Bevrijding: we laten ons niet meer tegen elkaar uitspelen

Vandaag herdenkt NL de bevrijding van de nazi-bezetting van 1940 tot 1945. WOII was het grootste verdeel- en heersspel van de vorige eeuw. Miljoenen werden tegen elkaar opgezet en slachtten elkaar daarna op gruwelijke wijze af. Maar er is weinig veranderd want er zijn nieuwe methoden die minstens zo goed de massa weet te verdelen. DLM doet hieraan niet meer mee. Wij veranderen volledig van koers.

Het verdeel- en heersrecept is simpel: wijs een groep mensen aan en bevoordeel hen of dupeer ze juist. In dit rijtje passen joden, roma, slavische volkeren, blanke germanen, fascisten, anti-fascisten, Nederlanders, Duitsers, enzovoort. Eigenlijk leent iedere groep zich er voor om verdeeldheid te zaaien. De krankzinnige Hitler was er een meester in, maar andere heersers maken hiervan nog steeds gebruik, anders zouden ze niet kunnen overheersen.

Een kleine groep krankzinnige nazi-moordenaars bedacht een verdeel- en heersspel waardoor ze erin slaagden om jarenlang onder miljoenen dood en verderf te zaaien. De maniak wees willekeurig groepen mensen aan als ‘Untermensch’ die vernietigd moesten worden door de ‘Ubermensch’. Andere volkeren konden niet tippen aan deze ‘Ubermensch’ en moesten eveneens verdwijnen. Daarom viel hij zijn buurlanden binnen.

Een recent toegepast verdeel- en heersspelletje is moslims als groep brandmerken. Zonder hen af van het ‘volk’ en zet het volk vervolgens tegen hen op. De PVV en VVD maken hiervan keihard gebruik. Rutte liet zelfs zijn spierballen zien in de week voor de verkiezingen door de Erdogan tegen te werken. Toen was het heel even ‘wij’ (Nederland) tegen ‘hun’ (Turkije). Wilders is er ook bedreven in. Hij spreekt ook steeds over ‘ons’ land of ‘ons’ volk tegenover de ‘moslims’.

Maar er is meer. Facebook en Twitter zijn ongelofelijk sluwe media om 24/24 mensen tegen elkaar uit te spelen. Dat doen zij namelijk zelf. Elke mening roept een tegengestelde mening op, zodat het lijkt alsof bijna niemand het nog eens is met een ander. Er is niemand die vrolijk wordt van het lezen van de meeste posts op FB of Twitter. Het is een grote klaagzang en schavot tegelijkertijd. Het lijkt alsof we erg actief zijn, door elkaars mening te bestrijden, maar in feite doen we niets en verandert er evenmin iets. We strijden in woorden dagelijks met elkaar. We zijn zelden in de geschiedenis zo versplinterd geweest. FB en Twitter zijn de media om miljarden op te splitsen in honderdduizenden groepen mensen die elkaar voortdurend in de haren zitten en de machthebbers op deze manier geen strobreed in de weg leggen.

Er is wel een belangrijk verschil tussen het verdeel- en heersspel van WOII en dat van FB en Twitter, er vallen namelijk miljoenen minder dodelijke slachtoffers. Het spektakel op de social media zorgt voor verdeeldheid zodat de heersers (marionetten van de eigenaren van de wereld) ongestoord hun gang kunnen blijven gaan met zich verrijken ten koste van een groeiende hongerige en armoedige wereldbevolking. Ook worden de rechten van deze miljarden beetje bij beetje de nek om gedraaid onder het excuus van ‘veiligheid’. Terwijl de meeste mensen elkaar bestrijden op internet, bouwen de heersers een hek rond hun ‘onderdanen’ dat zijn weerga niet kent.

Dat is de reden dat DLM van koers gaat veranderen. Wij stoppen ermee nog langer de rijke bezitters en heersers van deze wereld in de kaart te spelen door conflicten aan te wakkeren en te belichten, waardoor hun verdeel- en heerspraktijken beter gespeeld kunnen worden.

Vanaf vandaag gaan wij het tegenovergestelde doen: we gaan op zoek naar harmonie en saamhorigheid, die niet voortkomt uit hebzucht en honger naar meer winst, maar uit sympathie voor elkaar. Het krachtigste middel tegen overheersing is samenwerking. Dat kan alleen door ons niet langer tegen elkaar te laten uitspelen en niet de verschillen in elkaar te benadrukken maar te kijken naar de overeenkomsten die ons met elkaar verbinden.

Rob Vellekoop, 5 mei 2017

9 Comments

 1. Volledig van koers veranderen, ons niet langer tegen elkaar laten uitspelen. Dat klinkt positief maar ook naïef, moeten dan niet alle spelers daaraan mee willen doen? Ja Wilders spreekt van ons land tegenover de islam.Heeft hij daar geen gelijk in als al honderden jaren is gebleken dat de islam er niet bij wil horen? Islam betekent onderwerping, dus we moeten ons onderwerpen of sterven. ’’Voor de ongelovigen zijn er gewaden uit vuur gesneden, boven hun hoofden wordt kokend water over hen uitgegoten. Wat zich in hun buik bevindt zal smelten, evenals hun huid. Soera 22:19-20.

 2. Gelukkig hebben we Poetin als groot gevaar en Assad is godzijdank een grote boef, want dat hoort iedereen en zegt iedereen en het staat iedere dag in de kranten te lezen.

  Dankzij hen kunnen de NAVO en de wapenhandel hun politieke macht vergroten ten koste van het domme volk.

 3. Ik ben overtuigd niet-gelover maar dat betekent niet dat ik dingen geen waarde toe ken. Ik doe mijn best om toch een beetje met mijn medemens door één deur te kunnen omdat ik er van overtuigd ben dat we allemaal maar één keer op deze wereld zijn. En natuurlijk hoop ik dat anderen daar ook zo over denken en dat dit hele zieke systeem waarmee mensen ook geraffineerd tot elkaars vijanden worden gemaakt ons daarbij niet in de weg mag staan. Gelukkig denken veel mensen van mijn generatie -wij hebben geen iPhone en praten nog heel ouderwets met elkaar- daar ook zo over. Óók in het confessionele milieu.

 4. Ik wens je veel succes met je nieuwe opzet. Ik ben benieuwd.
  Maar volgens mij was je goed bezig. Ik denk dat je menig persoon de ogen geopend hebt.
  Groet, Gerrit

 5. Kortom, je stopt met je politieke ambities. Politiek heeft namelijk bestaansrecht door verdeling (uitbuiten van de grootste gemene deler).

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.