Kamer vreest voor nieuw Zorgfonds van Roemer

Verslag in tweets over de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer van 21 september waarbij Roemer aan het woord is en voortdurend geïnterrumpeerd wordt over het Nationaal Zorgfonds waar onder andere de SP zich hard voor maakt. De Kamerleden hebben grote moeite met een nieuw zorgstelsel, blijkbaar moeten politieke veranderingen liefst zo klein mogelijk zijn of is de lobby van de zorgverzekeraars enorm sterk.

Zie ook nationaalzorgfonds.nl

Rob Vellekoop, 21 september 2016

10 Comments

 1. Macht en opkomend fascisme. Wie zal het een zorg zijn?

  Op zich niets mis met de plannen van Roemer. Dat hij alles moet en gaat doorrekenen heeft alles te maken met de technocratie waar ook de SP in is verstrikt en zich in laat verstrikken. Berekening volgens vaststaande protocollen( CBS, CPB,Rekenkamer, enz.) met weinig interesse en zicht op oorzaak en gevolg. Wat is preventie nog in dit land? De aardappeltjes worden twintig keer per jaar besproeid met gif en we mogen het allemaal van Monsanto/Bayer inademen. In voor en tegenspoed. Waar komt die kanker toch allemaal vandaan? Het gaat weer goed met Nederland want er is weer wat economische groei. De bureaucratie onlosmakelijk verbonden met de technocratie, alhier verankert in het kapitalisme,is bepalend. Een bureaucratische politieke aansturing met steeds meer trekjes van een politiestaat waarin niemand zich meer persoonlijk verantwoordelijk voelt. Zie daar hoe in de Stad van de Vrede(Den Haag)liberale kompanen van Mark. R anders denkenden(vrijdenkers) preventief op willen sluiten. Moderne parlementaire waarden-en-normen democratie heet dat.

  Zo kan het ook gebeuren dat een ‘uitgeprocedeerde’ asielzoeker uit een AZC (Bergum) op de vlucht slaat, met een stroomstootwapen wordt geveld en volgens de regels (wie heeft ze bedacht?) gewond en wel wordt ingerekend.Voorlopige eindbestemming, hoe wrang kan iets zijn,’Kamp Zeist’.
  Met menselijkheid, zonder gelijk aan geld,getallen en statistieken te denken daar houdt in de Tweede Kamer en Eerste Kamer op een enkeling na, niemand zich meer mee bezig.Liever houdt men zich bezig met incidenten en end-of- pipe oplossingen. Onderdeel van deze technocratie zijn ook de techneuten en technowetenschappers. Zij voorspellen de 4-de Industriële Revolutie waarin de robot als nieuwe gids ons zal bevrijden. Nu ja we hebben al een MP als opperrobot. Alsof we genoeg energiebronnen voorhanden hebben. Nu, ja schaliegas dan maar.
  Werkelijk en niet in protocollen opgesloten onafhankelijke sociale wetenschap is iets voor softies. Ja, zo,n MP( Minister President of Hoofd Militaire Normen en Waarden Politie, zo men wil) als Mark R. Dat is waar we graag naar luisteren. ‘Pleur toch op naar je eigen land’. Waar moeten de hooligans dan naar toe (was een goede vraag)? De populist met ‘pleur toch op waarden en normen’ zal eens even zeggen waar de grenzen van ‘ons keurig genormeerd volk’ liggen.

  En zo zijn de vele parlementariërs de werkelijke wegbereiders van het nieuwe opkomende fascisme. In een land waar niemand zich meer persoonlijk verantwoordelijk voelt en zich heeft leren verschuilen achter regels, wetten, protocollen. Waar macht is verankert in functionele posities waar je alleen als geprotocolleerde en hooggeleerde meeloper recht op hebt.Dat alles en nog meer is een goede bodem voor de schreeuw naar een leider: Hij( het zal wel een man zijn) zegt waar het op staat, heeft eenvoudige oplossingen, weinig historisch besef en inlevingsvermogen en genoeg zondebokken om het land uit te sturen. Hier, een VVD met Mark R.(geschiedenisleraar, nota bene) en voorman Zijlstra welke zich niet meer onderscheidt van de PVV, met in hun kielzog wat Pegidalegertjes. Een PvdA, met zijn knappe financiële en taal maar toch ook kopschuwe kopstukken,die verzopen is in zijn eigen technocratisch doen en laten. Waar geen ruimte en interesse meer is voor excistentiële waarden en interesse naar ecologisch-socialisme van bijvoorbeeld een André Gorz. Waar de creatieveling, de avonturier, de vrijdenker zich moet voegen in het groene biobased liberale kapitalisme op straffe van framing en opsluiting.

