Start revolutie op 15 maart: stuur 150 kamerleden naar huis

Op 15 maart 2017 doet zich de mooiste kans voor om alle onvrede die er bij de bevolking heerst in 1 keer vreedzaam te uiten: Kies 150 nieuwe vertegenwoordigers in de Tweede Kamer. Stuur dit corrupte kabinet en de oude garde van 150 kamerleden naar huis. Er zijn circa dertig nieuwe partijen met voldoende nieuwe mensen om de kamer in een klap over te nemen.

Waarom kiezen voor dit simpele plan?

De huidige club van 150 volksvertegenwoordigers heeft om tal van redenen gefaald. Zij vertegenwoordigen partijen die geen oplossingen bieden, Zij voerden de afgelopen jaren een slechte show op.

De politici hebben niets aan de kernproblemen gedaan en hoogstens wat symptomen weggewerkt.
Alles blijft hetzelfde, niets verandert. Denk aan de armoede en honger in ons land, de partijdige media, de corrupte graaiers van het bankwezen en de grote multinationals, de groeiende ongelijkheid in inkomens, de slechte zorg voor ouderen en zieken, de toename van de macht van het overheidsapparaat, enzovoort.

Lost dit plan iets op?

Steeds meer mensen beweren dat politici er slechts voor de vorm zijn en dat de echte macht achter de schermen zit. Dit zijn de grote bankiersfamilies, de 1.600 miljardairs die de aarde bezitten en de aandeelhouders van de multinationals. Daarvoor zijn prachtige namen bedacht van cabal, tot Bilderbergers, de Trilaterale Commissie, de Club van Rome, enzovoort. Als dat werkelijk zo is, overigens twijfel ik daaraan geen moment, waarom zouden WIJ dan het spelletje niet veranderen? Niemand wil geweld en bloed laten vloeien en wat is er nu vreedzamer dan 150 kamerleden naar huis sturen? In eerste instantie zal dit alles op zijn  kop zetten, want waarom zouden de nieuwe kamerleden het op dezelfde manier doen als hun voorgangers? Zelfs de macht achter de schermen zal zich achter de oor moeten krabben, op welke manier zij deze nieuwelingen in het gareel gaan houden. Deze ingreep zal geen show maar echte acties ontketenen.

We hebben niets te verliezen op politiek gebied. Het is een grote puinhoop en slechter kan het niet meer worden voor de meerderheid van de bevolking, die al sinds mensenheugenis de rekeningen betaalt in het monopolyspel van de rijken.

Gaan de nieuwe volksvertegenwoordigers het beter doen?

Meestal vertegenwoordigen deze mensen in de eerste plaats zichzelf en daarna de financiële belangen van de machthebbers achter de schermen (bewust of onbewust), op een idealistische enkeling na. Dus waarschijnlijk gaan ze het wel anders maar niet beter doen. Toch zullen zij voorzichtiger zijn dan hun voorgangers die met zijn allen naar huis zijn gestuurd, want dit lot wacht hen ook. Met andere woorden de bevolking, de kiezers zetten een nieuwe toon. De hele kamer sturen ze voortaan naar huis sturen als de meerderheid ontevreden is. Stel je voor dat de 3 miljoen niet-stemmers gaan meedoen met een deel van de sowieso stemmers en kiezen voor dit plan, dan zitten na 15 maart 150 nieuwe kamerleden op het pluche.

Eindelijk actie

Voor het eerst in de geschiedenis van onze parlementaire democratie zal er echt iets gaan gebeuren. Normaal gesproken zet de macht de lijntjes uit. Nu kan de kiezer zich hier echt tegen verzetten. Zij maken voor het eerst echt iets uit, zij sturen de Tweede Kamer naar huis. Dit zal een ongelofelijke reactie gaan geven. Mensen zullen dansend door de straten gaan. Zij zullen weten dat de eerste slag voor hun is. Zij zullen veel meer betrokken zijn bij de nieuwe 150 mensen, die de kastanjes uit het vuur moeten halen en die een echt verschil moeten maken. Want door deze revolutionaire beweging zullen zij met andere dingen moeten komen dan de politieke shows van de oude garde.

