Politie wil meer mogelijkheden voor geweld

De relatie tussen de burger en de politie blijkt gruwelijk verstoord te zijn en er dreigt een spiraal van geweld. Volgens een enquête van de politievakbond ACP achten politiemensen het onmogelijk om veilig hun werk te kunnen doen en willen daarom meer personeel, geweldsmiddelen en bevoegdheden.

Geweldsmiddelen
Politiemensen vinden dat zij de middelen moeten hebben om hun werk te kunnen doen, de bevoegdheden om tot actie over te gaan en de menskracht om ongewenste situaties tot een goed einde te kunnen brengen. Op elk van deze gebieden is een tekort. De politie heeft behoefte aan nieuw materiaal: tasers, uitschuifbare wapenstok om afstand te bewaren en bodycams voor bewijsmateriaal.

Enquête
De enquête naar ervaringen werd in 24 uur ruim 1700 keer ingevuld, vlak na een onrustig Oud en Nieuw met ‘geweld tegen politie en hulpverleners’. “Politiemensen doen in de enquête een dringend beroep op de maatschappij: de mentaliteit moet veranderen.”

Spiraal van geweld
De samenleving is doordrenkt van angst en gevoelens van onveiligheid. Tegelijkertijd houdt de overheid meer dan ooit de burgers in de gaten door inzet van talloze beveiligingscamera’s, het legaal hacken van particuliere computers en telefoonverkeer en uitgebreide opsporingsbevoegdheden voor meer veiligheid. Daarnaast wil de politie, die zich net als de rest van de samenleving onveilig voelt, meer mogelijkheden tot geweld krijgen vandaar de tasers en de uitschuifbare wapenstok. Dat is te vergelijken met tot de tanden bewapende legers die steeds meer middelen willen om de ‘vijand’ te kunnen verslaan. Trouwens waar houdt deze roep om nog meer geweld op? Wat als de tasers en speciale wapenstokken niet het gedroomde veiligheidsgevoel voor agenten opleveren? Gaan we dan met echte in plaats van rubberkogels schieten op de bevolking? Kruipt de politie dan in een tank in plaats van een busje?

De politie doet een dringend beroep op mentaliteitsverandering, maar vragen om meer mogelijkheden om geweld te gebruiken helpt zeker niet. Nederland zag het afgelopen jaar al een aantal keer geweldsuitbarstingen van politie onder andere in Den Haag en Maastricht.

Kop van jut
Het blijft het bestrijden van symptomen. Geweld en agressiviteit zijn symptomen veroorzaakt door een gevoel van onbehagen dat, durf ik gerust te stellen, algemeen leeft in onze samenleving. Daartegen kan je toch moeilijk met geweld iets doen. De bevolking is ontevreden en reageert dit helaas af op de kop van jut: de politie.

De overheid in samenspraak met de mainstream media injecteren dagelijks angst in de bevolking. Angst om werkloos te worden (crisisdreiging), angst voor een stroom van vluchtelingen, angst voor terrorisme (spelen met terrorismedreigingscijfers), angst voor de Russen. De ‘deskundigen’ lopen de deur bij de NOS/Nieuwsuur plat om deze onderbuikgevoelens met quasi wetenschappelijkheid te onderbouwen. De burgers reageren hun angst en boosheid af op de politie die als plaatsvervangers van de regeringsmacht optreden.

Het zou de politie veel meer helpen om stil te staan bij de reden voor de onlust en onrust-gevoelens van de bevolking. De agressie die de politiemensen nu over zich heen krijgen is in feite bedoeld voor Rutte en zijn collega’s. De vertwijfeling en machteloosheid van de bevolking zijn groot, want zij denken niets aan de situatie te kunnen veranderen.

Rob Vellekoop, 5 januari 2017

19 Comments

 1. De Bildenberg-groep Sloper,
  De Sloper,
  Dan moeten die politie zelf ook maar eens minder geweldadig zijn en overkomen…dat is mijn advies en daar moeten die lui het maar mee doen.,!
  Ik dank U!

 2. Met juiste vergrootglas is er altijd een argument te vinden om meer maatregelen te willen.
  Anders maken ze wel een voorval!
  Die worden dan ook wel daden van terroristen genoemd. Z.g.n. Fase Flags zoals Charlie Hebdo en de vrachtwagenaanslagen.

 3. De Bildenberggroep Sloper,
  De Sloper.
  Ik bedenk mij net iets van wat nog niet echt ZO lang geleden is geschiet….met namen dit persoontje….Korps chefke Bouman!!!!!
  Tja hoe verrot is dit Politie Staatje Der Niederlanden???
  Vroeger had je Oost Duitsland …De Stasi….het hing daar vol met camera’s…prikkeldraad…weg versperingen…en dat allemaal om hun onderdanen
  in de toom tehouden……hier sprak men daar een schande van..toen indertijd…maarrrr sinds de val van de muur daar is men hier in dit bananen republiekje alles vol gaan hangen camera’s…dus U BENT NU DIE OOST DUITSER geworden!!!!
  Leuker kunnen wij het niet maken.
  Ik dankU!!

 4. De mens is het enige dier op aarde dat geld nodig heeft om te kunnen leven. En precies daarmee hebben ze iedereen “bij de ballen”.