  De macht is ook niet in handen van personen. De macht is een systemisch resultaat van een verheven parlementaire democratie welke is verworden tot een gevoelloos gebureaucratiseerd instituut aangestuurd door weer ander staatsinstituten-, banken en multinationals.

  Wat uit ons onderbewuste opkomt en wat wij voelen en dromen is niet meer belangrijk. Daardoor zorgen de wegbereiders er voor dat het onderbuikgevoel de ontwwikkelingen gaan bepalen. Dat angst en haat een stem krijgen en er een nieuwe Führer op kan staan die eerst de islam wil verbieden en daarna alle mensen die dat niet willen afsferen het land uit wil ‘pleuren(MR)’.

  Gelukkig weet ik dat er nog genoeg mensen zijn die zich hiertegen verzetten. Die het allemaal wel een zorg is. Mensen die existentiële waarden belangrijker vinden dan de end-of-pipe incidenten politiek van de Staat(stechnocratie) der Nederlanden. Zij kiezen niet voor overleven in een biobased groen kapitalisme, lees de nieuwe politiestaat, lees wereldwijd ziekenhuis. Zij kiezen voor echt leven en samenleven. Dat zal allemaal niet zonder slag of stoot gaan. En dus ook vaak met buitenparlementaire acties. De Anarchistische noodzaak blijft, evenals de boeddhistische noodzaak. 1- Aarde beweging. Er is ook nog een volgend leven. Dus het komt uiteindelijk dik voor elkaar.

 2. Alleen zijn ze er allemaal nog niet over eens hoe het land geregeerd moet worden?Roemer is slechts een afgeleide projectiel, die met nepmunitie schiet?

 3. Nemen ze hem nou serieus of is dit vooraf opgezet?
  Als je voor banken en multinationals kiest dan kies je voor achteruitgang van de burger?

 4. Heel goed. Nu mag Roemer nog een beschouwing schrijven hoe we de oorzaken van ziekte wegnemen, waar ik hem graag bij zal helpen. Er is dan geen ziekte meer, er zijn geen artsen meer, iedereen is gezond, en er zijn geen premies meer. Zieke mensen kosten in rekening brengen is zo iets als het slachtoffer de rekening sturen van het mes van de dader. Heb je niets aan. Met stress elke dag en een aanhoudend slaapgebrek als regel, komen mensen ook niet tot een beter leven. Het is socialistische terreur, met nephervormingen, waar niemand echt daadwerkelijk wat aan heeft. Is er een meerderheid te vinden de GGZ af te schaffen omdat geestelijke ziekten geen echte ziekten zijn? Kunnen we zo met gemak een paar miljard besparen maar de SP wil onze gedachten controleren via psychologen en psychiaters. Het is dus een bewuste keuze niet in te grijpen, waar dat wel kan. Mijn tegenbegroting ploft volgende week gewoon op de mat.

  • Ja, Emiel Roemer mag graag pleistertjes plakken. Maar hij zal nooit de vraag in het parlement aan de orde stellen wat Mark Rutte nu eigenlijk het recht geeft om met bakken aan bijeengeharkt gemeenschapsgeld de gokverslaafde institutionele beleggers (bankiers!) te ondersteunen.

   Dus dan weet je het wel…..

  • Even bij het topje van de ijsberg beginnen.

   Johan Oldenkamp heeft de historische oorsprong van de zo- genaamde
   Oranjes geheel ontrafelt ;

   In deze Nederlandstalige aflevering van Pateo TV geeft Dr. Johan Oldenkamp, de grondlegger van Wholly Science, openheid over alles wat met de titel “Prins van Oranje” te maken heeft. Daarin bewijst hij eens en voor altijd dat niet alleen de Von Nassau’s nooit “Van Oranje” zijn geweest, maar ook dat deze familie vanaf Juliana zelfs geen Von Nassau meer was.

   https://www.youtube.com/watch?v=CmOkMaB1Tpk

   De geheimen van Juliana;

   Juliana was niet de dochter van Wilhelmina. En Beatrix was niet de oudste dochter van Juliana. Deze korte video onthult daarnaast nog meer geheimen van Juliana. Deze korte video is gebaseerd op een langere video getiteld “De Koninklijke Beerput”: https://youtu.be/pNWE-Cs32VM. Ook die langere video is gemaakt door allround wetenschapper Dr. Johan Oldenkamp.

   https://www.youtube.com/watch?v=ZTP4OGe-IOY

 5. Het is van groot belang dat iedereen inziet dat behalve de PVV ook de SP gecontroleerde oppositie is. Emiel Roemer is gecorrumpeerd. Dat was voor mij wel even slikken want de SP was nota bene de politieke partij waar ik vele jaren geleden nog een laatste keer op heb gestemd.

