13e protestactie tegen bezuinigingen van Belgische regering Michel

Ondanks het afblazen van de geplande acties voor vandaag werd er toch nog op veel plaatsen in België gestaakt. Daarmee is het de dertiende keer dat mensen tegen het neo-liberale afbraak beleid de straat op gingen. Er zijn meerdere redenen om actie te voeren vinden de Belgen, een daarvan is dat regering Michel 2 jaar regeert. De begroting moet nog worden gepresenteerd, maar velen weten al dat er nog meer bezuinigd gaat worden.

Volgens de vakbond ABVV:
“De (red. federale) regering Michel zit nu twee jaar in het zadel. Het is een asociale regering die voluit de neoliberale kaart trekt, volgzaam luistert naar de wensen van het patronaat en tegelijk keihard bespaart op kap van werknemers, gepensioneerden, werkzoekenden en mensen met een uitkering. Terwijl grote vermogens en bedrijven cadeaus ontvangen krijgen werknemers hogere facturen, minder sociale bescherming, en moeten ze langer, harder en soepeler werken voor minder koopkracht. Een beleid dat we ook terugvinden bij de Vlaamse regering Bourgeois. Het moet anders en beter.”

Door tegenvallende ramingen van het federale planbureau zou de Belgische federale overheid op zoek moeten naar € 4,2 miljard bezuinigingen om de begroting binnen de perken te houden, volgens diverse Belgische media. De Britse brexit zou de oorzaak zijn van de tegenvaller. Dat was in juli nog € 2,4 miljard die zou moeten worden bezuinigd. Volgens de VRT wordt er dit jaar al een begrotingstekort verwacht van meer dan 3%, de Europese norm. Ook de Belgen breken hun land systematisch af om aan de norm van het Europese stabiliteitspact te voldoen. Een beleid dat in elk land binnen de Eurozone standaard wordt gevoerd.

Rob Vellekoop, 7 oktober 2016

7 Comments

 1. Onze politici kunnen het nederlandse volk niet vertegenwoordigen omdat ze stiekem een bende criminele bankiers in de kont zijn gekropen. We noemen onze politici daarom beter wat zij in werkelijkheid zijn en waar ze zelf in alle vrijheid voor gekozen hebben:

  LANDVERRADERS

  Landverraders, zó weerzinwekkend dat ze slechts te benaderen zijn met pure wilskracht. Nog veel erger dan “gewone” misdadigers daar ze niet alleen het nederlandse volk op een afschuwelijke manier hebben belogen, bedrogen en bestolen maar ook omdat ze een onvoorstelbare schade hebben aangericht in de verhoudingen tussen de nederlandse overheid en haar burgers.

  Voor landverraders is er maar één straf. Niet om te straffen maar om eindelijk eens van dat vieze gespuis verlost te worden.

  Een land moet helemaal niet geregeerd worden door criminele psychiatrische patiënten die met geen stok meer weg te krijgen zijn. Dat is heel erg dom.

  Een land moet bestuurd worden door vakmensen uit de wereld van de economie en de filosofie. Door mensen die we aan kunnen stellen maar waar we -bij ingebreke blijven- ook weer heel gewoon vanaf kunnen komen.

 2. We willen van minister-president Mark Rutte nu eindelijk wel eens de naam weten van degene die hem de opdracht heeft gegeven om de nederlandse bevolking uit te plunderen teneinde de gokverslaafde institutionele beleggers (dat zijn bankiers) financiëel overeind te houden.

  Toe maar Mark, preek vrijuit jongen. Wees maar niet bang.

 3. In de open inrichting nederland waait weer een heel andere wind:

  “U mag mij best een been afzagen mijnheer Rutte. Als u dat dan ook maar bij mijn buurman doet”.

 4. De Eurocrisis is hoofdzakelijk een onderdeel van twee grotere problemen:
  1 Schuldencrisis
  2 Bankencrisis.
  De schuldencrisis kan niet begrepen worden zonder het monetaristische systeem te begrijpen.
  De schuldencrisis zal aanblijven, zal zich uitbreiden en uitdiepen zolang het monetarisme aanblijft.
  De bankencrisis kan niet begrepen worden zonder de uitwerking te begrijpen van de Glass-Steagall Act en de Securities Exchange Act.
  De bankencrisis zal aanblijven, zal zich uitbreiden en uitdiepen zolang er geen wetgeving ingevoerd wordt met de inhoud van de Glass-Steagall Act en de Securities Exchange Act.

  Lees verder: DE EUROCRISIS – OORZAAK en OPLOSSING
  http://mario828282.wordpress.com/2013/12/22/de-eurocrisis/

  • Beweer u nu dat de crisis te wijten is aan schulden? Denk eerder dat de wereldhandel de crisis bepaalt?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.