Politie taser maakt onschuldig slachtoffer in Amersfoort

Amersfoort – Gisteravond is een man per abuis getaserd. Het slachtoffer werd ten onrechte door de politie voor iemand anders aangezien. Hij is direct naar het ziekenhuis afgevoerd. De politie test sinds februari het stroomstootwapen. Ieder jaar maakt het wapen dodelijke slachtoffers door politie-optreden in de VS.

De politie is met ingang februari met het stroomstootwapen aan het experimenteren in Amersfoort, Rotterdam en Zwolle. Een jaar lang proberen zij de taser uit, ondanks meerdere dodelijke incidenten in Amerika met dit wapen.
Het kanariegele wapen wordt gebruikt als een verdachte op enkele meters afstand staat.

„Het risico dat mensen hartproblemen overhouden aan een stroomstoot van een taser als de X2 is klein”, aldus cardioloog Geert-Jan Kimman.

De man is volgens zijn vrouw met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd, omdat zijn hartslag niet in orde was. Hij heeft een gekneusde arm omdat die hard op een kozijn is gedrukt. Hij is weer thuis, maar heeft nog steeds last van het taseren.

Volgens Willem Woelders, plaatsvervangend politiechef in Midden-Nederland tegen het AD is de kans op ernstig letsel als direct gevolg van dit wapen zeer gering. ,,Minimaal letsel, maximaal effect, bovendien werkt dit wapen preventief. De geweldpleger of degene die ‘van het padje is’, denkt wel twee keer na voordat hij hiermee in aanraking wil komen.”

In de VS zijn in 2016 meer dan 1000 mensen gedood door de politie, waarvan 22 mensen om het leven kwamen door het gebruik van een politie taser. In 2015 maakte het wapen 50 dodelijke slachtoffers.
(Bron)

Spiraal van geweld
De samenleving is doordrenkt van angst en gevoelens van onveiligheid. Tegelijkertijd houdt de overheid meer dan ooit de burgers in de gaten door inzet van talloze beveiligingscamera’s, het legaal hacken van particuliere computers en telefoonverkeer en uitgebreide opsporingsbevoegdheden voor meer veiligheid. Daarnaast wil de politie, die zich net als de rest van de samenleving onveilig voelt, meer mogelijkheden tot geweld krijgen vandaar de tasers en de uitschuifbare wapenstok. Dat is te vergelijken met tot de tanden bewapende legers die steeds meer middelen willen om de ‘vijand’ te kunnen verslaan. Waar houdt deze roep om nog meer geweld op? Wat als de tasers en speciale wapenstokken niet het gedroomde veiligheidsgevoel voor agenten opleveren? Gaan we dan met echte in plaats van rubberkogels schieten op de bevolking? Kruipt de politie dan in een tank in plaats van een busje?

Rob Vellekoop, 1 maart 2017

11 Comments

 1. POLITIE WORDT VAAK BEKRITISEERD , IS ONDER-BEZET , HEEFT EEN VEEL TE HOGE WERK-DRUK EN LAST EN REAGEERT DAAR-DOOR : OVER-GEVOELIG , GESLOTEN , DEFENSIEF EN KORT DOOR RARE BOCHTEN , NIET ZO MAKKELIJK !

  • Dit kabinet is toch voor marktwerking. ?
   Dat is door het zgn klantvriendelijke gedrag op zo’n manier ook te bespeuren?

 2. Vroeger werd een arrestatie gewoon gedaan zonder geweld…Pas bij tegenwerking werd het ruwer.
  Nu moet je oppassen dat je het leven niet laat door hun acties.
  Dat is niet de bedoeling van de beschermende macht.tenminste ik zie het er niet bijstaan:
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Politie
  Het laat wel zien dat de proef kan stoppen en het wapen de prullenmand in kan. In amerika krijgen ze al training van schotland om NIET te doden.
  Unlike trigger-happy US cops, who already killed over 1,000 people in 2015 alone, Scottish police shot only two people over the last 10 years.

  https://sputniknews.com/us/201512141031729134-us-police-scotland-police-shooting/
  Goede opleiding voor Amersfoort?