Dit zijn de nieuwe partijen

Om dit idee een steuntje in de rug te geven, komt DLM vanaf vrijdag 3 februari dagelijks met een verslag van de verkiezingen 2017. Dit verslag gaat uitsluitend over de nieuwe partijen, die in tegenstelling tot de oude politieke partijen weinig of helemaal geen aandacht van de media krijgen.

Rob Vellekoop, 1 februari 2017

21 Comments

 1. Wie maakt zich nu nog druk om de politiek? De politiek bestaat uit slechte B acteurs en actrices. Puppets on a string, onder curatele van S(hell) en Big Farma en consorten. Wanneer er straks een andere ploeg komt te zitten veranderd er totaal niets. Andere gezichten met dezelfde maskers. Stemmen is weggegooide tijd en totaal nutteloos. We moeten naar een geweldloze revolutie en naar een ander systeem. Dat kan alleen bereikt worden door massaal de stekker uit dit door en door verrotte systeem te trekken!!

 2. . . . GENIET VAN DE ONTWIKKELINGEN EN DE DYNAMIEK VAN DE EVOLUTIES IN DE MACHT . . .

 3. Helaas zijn ook plekken als deze broodnodig om het systeem in stand te houden.

 4. Als ze weggestuurd zijn, gaat het leven gewoon door en dan valt er niks meer te debatteren of op npo 1,2,3 te brengen om het volk de nodige stuff te bezorgen?
  Opgeruimd staat netjes en scheelt een bak geld aan belastinggeld?

 5. Er is geen goede of slechte politiek. Politiek is ALTIJD FOUT: bankiers maken geperveteerd geld en politici brengen dit “zieke” geld waarmee ze iedereen bij de ballen hebben als “wettig” (we mogen geen ander gebruiken!) betaalmiddel in omloop. En méér doen politici niet. Het systeem zèlf is rot tot op het bot.

  • Beste Johan, het probleem is alleen dat we ondertussen wel verder moeten….Ik denk dat we het overigens roerend met elkaar eens zijn.

   • Rob, kijk waar vele jaren van parlementaire democratie ons gebracht heeft. Het is méér dan verschrikkelijk. Ook wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de nederlandse overheid tegenwoordig de grootste bedreiging is voor de nederlandse samenleving. Het huidige politieke beleid zal desnoods gewapenderhand worden voortgezet (ESM-verdrag) dus nieuwe politieke partijen hebben geen schijn van kans. Wat ook niet erg is want het is zelfs de vraag in hoeverre ons parlement nog operationeel is aangezien ze haar “koningsrecht” (de verdeling van het belastinggeld) aan Brussel heeft afgegeven (ook hier: ESM-vrdrag). In 2008 is de doodstraf (met ruime kamer-meerderheid!) opnieuw ingevoerd in ons land middels de aanname van het Verdrag van Lissabon en daar wordt met geen woord over gerept in de media. Zeer onheilspellend allemaal en ik weet zeker dat men nog maar nauwelijks beseft wat ons boven het hoofd hangt.
    Maar je hebt gelijk: als een marsmannetje op ons neerziet dan denk ik dat hij weinig verschil zal zien in de manier waarop wij denken en leven. Ik bezoek je site dan ook in vertrouwen!

    Mijn hond stemt niet en heeft geen geld nodig om te leven. En precies daarom staat ze boven de wet en is ze vrij. Ze is vriendelijk en evenwichtig.
    Ik ga toch eens onderzoeken hoe ze dat flikt!

    • Ze mogen eens een keer een crisis over de top uitroepen, maar schijnbaar hoeven deze niet te bezuinigen, want de economie groeit ineens toch maar meer 2% dank zij hen zo hard?(NET NU ZIJ EEN KEER AAN DE BEURT KUNNEN ZIJN OM EENS FLINK AF TE KNIJPEN?)
     De Franse revolutie had toendertijd flink ermee afgerekende?

 6. In een eerder artikel werd gesteld dat negativiteit er de oorzaak van zou zijn dat de kwade genius blijft regeren.
  Dit is iets waar ik het absoluut niet eens ben.
  Negativiteit is eerder het product van een houding die voortkomt uit een gebrek aan daadkracht waardoor er een vicueuze situatie ontstaat. Negativiteit komt niet zomaar uit de lucht vallen maar is een resultaat. Het echte probleem is dat men zich op basis van aangepraatte leugens tot passieve autoriteitsvolgens en nonactieve eenlingen heeft laten vervormen.In ruil voor gemakszucht en luiheid laat men alles met zich uitvreten hetgeen voor de bestuurders een signaal is dat ze wéér een stapje verder kunnen.