 5. Politiemensen zijn altijd al de grootste verraders geweest van het nederlandse volk. Zo zijn de Amsterdamse joden niet door de NAZI’s uit hun huizen gesleurd en op transport gezet naar de concentratiekampen maar door de politie van Amsterdam versterkt met de korpsen van Haarlem en Den Haag. Slechts twee (!) agenten hebben geweigerd er aan mee te doen. Ze konden hun baan bij de politie behouden.

  (Bron: Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie)

  En geloof me beste mensen: ze zouden het morgen zó opnieuw doen want de politie is een uitvoerend orgaan. Uiteraard wordt de politie keurig voor haar gore misdaden betaald en ook hieraan zien we weer dat alles met het “wettige” betaalmiddel wordt geregeld en uitgevoerd. De kern van wat er heel erg mis is dat is en blijft ons geperveteerde “wettige” (we mogen geen ander gebruiken!) betaalmiddel. Het is steeds met het geld waarmee ze de mensen kapot maken.

 6. Over de verhoudingen tussen de nederlandse burgers (eigenlijk een foutieve benaming want wij zijn “onderdanen”) nog even het volgende:

  Méér dan de helft van alle misdaad in ons land bestaat tegenwoordig uit het misbruik maken van bevoegdheden door overheidspersoneel. Daarmee is de nederlandse overheid een grotere bedreiging voor de nederlandse samenleving geworden dan alle “gewone” misdaad in ons land bij elkaar.

  (Bron: wetenschappelijk onderzoek “overheidscriminaliteit als specimen van organisatie-criminaliteit” van hoogleraar strafrecht Prof. Dr. G. van den Heuvel universiteit van Maastricht 2006)

  • Rectificatie:

   “Over de verhoudingen tussen de nederlandse burgers” moet natuurlijk zijn: “Over de verhoudingen tussen de nederlandse burgers en de overheid”.

   Ik hoop dat door mijn comment met bronvermelding iedereen scherp inziet dat aan deze verhoudingen een onnoemelijke schade is toegebracht door de gangsters die dit land regeren. Aan de zeer sterke toename van het misbruik van bevoegdheden in ons land ligt de aanname van het “Pikmeerarrest” (onder minister Sorgdrager D66) ten grondslag waarmee het overheidspersoneel in 1996 juridische immuniteit heeft verkregen. Minister Winnie Sorgdrager is dus een echte schrijftafel-crimineel. Één van de vele!

 7. Dit is wat de politiek wil doordrijven. Eerst veel tamtam rondbazuinen via de omgekochte MSM dat de politie o zo belaagd wordt met oud en nieuw. En dat de politie meer respect moet afdwingen en dat het respectloze zo niet langer kan, bla bla bla. Het doel is het volk te knechten en niets anders. Het politieapparaat wordt uitgebreid en het zijn de ambtenaren die de meeste loonsverhoging hebben gehad en zullen krijgen om ze te laten luisteren en hard op te laten treden tegen hun eigen volk. Want respect dwing je niet af met harder en roekelozer optreden net zoals in Amerika want dat is gewoon volksonderdrukking en leidt tot vrijheidsberoving. Het respect heeft de politie al jaren geleden verloren omdat ze arrogant zijn en niets toevoegen om werkelijke slachtoffers te helpen en boeven te vangen. Ze zijn alleen goed om veel te hoge boetes uit te delen voor veel te kleine overtredingen. Wat voor hun makkelijk scoren is maar waar ze hun respect mee verkopen. Daar waar echte problemen zijn lopen de heren met een boog om heen, maar rijdt een auto over een teen van een fietser staan er meteen 10 man politie omheen met de handen in de zak als zijnde sensatiezoekers zonder risico te lopen. Nee, als toekomstige schietgrage dienders zal het het respect alleen maar verder dalen en de frustratie groeien bij deze arrogante club.

 8. Wanneer de overheid meent het geweldsmonopolie te moeten uitbreiden, kan het wel eens zo zijn dat men daarmee juist bezig is deze te verliezen.
  Het is de motivatie van enkele burgers die vele malen groter is dan welk salaris ook kan bewerkstelligen.

 9. En zo is het maar net, ken uw werkelijke vijand….duurt een paar jaar onderzoek, maar dan heb je ook wat!

 10. Heel verdacht dat het zogenaamde geweld tegen hulpverleners nog niet begonnen was of men slingerde een tweet de wereld in dat van der Steur moet zorgen voor extra materieel. Mario ligt niet in het ziekenhuis. Dat zijn allemaal leugens. De onrust onder de politie zal alleen maar toenemen als we AK’s aanschaffen en de bereidheid hebben ze ook te gebruiken. De overheid en geweld zijn twee handen op één buik. De staatsterreur van Plasterk gaat zó ver dat ambtenaren hardwerkende studenten van hun fiets beroven, terwijl het een taak van de overheid is voldoende stalling voor fietsen beschikbaar te stellen. De overheid is er tenslotte primair niet voor de leefbaarheid, als men ook met geweld de student zijn fiets uit de klauwen kan trekken. Het lijkt mij volkomen terecht als de overheid een fiets jat, dat we geen keuze hebben ons niet zachtzinnig met geweld te moeten verdedigen. Democratie volgens Plasterk is het stelen van je fiets want dat is “eerlijk en sociaal”.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.