De geheime reden voor de boycot van Qatar

Kort na het bezoek van Trump aan Saoedi-Arabië leggen een aantal Arabische landen begin juni het oliestaatje Qatar sanctiemaatregelen op. De main stream media geven hiervoor allerlei oorzaken, maar vergeten de echte reden te noemen. Qatar heeft tot 2 juli om aan de eisen te voldoen, anders wordt de blokkade voortgezet.

Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Bahrain en Egypte eisen onder andere van Qatar de banden met Iran te verbreken, te stoppen met de ondersteuning van de Moslim Brotherhood en andere radicale groepen, het staken van de nieuwszender Al Jazeera, het sluiten van een militaire basis waar Turkse troepen zijn gelegerd en om een boete te betalen.

Toch zit hierbij niet de voornaamste zonde van Qatar. De ware heeft namelijk weinig met deze eisen van de Arabische staten te maken, maar alles met de VS die doen alsof ze het conflict tussen deze landen willen sussen.

Drie jaar geleden signaleerde DLM al dat er een einde dreigt te komen aan de eindeloze stroom dollars die met de olie over de wereld stroomt waarmee de VS zichzelf rijkdom, macht en invloed verschaft. Het begin van het einde van de macht van de VS lijkt in zicht, doordat in toenemende mate andere valuta gebruikt worden om olie te betalen dan de (petro) dollar. Ook Qatar blijkt hierin een rol te spelen en krijgt vanaf nu dezelfde behandeling als andere afvallige landen.

De afgelopen twee jaar heeft Qatar voor een waarde van $86 miljard aan transacties in Chinese yuan verricht en heeft met China andere overeenkomsten  gesloten voor verdere economische samenwerking. Daarnaast deelt Qatar ’s werelds grootste gasveld met Iran. Dit geeft de twee landen een belangrijke regionale invloed om hun eigen handel uit te breiden.

Toen de eerste landen probeerden onder de heerschappij van de Amerikaanse dollar uit te komen reageerden de VS met ijzeren hand. Het plan van de Iraakse leider Saddam Hussein om olie voor Euro’s te verkopen werd met een oorlogsverklaring aan zijn land beantwoord en eindigde hij zelf aan de galg. De Libische leider Gadaffi wilde een met goudgedekte Afrikaanse Dinar invoeren. Dit had de verwoesting van zijn land tot gevolg door een door de VS geleide coalitie en ook hij werd vermoord.

Rusland haalde het nieuws door in 2014 betalingen in yuan te gaan accepteren. Daarnaast namen zij China’s grootste olie partner over, hierdoor verwierven zij een groot marktaandeel van Saoedi-Arabië. Iran liet eerder dit jaar de dollar vallen als antwoord op het inreisverbod van president Trump.

China, Rusland en India zijn al jaren hun goudreserves aan het aanvullen. Zij bezitten enorme hoeveelheden dollars en zijn bang dat door het Amerikaanse beleid de dollar steeds minder waard zal worden. Goud is het moderne wapen tegen financiële oorlogsvoering, het is immuun voor aanvallen via internationale dollar betaalsystemen die de VS beheerst.

Sinds het einde van WOII was de dollar gekoppeld aan het goud. Dit betekent dat er een vaste omrekenkoers was waartegen nationale banken hun dollars voor goud konden inwisselen bij de Federale bank van de VS (FED). Deze zogenaamde gouden standaard werkte dankzij het vertrouwen dat de rest van de wereld had in de VS.

Door het succes hiervan moest dertig jaar later de gouden standaard worden losgelaten, er kwamen zo veel dollars in omloop dat de VS daartegenover onvoldoende goud als dekking had. De regering Nixon kwam met een list. Voortaan zou de dollar worden gekoppeld aan olie. Nadeel was dat de koers van de dollar ging meebewegen met de economische en politieke ontwikkelingen in de wereld omdat er geen vaste omrekenkoers of vaste prijs voor de olie kwam zoals destijds met het goud.

Dit systeem van olie voor dollars wordt de petrodollar genoemd. In 1973 werd een overeenkomst gesloten tussen Saoedi-Arabië en de VS waarin afgesproken werd dat ieder land dat olie kocht hiervoor in Amerikaanse dollars moest betalen. In ruil hiervoor ontvingen de Saoedi’s van de VS wapens en bescherming van hun olievelden. Andere olieproducerende landen volgden dit voorbeeld. Opnieuw kon dit werken door het vertrouwen in de macht van de VS.

