Een oproep voor vrede

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onder het motto ‘Een kerstlichtje voor vrede’ zijn de mensen van de goudenband een actie gestart waarbij iedereen gevraagd wordt op Kerstavond 24 december om 8 uur een kaarsje aan te steken en dit voor het raam op de vensterbank te zetten.

De Goudenband schrijft:
“Op veel plaatsen in de wereld zijn er gewapende conflicten en er komen er steeds meer bij. Het lijkt wel een oorlogsepidemie. Een triest feit is, dat er in die conflicten mensen worden gedood door mensen en daar moet een eind aan komen. Het zou toch niet zo mogen zijn dat er mensen onder mensen moeten lijden.

Het zou een grote stap in de goede richting kunnen zijn als iedereen, telkens als hij of zij op wat voor manier dan ook iets hoort of ziet over een conflict, in gedachten een lichtje voor vrede opsteekt. Er komt dan een gedachte van vrede op een moment dat geladen is met geweld en oorlog. Als je in de gelegenheid bent een echt kaarsje aan te steken en daarbij dan zegt:”Een lichtje voor vrede”, is het natuurlijk extra mooi”.

Een lichtje brengt warmte en belicht wat in het donker is. Kom op doe mee! Laat er een omslag komen van angst voor oorlog, naar geloof in vrede. Iedereen die meedoet vergroot de positieve krachten en schept een klimaat waarbij in onderhandelingen het hart open gaat. De oorlogspropaganda moet stoppen, de wapens moeten zwijgen en de harten moeten spreken. Als dat gebeurt wordt er gesproken en geluisterd op de enige manier die echt vrede kan brengen. Wereldvrede is mogelijk, als wij maar massaal op een overtuigende manier duidelijk laten weten dat wij vrede willen.

 De groep “Wereld Vredesvlam” uit Nijmegen en een aantal regionale omroepen waaronder Omroep Gelderland doen ook mee.

 

5 Comments

   • Geloof je dat zelf Rob? Zo lang we (ze) niet (willen) zien wat de oorzaak is, wie en wat er dus achter zit, zal het bewustzijn niet verbeteren. Een kaarsje word al meer dan 2000 jaar aangestoken. Door de grootste huichelaars in de kerk zelfs.
    Overigens draag jij zelf aan de echte bewustwording een goed steentje bij.
    Een gezellig uiteinde en een gezond en strijdbaar nieuw jaar gewenst.
    Gerrit

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.