  • Volgens mij draai je het om, Rob.
   Negativiteit in een mens is het produkt van allerlei ervaringen die hem of haar trauma’s hebben gegeven. Deze trauma’ s stemmen de mens negatief. Vanuit deze houding ontstaat gedrag dat eveneens negatief is. Dat kan betekenen passiviteit, agressie, neerslachtigheid, onzekerheid, enz.

 7. Tjonge jonge wat een onzin bericht.
  2e kamer: coalitie en oppositie. De partijen die de coalitie vormen zijn de eikels die ‘permissie’ hebben gekregen van het volk om de regeltjes te bepalen en de oppositie zorgt ‘zogenaamd’ voor tegengas. Zolang mensen blijven stemmen en dus hun consensus geven aan de 150 leden van de 2e kamer wordt er niemand naar huis gestuurd, degenen die daadwerkelijk het toneel verlaten zijn allang voorzien van een fantasiebaantje bij een bank of een andere multinational. Zelfs als er een compleet andere club komt te zitten als coalitie kan ik je op een briefje geven dat er weinig tot niets zal veranderen waar het volk bij gebaat is. Toverwoord: lobbyisten.
  Binnen 1 week sla je tot 2 keer aan toe de plank volledig mis met je gepropageer om het systeem intact te houden.

  • Ben ik dus niet met je eens, Nico. Ook jij kan namelijk niet in de toekomst kijken. Je kunt wel verwachtingen hebben en deze zijn blijkbaar van een andere aard, dan die van mij.

   • De geschiedenis blijkt een hele goede handleiding te zijn voor de toekomst. Verdiep je maar eens voor de grap in de USA met als basis een minimale overheid zoals het werd opgericht.

    • Ja, en de geschiedenis blijft zich herhalen zolang we dezelfde rondjes daar in blijven draaien. Ik zoek manieren om de loop van de historie te veranderen ten gunste van de bevolking. Ik vind kritisch kijken nuttig, maar daarnaast wil ik ook actie. Heel veel mensen bezien het systeem waarin we gevangen zitten en worden boos, angstig of zijn geschokt. Die reactie betekent stilstand. Die reactie is echter wel nodig om hiervan te bekomen, maar daarna is actie vereist. Te veel zie ik mensen in boosheid en angst blijven steken.

     • Zie je nu zelf niet in hoe tegenstrijdig je hier bent. Je wil actie en beseft dat de geschiedenis aan toont dat hetzelfde herhalen niet werkt. Dus je weet maar al te goed dat stemmen net zo zinnig is als een gebedje prevelen. Actie: geen belasting en andere door de staat opgelegde verplichtingen betalen / uitvoeren. Kortom, iets volkomen nieuw, iets engs en dus niet meedoen meer met dat rondjes draaien (stemmen) maar algehele weigering mee te doen aan dit systeem wat niet alleen destructief en benauwend voor ons zelf is maar tevens voor ons nageslacht wat geindoctrineerd op staatsonderwijs.

 8. Ome Roon heeft mij mijn stempas nog niet bezorgd. Over zes weken al stemmen. Waarom moet dat op het laatste moment? Zes weken voor de verkiezingen is de mooiste tijd zo een Gouden Ticket al vast te bewonderen, en de lijst met kandidaten grondig door te nemen. Er mag maar één keer per vier jaar een hokje rood dus het feest van de democratie moeten we vieren. Aangezien de buitenaardsen voor ons zelfs nieuwe lichamen printen, zou ik mij minder concentreren op de fictieve begroting. Als je nieuwe uitgaven met nieuwe inkomsten verrekend kom je nog precies hetzelfde uit. Het feit dat er in dit land vrijwel nooit politiek debat is, waar kennelijk behoefte aan is, bewijst de fascistische politiestaat. Na een maand de poes van Thieme aaien heb je wel behoefte aan een fractiespecialist Financiën. De partijvoorzitter zal zijn leden toch moeten uitleggen op welke plek die 18 miljard aan windmolens geboekt zijn. Hoe eerder de problemen op zijn gelost, hoe meer tijd we hebben konijnen te knuffelen, poezen te aaien, en uit te rusten. Dat brengt me op een idee.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.