  Maar we weten nu zoveel meer: de oplossing kan onmogelijk uit de politiek komen. Politici en hun politieke partijen zijn immers onlosmakelijk verbonden met het hele debakel. Bankiers ontwikkelen geperveteerd geld en politici brengen dat geld als “wettig” (we mogen geen ander gebruiken!) in omloop. En dat is het dan. En dat is ook echt alles.

  Onderzoek naar zo ongeveer alles wat er heel erg mis is in onze samenleving leidt ons steeds naar een geperveteerd wettig betaalmiddel. We kennen allemaal wel het verschijnsel dat als mensen te veel geld hebben ze er meestal volstrekt onzinnige of heel erg foute dingen mee gaan doen. Daarom zijn een aantal duitse economen (“Wissensmanufaktur”) van mening dat het beter zou zijn als er een plafond zou bestaan voor het bezit van gedekt geld zonder rente. Dat lijkt misschien wat vreemd maar denk er eens over na: het zou de wereld waarin we leven ingrijpend verbeteren!

  Een land moeten niet geregeerd WORDEN door criminele bankiers, politieke flierefluiters en “journalisten” waar we maar niet vanaf komen.

  Een land moet bestuurd worden door vakmensen uit de wereld van de economie en de filosofie waar we -bij ingebreke blijven- ook weer gewoon vanaf kunnen.

  Nogmaals: stemmen dat is zaken doen met terroristen en kiezen uit 17 soorten poep.

 6. Opzetten van een Schaduw Regering

  Een groepje mensen heeft in Nederland besloten een schaduw regering op te zetten. Wat we daarmee willen bereiken? Onze politiek werkt niet meer voor het volk. Met het negeren van de stem van het volk dat zijn soevereiniteit wilde behouden, wat zich uitte in een 61,5% meerderheid stemmen tijdens het referendum, heeft de politieke klasse laten zien hoe de verhoudingen liggen. Wat hier gebeurde heet een Coup D’Etat. Een machtsovername van binnenuit.

  Hoe dit in zijn werk gaat? Het stapsgewijs binnentreden in de EU leidt tot een totale machtsovername door de Europese Commissie. Er kan gewoonweg geen monetaire eenheid zijn zonder politieke. We worden beetje bij beetje in de val geleid van de Europese superstaat. Op het moment dat het de grootste fout blijkt te zijn, mocht het voor sommige nog niet duidelijk zijn dat het de grootste fout is, is het te laat…

  De stem van het volk wordt niet meer gehoord. Daarom gaan we niet van binnenuit de politiek, maar erbuiten het alternatief vorm geven. We willen de 11 ministeries inhoud gaan geven die de falende systemen gaan vervangen.

  We willen een referendum zoals in Zwitserland. Verschillende provincies met zelfbestuur een een fedrale regering, een republiek, die dmv BINDENDE referenda wordt bestuurd.

  Ons bureaucratische apparaat is te groot en zwaar en een enorme belasting op de begroting. Het feit dat de organisaties vaak zichzelf belangrijker zijn gaan zien dan de belangen die zij horen te dienen roept om een transformatie.

  http://ommekeer-nederland.nl/republiek-der-lage-landen-de-schaduw-regering/

 7. Troonrede van onze Rob Vellekoop .

  https://www.youtube.com/watch?v=htyh8SkJAmQ

  Trixie krijgt nu €502000 en gaat als enigste gepensioneerde erop vooruit, terwijl gepensioneerden al jaren gekort worden.

  En de andere nep illegale Oranjes met .. aanhang , wat krijgen die voor
  exorbitante belachelijke hoge bedragen GRATIS uitgekeerd ?
  En dan al die hypocriete Politieke JA,aa knikkertjes kliek , die riante maandsalarissen opstrijken en daarna met ook weer een riant uitgekeerd wachtgeld,
  anoniem buiten gezichtsveld ,hun onbezorgde leventje verder kunnen voortzetten.

  Woorden schieten tekort .

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.