  • overigens is uitspraak deze wel raak rob:
   “Wat als de tasers en speciale wapenstokken niet het gedroomde veiligheidsgevoel voor agenten opleveren?”
   Het veligheidsGEVOEL van de agent kost werkelijke levens bij de burgers. Ik voel mij daarbij dan best onveilig in de buurt van een agent als het zo zit.
   :S

 3. Diezelfde amersfoortse politie heeft nog maar kort geleden twee mensen vermoord binnen een tijdsbestek van slechts twee weken. De arme moordenaars zijn natuurlijk helemaal van slag maar worden gelukkig door hun collega-“hulpverleners” mentaal ondersteund terwijl het Openbaar Ministerie alles weer gaat “onderzoeken”.

  Het gluiperige nederlandse volk heeft deze viespeukerijen helemaal aan zichzelf te danken. Want de politie en justitie kunnen er in nederland lekker op los moorden terwijl de eerste en laatste zorg van het nederlandse NSB-volk zich samentrekt rond het bezit. Echt ongelooflijk wat er in nederland gebeurd. En wat zijn mijn vrouw en ik blij dat we er niet meer wonen.
  Tjonge jonge, wàt een volk!

 4. Het is een veel gehoord misverstand dat je iets verkeerd moet doen om door de politie geïntimideerd te worden. Ambtenaren zoeken voortdurend het conflict omdat ze de agressor zijn die zich tot doel stellen een ander in dat conflict te betrekken, en er dan de schuld van te geven. Een ambtenaar kan ook niets anders dan vreten en teren op de energie van een ander. Als je dan ergens eigen initiatief voor neemt, bijvoorbeeld omdat je graag een opleiding wilt volgen en omdat je op die manier met een diploma uit de uitkering kan komen, stuit je op een haag van klagers dat het allemaal niet kan, en dat het allemaal niet goed is. En dan nog dat reclamefilmpje op de site van BZK dat die gasten zich in zetten voor ons land en onze democratie. Nee, voor mij is het duidelijk, een ambtenaar dien je uit te schakelen voordat hij begint te woekeren. Laten we helder zijn: een kakkerlak die door je slaapkamer loopt, trap je toch ook dood? Ik wilde er niet zo negatief over schrijven maar als je elke dag de repressie en uitzichtloosheid ervaart, dan is duidelijk uit welke hoek de staatsterreur komt. Of ik ook nog even de waterschapsbelasting van tweehonderd euro ga betalen? Nou, mooi niet.

  • In iedere eerbare ambtenaar sluimert een beul.
   Franz Kafka (zelf ook ambtenaar overigens)

  • Het was mevrouw Schippers die nog geen twee weken geleden gezegd heeft dat het tandartsentekort in ons land niet aan kan worden gepakt, omdat de staatsterroristen kennelijk graag voor een ander gaan bepalen wie wel en wie niet naar de tandarts mag, om aan te geven dat de bemoeizucht van de overheid een wel hele kwalijke intentie weer geeft. Mensen hun tandarts afpakken is dan het hoogtepunt van het kapitalistische liberalisme. Gister in het nieuws: Plasterk verstuurt stempassen Nederlanders in het buitenland expres drie weken te laat, zodat ze van hun kiesrecht worden beroofd. Maar wederom: wij zijn gek en zien spoken die er niet zijn. De overheid zou nooit mensen dwars zitten want de overheid is “transparant en eerlijk”. Het is jammer dat de democratie stopt bij de drempel van een ambtenarenkantoor. Ik maak me klaar om bij Pauline Krikke door de brievenbus te plassen want de wereld vergaat toch. Misschien dat ambtenaren wettelijke termijnen dan wel nakomen? Je weet het niet. Zou zo maar kunnen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.