Federal Reserve Note - Geld is schuld en schuld is geld

Door de koppeling van de dollar aan de olie steeg wereldwijd de vraag naar dollars. Daarom bracht de VS meer dollars in omloop, hierdoor nam de waarde van de dollar af. Het punt is echter dat niet de VS maar de FED deze dollarstroom op gang bracht. De Federal Reserve (FED) is een particuliere Amerikaanse bank. Alle dollars die in omloop gebracht worden, zijn in feite leningen van de FED aan de Amerikaanse regering. Deze leningen moeten niet alleen worden afgelost, maar tevens moet over deze schuld rente worden betaald (door de belastingbetaler). Dus de FED vaart wel bij enorme hoeveelheden dollars, maar de Amerikaanse regering eveneens. Het is immers altijd beter dollars te creëren (lenen) dan bezuinigingen op te leggen en belastingen te verhogen.

Opnieuw zoals begin 70er jaren toen de gouden standaard werd losgelaten dreigt deze luchtbel uit elkaar te barsten. De banken, lees de FED, hebben veel te veel dollars gecreëerd in hun zucht naar nog meer winst (rente). Het vertrouwen in de dollar neemt af. Andere valuta dreigen de plaats van de dollar te gaan innemen en juist dit kan rampzalige gevolgen voor de VS tot gevolg hebben. Hierdoor zal de vraag naar dollars afnemen en de dollar in waarde verminderen. Wanneer er minder vraag naar dollars komt zal de FED ook geen nieuwe dollars meer creëren waardoor de Amerikaanse economie niet meer op deze manier gestimuleerd kan worden. Sterker nog er zouden maatregelen genomen moeten worden om de hoeveelheid dollars die in omloop is drastisch te verminderen. Het aangewezen middel daartoe is de rente verhogen, met alle schadelijke gevolgen voor de economie.

Wanneer je kijkt naar de voortdurende Amerikaanse inmenging in olieproducerende gebieden van de afgelopen decennia blijkt hoe belangrijk olie voor de VS is. Bij ieder internationaal conflict waar olie in het spel is zijn de Amerikanen actief.

Olie betekent dollars en dit is nog altijd de belangrijkste hoeksteen van de Amerikaanse wereldoverheersing. Als de dollar valt is het over met de wereldwijde economische en financiële dominantie van de VS.

Rob Vellekoop, 28 juni 2017

11 Comments

 1. Al die plannen en nu weer dat wapens ongehinderd de grenzen, zelfs in Europa over mogen, wordt er alles bij elkaar niet beter op?

 2. Een reactie op een reactie van FOK op mijn artikel:
  “De US Dollar is niet gekoppeld aan de olieprijs, de olieprijs wordt alleen maar uitgedrukt in US Dollar”
  Mijn reactie:
  De dollar wordt ALLEEN in US Dollar uitgedrukt omdat de dollar een zwevende valuta is, dat wil zeggen hij is niet gekoppeld aan iets van waarde anders dan aan olie. Vroeger werd de uitgave van geld gedekt met goud of de gouden standaard(ook dat staat trouwens in mijn artikel). Dit is losgelaten. De enige waarde basis van de dollar is nu olie, vandaar dat de VS landen ook verplicht hun olie uitsluitend tegen US dollars te verkopen.

 3. Hier komt dan een een lange lijst … hoe donker het was / is.
  En waar het Licht op gaat schijnen.

  Waar het ooit begonnen was .. wordt nu opgeschoond.

  Hier de namen van de directeuren e.d van Banken d
  die zullen worden gearresteerd ;

  https://www.youtube.com/watch?v=tmbpJ_ed39g

  Foto’s met namen erbij zij allen zullen worden gearresteerd ;

  https://www.youtube.com/watch?v=4f-8yhoJJLs

  Namen van Cardinalen die zullen worden gearresteerd;

  https://www.youtube.com/watch?v=Wf00Wv0Gbd0

  Namen van Rechters, advokaten , Politici enz…

  https://www.youtube.com/watch?v=sqBHcQ8JpOA

  Namen met foto’s van Senators ;

  https://www.youtube.com/watch?v=GmeDScBof0E

  Namen en foto’s van leden kabinet , departementen ;

  https://www.youtube.com/watch?v=5fX0NwSFM9M

  Voor alle duidelijkheid , dit heeft niets met het Presidentschap van Trump te maken.
  Gemiddeld zo’n 3 jaren aan intensief vooronderzoek zijn er aan vooraf gegaan.
  Een heel netwerk aan oprecht eerlijke mensen in Samenwerking met elkaar
  hebben dit tot stand gebracht.

