#MillionMaskMarch 5 november

Duizenden mensen hebben wereldwijd in zo’n 750 steden meegedaan aan de Million Mask March, die ieder jaar op 5 november gelopen wordt. De slogan is “Mensen zouden niet bang moeten zijn voor hun regeringen, maar regeringen zouden angst moeten hebben voor de mensen.” Ook in Londen en Washington DC waren duizenden mensen op de been met en zonder Guy Fawkes maskers.

In Londen startte de demonstratie op Trafalgar Square. Er werden 53 deelnemers opgepakt die protesteerden tegen ongelijkheid en censuur. De demonstratie verliep verder vredig, in tegenstelling tot vorig jaar toen in de stad rellen uitbraken. Twee mannen werden gearresteerd voor vandalisme bij het Trump International Hotel en het Federal Bureau of Investigation in Washington DC. Meer info

De Engelse politie heeft vooraf gewaarschuwd dat vandalisme niet getolereerd zal worden. De MillionMaskMarch valt samen met de Engelse Guy Fawkes night, en wordt georganiseerd (voor zover er sprake kan zijn van organiseren) door  hacktivist collective Anonymous UK. Tijdens de Guy Fawkes Night wordt herdacht dat er een complot was om de protestantse koning James I in 1605 om te brengen, door het parlementsgebouw op te blazen. Fawkes was een explosievenexpert die werd opgepakt met 36 kruitvaten onder het gebouw.

“Whose streets, our streets.”


……

 

 

Links
https://www.facebook.com/AnonymousLegionWorldwide/posts/679834692193327

Video verslag Londen

Rob Vellekoop, 6 november 2016

4 Comments

  1. Guy Fawkes, mijnheer Vellekoop, Fawkes, met een F.
    Zucht. Als u al niet in staat bent om zoiets basaals correct weer te geven, wat moet ik dan van uw overige ‘feiten’ verwachten

    • Als u de moeite had genomen, zou u hebben gezien dat dit in de eerste alinea een type fout was. In het vervolg van het artikel staat namelijk wel Fawkes, met een F. Zucht, als u kwaadwillend bent kunt u alles zwart maken. Bedanct.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.