulden, als het euro’s zijn is het euro, als het goud is is het goud, appels appels en kralen kralen.

   Voor vragen kan je Rob mailen..
   Ja, dat kan inderdaad. Dat kon zelfs al. Maar. Wat zou ik moeten willen vragen dan?

   Dit was toch al weer door de mand gevallen? Dat je naam claimen en alternatieven daarvan.

   Rob mailen? Dat mist eerlijk gezegd toch ook wel een vorm van transparantie die ik wel zoek en graag van voor er contact over plaats vindt al etaleer.

   Wanneer er simpelweg gezegd zou worden dat dat niet kan vanwege de inkijk die daarmee gegeven wordt in jullie methoden en tactieken, veel plezier met je geheimzinnige clubje, hebben jullie ook een torentje?

   Iets over liever de macht over ‘het geld’ dan over ‘de wetten’..

   Wat zou ik moeten willen vragen dan?

   • anoniet,

    je kan nog niet lezen wat is te lezen daar moet jij wat voor doen.. er is geen oplossing voor iedereen, maar er is wel voor iedereen een oplossing. dus zal je moeten leren wat jou oplossing is.. ik heb door maken van veel fouten in het nederlandse rechtssysteem en daar van leren mijn oplossing gevonden.. dat zal nooit jou oplossing zijn..
    als jij las dat er naam geclaimd wordt of dergelijke ben je bevooroordeeld en begrijp je niks van wat je heb gelezen.. de wet is zo simpel maar je dient hem te kennen en daar zit ieders probleem.. ik lees dat jij niks wil weten van de wetten in jou land en daardoor jij je ook niet vrij zal voelen jammer voor mij maar nog erger voor jou.. het kan jou vrijmaken van die onzinnige verplichtingen waar jij je zo aan stoort, ik leef graag in een land met mensen die verantwoording durven te nemen in hun vrijheid.
    hun mede mensen niet dwingen, bestelen of doden. en de wet voor jou en mijn hij en zij hun vrijheid in te zetten..
    je heb nog een lange weg te gaan.. en zorg dat je niks heb waar een ander jou met een pistool van af wil helpen..
    hasta la vista

 3. Je moet je ook niet laten misbruiken voor onbetaald vrijwilligerswerk. Niet alleen stoot je hiermee werk uit de monden van de betaalde werknemer, maar ook de werkgever ligt in een deuk in de wetenschap dat hij zoveel ezels onbetaald aan het werk heeft gekregen. Bovendien vieren we dit jaar de afschaffing van de slavernij 150 jaar geleden en we moeten dat niet in 2017 gaan herinvoeren via onbetaald vrijwilligerswerk.

  • Wat een achterhaald argument, waarvan al heel lang geleden bewezen is, dat het niet klopt. Wat te zeggen over onbetaald kinder opvoeden. Hele discussie over gehad ooit op Universiteit in Amsterdam, die praktisch geconfisceerd werd door de aanwezige mannelijke Marxisten. Kijk eens naar een filmpje over de Let`s clean up the world, waar bewoners van Estland in een halve dag alle zwerfvuil opruimden. Een operatie die onbetaalbaar was geweest, was die door de regering uitgevoerd. Misschien allemaal wat meer vrijwilligerswerk gaan doen. Ik vind het ook nogal schofferend om dit soort misstanden gelijk te stellen aan slavernij. Mensen die dat doen hebben geen enkel historisch besef over wat slavernij in hield.

 4. Niks vreemd te bedenken, dat Draghi deze gewoon maar bijdrukt zonder dat er iets wezenlijks tegenover staat?

 5. Het is even onbegrijpelijk als jammer om te zien dat veel alternatieven geldvormen zo moeilijk van de grond komen.
  ik heb in een rommelbakje nog voor 60 euri aan Gelres liggen die nu Floryn heten. Geen nieusbrieven, geen enkele bekendheid, plakkaten, niets…
  Zo gaat het ém ook niet worden.
  Het meest verontrustende is wel om te zien hoe gretig de DOMME comsument met een even domme glimlach, met een pasje betaald. Evenals de vrijwillige dracht van zo’n tering helmpie op de fiets.
  Wil men nu die Orwelliaanse maatschappij?????
  Een bepaald deel van de bevolking kennelijk wel.

 6. wat is de juridische status van zulk type contracten qua rechtsgeldigheid ? men levert zich zelf onbewust uit aan slim en sluw collaborerende mensen …

 7. Een gezond wettig betaalmiddel kent geen rente (alleen al daardoor zouden alle bankiers en alle politici in één klap uitgeschakeld zijn!) maar heeft ook nog enkele uiterst belangrijke maatschappelijke functies. Zo zal aan het persoonlijke bezit van gezond geld een limiet (die overigens vrij hoog kan liggen) moeten worden gesteld. Heeft het dat niet dan zal het zich bij enkelingen onnodig ophopen (waardoor het voor vele anderen economie-ontwrichtend werkt) en zal het zeker worden misbruikt om mensen te onderdrukken. Een gezond wettig betaalmiddel zou ons allen automatisch een volkomen andere en veel betere wereld opleveren!

  (bron: economisch onderzoekbureau “Wissensmanufaktur”)

  • M.a.w: bankiers en politici zullen het huidige geperveteerde wettige betaalmiddel met al hun ten dienste staande middelen verdedigen. Dus ook gewapenderhand. Uit welbegrepen eigenbelang.

  • Maar als er geen rente geheven wordt, dan ook geen inflatie? Echter nu blijkt wie er de voordelen van genieten?

  • @Johan
   voor een gezond banksysteem
   zal je moeten verhuizen naar Arabië
   of zelf een islamitische staat oprichten
   nu dit de jongens zelf niet gelukt is

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.