  http://www.americanlawoftheland.com/due-process.html
  Beantwoorden

  Familie Schilden Bloedlijn

  https://www.youtube.com/watch?v=94xSYfcM13w

  Karel van Oosterom from The Nederlands staat ook op de lijst , zien we ;

  https://www.youtube.com/watch?v=YZk2hPyXUBA

  Karel van Oosterom Dutch UN Youth Ambassador

  https://www.youtube.com/watch?v=NHs9YBefzW4

  Hoge prioriteit in arrestaties .. totale opschoning

  https://www.youtube.com/watch?v=bpeUmYB4Lzc

  O.a Jaap de Hoop Scheffer ook op de lijst ;

  https://www.youtube.com/watch?v=rofV06hxRac

  In alle staten de Governors , Lieutenants / foto’s met namen ;

  https://www.youtube.com/watch?v=qv68W5iQuC0

  Alle namen van deelnemer , congressen

  https://www.youtube.com/watch?v=RGT-j-MPPLU

  Prachtig deze … feestje met foto’s

  https://www.youtube.com/watch?v=-r0GishcSA8

  Wordt vervolgt ..Blij om hier naar te kijken ;

  https://www.youtube.com/watch?v=KMBovlOk87Q

  The Powers that wanted to be , maakte van deze prachtige Planeet
  een Geld Planeet en wilden ons in dat geld slaven systeem houden
  om voor hen het slavenwerk te doen .
  Door de almaar bizarre oplopende verzonnen Belasting tarieven konden zij zodoende
  een wapen industrie opzetten om landen alom financieel te chanteren door
  dood en verderf te zaaien , en alles te verwoesten op deze mooie Aardse planeet.
  Door de door hen ruim 400.000 politieke verzonnen regels en wetten wereldwijd
  om Mensen en Dieren te kooien op een wijze zoals zij dat wensten ,
  om alles en elk normaal wezen te kunnen onderdrukken…en vul het zelf maar verder in.
  Wij nemen nu onze verantwoordelijkheid terug op allerlei wijze ,
  zoals wij het goed wensen voor elkaar en alles wat leeft , in Vrede en Harmonie.

  http://www.reignofearth.com/statements-of-responsibility.html
  Beantwoorden

  Order of Malta ;

  https://www.youtube.com/watch?v=S6QRiI44Doo

  Namen met foto’s IMF

  https://www.youtube.com/watch?v=09BjKSapXoY

  Namen met Foto’s CFR ;

  https://www.youtube.com/watch?v=9auu71T2l1s

  Arrest Warrant World Court Judges ;

  https://www.youtube.com/watch?v=kI9nWk3yB3g

  We zien hier nu Amerika als voorbeeld .
  Luister in dit filmpje , hoe dit in Nederland ook kan gaan rollen,
  We moeten het met elkaar in verbinding kunnen gaan doen , en het niet aan een ander
  overlaten …van het komt toch wel van de grond.
  Samen met ons allen gaat het veranderen zoals wij het willen
  voor onze kinderen , familieleden , buren , bevriende kennissen voor
  de gehele Mensheid en ons Zelf.

 4. Dat is de eenzijdige knoestige houding die VS inneemt en waar inbreng van buitenaf niet getolereerd wordt?
  Met name met wapengekletter wordt dit afgedwongen!

 5. Dan gaan we te maken krijgen met Pax Judeica i.p.v. Pax Amerikana.
  Vieze zure oude wijn in nieuwe nóg slechtere zakken.

 6. Dat is nog eens een heldere analyse van de werkelijke situatie zoals het is gegaan. Is het nu nog steeds zo dat een groot deel van ons volk nog steeds de leugens, die via de MSM door de overheid verspreid worden, kritiekloos gelooft, vraag ik mij af. Compliment, Rob!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.