Protesteer tegen CETA en TTIP op 22 oktober in Amsterdam

Op zaterdag 22 oktober om 13 uur organiseren diverse organisaties opnieuw een grote manifestatie tegen TTIP en CETA op het Museumplein in Amsterdam, voor een duurzame en eerlijke economie waarin mens en milieu centraal staan.
Het verzet groeit meer dan ooit en ieder kan zien dat het zin heeft: Wallonië heeft de ondertekening van 18 oktober al tegengehouden!

Hoe erg kan een handelsverdrag met Canada zijn? Ken je CETA eigenlijk al? Dat is de zus van TTIP, het handelsverdrag tussen de EU en de VS. CETA is het handelsverdrag tussen de EU en Canada. En ook CETA geeft multinationals ongekende privileges, waaronder het recht om onze overheid aan te klagen voor beleid dat ongunstig is voor hun winstverwachting. Zelfs Amerikaanse bedrijven zoals Monsanto of ExxonMobil met een Canadese vestiging mogen daar gebruik van maken. De meeste Amerikaanse bedrijven hebben TTIP dus helemaal niet nodig om hun investeringen te beschermen tegen sociaal en milieubeleid.

De komende maanden zijn beslissend of CETA er wel of niet gaat komen. En net als TTIP bedreigt CETA onze democratie en geeft te veel macht aan grote bedrijven. De ongerustheid over beide handelsverdragen groeit. En ook het verzet groeit snel.

Meer info over TTIP/CETA

Rob Vellekoop, 20 oktober 2016

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.