Belgische regering weigert begroting 2017 in te dienen

Brussel  –  Op 12 oktober bleef de federale regering Michel thuis en verscheen niet in het parlement met hun begroting voor 2017. Op de tweede dinsdag in oktober is het gebruikelijk dat het parlementaire jaar wordt geopend met een verklaring van de regering, de State of the Union. De onenigheid binnen de vierpartijencoalitie gaat over het verhogen van de vermogensbelasting (roerende voorheffing) van 27% naar 30%

Het parlement kwam vanmiddag zonder regering bijeen en probeerde een motie aan te nemen waarbij de premier ‘gevorderd’ werd toch in het Parlement te verschijnen. De motie werd met een meerderheid van de regeringspartijen verworpen.

Pas ’s morgens had de premier aan de Kamervoorzitter laten weten niet te zullen komen.

Een groot deel van het parlement is beledigd, zij voelen zich buiten spel gezet en niet gerespecteerd. Toch wist de oppositie niet de regeringspartijen te verleiden premier Michel op te roepen. Er is besloten aanstaande donderdag 13 oktober wel het wekelijkse vragenuurtje te houden. Mocht de regering dan nog geen begroting hebben ingediend dan is het in principe mogelijk dat parlementsleden de kabinetsleden pijnlijke vragen kunnen gaan stellen.

De Belgische regering heeft binnen de EU de plicht met de begroting te komen uiterlijk op 15 oktober.

In 2013 speelde zich iets dergelijks af toen premier di Rupo eveneens niet op tijd met zijn begroting kwam. Dit kondigde hij echter al een maand van tevoren aan en hierover werd met de kamer gediscussieerd. Hij wilde de begroting een week later presenteren. De huidige situatie verschilt van de vorige doordat nu geen enkel overleg tussen het kabinet en de kamer is geweest. De regering legt democratische spelregels naast zich neer. Ze sturen domweg een briefje waarin ze aangeven niet te komen opdagen.

De regering-Michel is op 11 oktober 2014 beëdigd. De regering is een coalitie van liberalen, christendemocraten en Vlaams-nationalisten. De MR is als enige Franstalige partij lid van de regering, met daartegenover aan Vlaamse kant de N-VA (nationalisten), CD&V(christen-democraten) en Open Vld (liberalen)

4 Comments

 1. Dat Nederland als constitutionele monarchie onwettig is wisten we al.
  En de stelling dat Wilhelmina op Walcheren in 1945 in feitte een coup d’etat pleegde nadat willem dat deed in 1817 is kennelijk de meeste landgenoeten ontgaan.
  Maar tussen de werkelijkheid en de waarheid en deze erkennen en ernaar handelen is twee.
  Zolang nog veel te veel mensen zwaaien met vlaggetjes en oranjehuis BV kalenders kopen en in de Efteling modus komen bij het zien van dat tuig, is er geen redden aan in dit land van collaborateurs.

 2. Wat we allemaal behoren te weten over ons zelf ..ons Mens zijn.

  https://exituitdematrix.wordpress.com/de-grootste-fraude-aller-tijden/het-ontstaan-van-een-persoon/

  Wat de Kerk (vaticaan Rome) met de staat onderling ,,gemeen, ,hebben ;

  https://exituitdematrix.wordpress.com/de-grootste-fraude-aller-tijden/kerk-en-staat/

  Onze auteursrechten

  https://exituitdematrix.wordpress.com/de-grootste-fraude-aller-tijden/jurisdictie-en-auteursrechten/

  We leven ook nog volgens een kalendertijd die niet klopt ;

  https://exituitdematrix.wordpress.com/de-grootste-fraude-aller-tijden/tijd-en-kalenders/

  Over Trust ;

  https://exituitdematrix.wordpress.com/de-grootste-fraude-aller-tijden/trust-law/

 3. Betekent dit dat zowel Nederland als België maar wat aanrotzooien, grondwettelijke gezien?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.