De soevereine mens: Hoe je jezelf bevrijdt

Het boek ‘De soevereine mens’ neemt de lezer mee op een wonderlijke tocht door onze samenleving en toont zaken die niet zo normaal zijn als ze lijken, maar die aangeleerd zijn. Verandering en bevrijding zijn mogelijk. De schrijvers gaan je hierin voor.

Volgens de schrijvers van het boek, robert; boerman en luca; van dinter, worden mensen voorgespiegeld dat zij een staatsburger zijn met bijbehorend uniek burgerservicenummer in plaats van een Mens. ‘Je wordt als vrij mens geboren waarna je met een juridische truc van de overheid slaaf wordt gemaakt.’ Zij laten zien hoe een mens een slaaf wordt die zijn hele leven lang belastingen moet betalen aan een overheid die fraudeert, mensenrechten schendt en de burger wijsmaakt als vrij mens in een vrij land te leven. Het boek is een aanmoediging om ’te leven in vrijheid met respect voor elkaar en de omgeving’  in plaats van ‘verder leven in de gevangenis die Nederland heet’.

Uitgelegd wordt dat iedere burger een contract heeft met de Nederlandse Overheid en op welke manier de overheid er in slaagt om belastinggeld af te ’troggelen’. ‘ Als natuurlijk persoon is iedere burger een STAATSburger, met andere woorden eigendom van de staat. En op welke manier je hieraan iets kunt doen en het zelfs ongedaan kan maken. Aangegeven wordt op welke manier je je naam kunt claimen en hoe je met de belastingdienst en de banken kunt omgaan:

“We zijn niets meer dan slaven, maar ook de 99% die een doorbraak kan forceren in dit corrupte land”, aldus de schrijvers. “Zeven miljard mensen danst naar de pijpen van die ene procent, van de dertien families. Omdat zij de media, het leger, de politiek, de banken, de gezondheidszorg, het voedsel, educatie…controleren. Zij hebben de macht om woorden op papier te zetten en daar met behulp van corrupte en psychopathische politici wetten van te maken die het volk nog verder zal knechten.”

desoevereinemensHet boek beschrijft het Soevereine Mens-Concept dat het afgelopen jaar aan bekendheid heeft gewonnen. Personen krijgen in de gaten op welke manier zij weer MENS kunnen worden.

 

 

 

 

 

 

De schrijvers besluiten positief en vol goede moed:

“Wij hebben nu de mogelijkheid om dit corrupte systeem te laten eindigen en het is aan ons om de verandering door te voeren. Nu. Wij zijn immers degenen waar we op gewacht hebben. Dus waar wachten we nog op?”

De Soevereine Mens
Hoe een Burgerservicenummer levend wordt en iedere Staatsburger een Vrij Mens kan zijn…

Robert Boerman, Luca van Dinter
ISBN 9789078070788
Paperback 224 pagina’s met illustraties
Prijs 21,50
Bestellen via Academy of Happiness

Rob Vellekoop, 20 december 2015

 

6 Comments

 1. VERANDER : ” LEER-PLICHT ” . . . IN : LEREN-MET-LIEFDE EN MOGEN GENIETEN VAN HET SPIJBELEN . . .

  • In 1970 schreef Ivan Illich het boek ‘De ontscholing van de maatschappij’. Hij stelde daarin de algemeen aanvaardbare en als progressief geachte opvattingen over het nut van de leerplicht ter discussie. Leerplicht leidt namelijk tot een elitair diplomasysteem. Hij geeft aan dat onderwijs de armoede niet op kan heffen maar dat de mens juist meer afhankelijk wordt van de technocratie en de bureaucratie in de geïndustrialiseerde maatschappij.

   Mijns inziens heeft deze stellingname niets aan actualiteit ingeboet.
   Vaak wordt gesteld dat scholing hier en in Verwegistan een goede manier is om armoede de bestrijden. Dat is een grote misvatting. Het schept namelijk veel vaker nieuwe armoede. Leren is zoveel meer dan scholing in een schoolssystteem welke mensen klaar moet stomen als kleine Ruttetjes.
   Dus ja,, leerplicht afschaffen en model GEER maar volgen lijkt mij een stap in de goede richting.

 2. Wat mij opvalt is dat deze mensen hun naam claimen of zoiets vergelijkbaars.
  Dit doen ze bij de staat. Dus ze vragen de staat om vrij te zijn. En proberen ongeldige papieren te laten vernietigen, of ongeldig te laten maken

  Het is alsof een slaaf tegen ” zijn. Meester” zegt ; meester verklaard aub dat ik niet uw slaaf ben.
  Zolang de slaaf GELOOFT dat het aan zijn meester is om dat te bepalen, is hij slaaf.

  How I Found Freedom in an Unfree World – MetaphysicSpirit.com
  Pdf van het gelijknamige boek

  Is misschien iets om over na te denken.

 3. 2de Hans e.a.
  Om een vrij mens te zijn moet je ook met jezelf aan de slag. Alleen hier stukjes schrijven is goed maar niet voldoende. Toegegeven, de een heeft wat meer mogelijkheden en kansen dan de ander. Toch zijn er heel wat angsten en obstakels die in wezen ongegrond zijn en makkelijk zijn te overwinnen. Er is geen blauwdruk voor maar doe het stap voor stap.De hele middenklasse waartoe ik eens behoorde moet zich bijvoorbeeld zelf een flinke schop, of een paar schopjes, onder de kont geven. Geen mooie en dure cursussen maar gewoon beginnen waar plezier in leven begint. Want vind ik echt mooi om te doen? Wat is mijn werkelijke bestemming? Ik zou me niet om een vastgelegd tempo bekommeren of een einddoel in je leven. Gewoon losmaken en daarna verbinden met wat er toe doet. Je hoeft je niet tegenover jan en alleman te verantwoorden. Wel openstaan voor (afwijkende) zaken en zo nu en dan pas op de plaats maken. Mocht het mislukken dan ben je in de tijd zo creatief en vrij geworden dat je makkelijk opnieuw kan resetten. Je bent dan goed voorbereid op omgaan met weinig geld maar met veel vrijheid bijvoorbeeld. Zo werkte het bij mij en ik denk dat een ieder die gezond is het ook op zijn eigen manier kan. Boekje lijkt mij geen kwaad te kunnen voor hen die op de grens van resetten staan. Een blauwdruk is er niet. Dat is goed want dan hebben de ‘gelijkvormers’ minder grip op je. Ga pionieren en maak je zelf vrij. Bepaal je eigen tempo.

 4. Voor mij en velen een brug te ver denk. Hoewel de auteurs in diepste wezen het gelijk aan hun kunnen hebben, zal het tempo om ook ‘vrij mens’ te worden laag blijven verwacht ik (‘de sprong is te groot en ik red me nu ook wel’-gedachte). Vrij mens worden lijkt dan eerder voor de zeer principiëlen en dat is toch een kleine groep pioniers. Anders gezegd: met welke communicatie-middelen kun je meer mensen inspirerend bereiken? Het lijkt een soort nieuw geloof te zijn en hoe breng je dat aan de m/v ? Voer voor communicatie-strategen denk ik dan: hoe breng je een goed en nog onbekend product aan de man. Dat zou de opdracht zijn. (Reactie welkom)

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.