Bernie Sanders groot strijder tegen onrecht

Bernie Sanders is 74 jaar en vecht al meer dan dertig jaar een eenzame strijd voor meer rechtvaardigheid in de VS. Hij gaat meedoen aan de volgende presidentsverkiezingen. Hier een korte film met een selectie uit 30 jaar speeches waaruit blijkt dat hij niet op kan geven hiervoor te leven.

Een paar citaten uit zijn onvermoeibare speeches voor gerechtigheid:

 • (1985) een paar honderd miljoen mensen sterven de hongerdood in de wereld
 • (1986) Ronald Reagan en zijn miljardairs vriendjes vertegenwoordigen de Amerikanen niet
 • (1991) de rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer
 • (1991) 5 miljoen kinderen lijden honger, 2 miljoen Amerikanen zijn dakloos. Stop met het onevenredig vervolgen van de arme mensen in ons land
 • (1992) politici worden gekocht door grote ondernemingen, 10 miljoen Amerikanen hebben geen werk
 • (1992) het congres beschermt de rijken, het politieke systeem is in handen van grote ondernemingen
 • (1993) de VS wordt een oligarchie, een kleine groep heeft alle macht
 • (1994) Amerikanen werken steeds meer om de val in hun lonen te kunnen opvangen
 • (1996) de grote meerderheid van de bevolking wordt steeds armer en de rijken steeds rijker
 • miljoen Amerikaanse kinderen slapen op straat
 • hongerlonen

Rob Vellekoop, 14 november 2015

5 Comments

 1. De volgende verkiezingen in de VS zouden wel eens heel anders kunnen uitpakken. Er zijn allerlei voorbereidingen gaande voor een coup d’etat van enorme omvang.
  Even een toelichting:
  Sinds de Korenoorlog in de vijftiger jaren is het bij de ouderen en de constitutionairen binnen de militaire staf bekend dat er krachten werkzaam zijn in de amerkaanse overheid die op z’n zachtst gezegd tegenwerken.
  De manschappen actief op het slagveld merkten dat hun positie en orders werden doorgegeven aan de vijand door krachten binnen de eigen gelederen. Later werd voor velen duidelijk dat er krachten binnen de samenleving bestaan die nu zouden beschrijven als ‘The Cabal’. In zijn afscheidsspeech noemde pres.Eisenhower al deze macht en krachten, vooral binnen het militair industrieel complex.
  Zoals ik het heb begrepen is er dus een raid op handen die de kopstukken eruit gaat pikken en daarbij ook niet de minsten. Namen als Bush, Cheney en Rumsfeld en…Obama gaan bij deze actie naast het gore Federal Reserve tuig in de boeien. De bedoeling is om de Cabal onschadelijk te maken. Einde Illuminati, einde NWO architecten!
  Klinkt mooi en ik hoop dat het waar is.
  Maar mocht dit waar zijn en de grenzen van de VS gaan tijdelijk dicht om te voorkomen dat ratten het schip verlaten met meeneming van geld e.d., dan is Europa geïsoleerd.
  Het schorem zit hier ook en zal op eigen vuist moeten zien te overleven en vreest hetzelfde als hetgeen hun soortgenoten is overkomen in de VS.
  Niemand weet hoeveel en wie exact waar zit in dit land die ook onderdeel zijn van de Cabal.
  Ongetwijfeld kan iedere Nederlander met de minste moeite een lijst samenstellen met lui die absoluut achter de tralies moeten waaronder JP Balkenende die het klaarspeelde om zelf nadat het volk luid en duidelijk NEE had uitgesproken tegen de Europese grondwet, botweg het verdrag van Lissabon tekende.
  Dit is een uitgesproken voorbeeld van landverraad, hoogverraad!

  Mochten we het meemaken, God dank, dat er een bijltjesdag gaat plaatsvinden in de VS, gaat er veel veranderen omdat NL een zuivere provincie is van de VS. Dus wie goed oplet ziet dat door de jaren heen dit land langzaam gekneed is geworden naar Amerikaans model.
  Daar komt naast monetaire hervorming en veel veel meer zaken, een einde aan.
  Vraag is; zijn wij in staat een dergelijke schoonmaak te organiseren?
  Ik heb daar ernstig mijn twijfels over.
  Maar mocht het in de VS zover komen dan moeten we in Europa ook klaar zien te worden met het tuig wat probeert vast te houden aan de laatste ‘ijsschotsen’. En voor eens en altijd uitroeien!

  • Dankjewel voor de counterinfo, heel belangrijk in deze tijd om alles van meer kanten te onderzoeken.
   Bernie sanders, is natuurlijk net als elk links of rechts programma alleen maar het gezicht van een systeem wat wordt MISBRUIKT.

   De middenweg en zijn oplossingen wordt bewust niet bewandeld, bewust niet besproken als oplossing.

   Er is niets mis met het heffen van belastingen, om dit te verdelen om er goede dingen mee te doen. Echter dit systeem wordt al jaren misbruikt om het omhoog te doen vloeien en de armoede idd te vergroten de middenklasse af te doen nemen. Is dit LINKS? Nee! Dit is van alle stromingen geinfiltreert door de elite. De VVD heft ook belastingen juist bij de armen, om ze nog armer te maken.( Allen nemen rechten AF). En laten het geld omhoog vallen.
   Ik heb ook wat linkjes : links rechts is een pot nat geworden woorden worden uit zijn verband gedwongen om ons te doen vergeten wat het echt was vroeger. ( Google:false paradigm en hegelian dialectics .)

   https://www.corbettreport.com/interview-1073-richard-heathen-explodes-the-collectivist-agenda/

   https://www.youtube.com/watch?v=ALtJoILN3ks

   de volgende docu gaat over agenda 21 en zal in 2016 af zijn stelt de maker. Beetje laat, dus doe zelf onderzoek. 😉

   Deze serie is ook de moeite waard noam chomsky en abby martin in gesprek. Dit is deel twee van, ik dacht, 6 delen, ook hier wordt gesproken over het bewust verdraaien van woorden en aangeleerde ideeën en het niet gebruiken van voor de hand liggende oplossingen door de politici die niets meer zijn van wat de kleur ooit inhield.

   Het gaat niet meer om links en rechts, het gaat om wakker worden en het systeem terugpakken om terug te keren naar het normale.

 2. Mensen met een andere mening worden weg gedrukt uit het publieke debat omdat de fascisten willen dat er slechts één waarheid wordt gepresenteerd, namelijk die zij er met geweld door willen drukken, in het voordeel van de rijke bankiers, die waarschijnlijk zelf ook geloven dat de aarde om de zon draait. Het is bijna een fantasie geworden waar ik elke dag aan denk. Het is zeer zinvol dit eerste te bestuderen om in te zien hoe ook wij hier voor worden gelogen, als de mening van de andersdenkenden tot verboden stof verklaard is. Ik ben het zo zat dat ik mijn eigen studio ga bouwen, zelfs met niet meer dan twee lampen. Zal Plasterk er ook subsidie voor hebben of bepaalt de overheid hier wie welke mening mag hebben of wie niet? Als dit maar goed gaat… Dit loopt nu al gigantisch uit de klauwen. Een overheid die geweld gaat plegen kan in geen enkele democratie toe worden gestaan. Een minister is dus ook een soort fascist die voor anderen gaat bepalen hoe ze hun leven in moeten richten. Ik geloof dat ook echt, en ik kan het aantonen ook. Want als het niet zo was, zouden wij onder andere ook geld krijgen. http://www.nu.nl/wetenschap/540202/bijna-eenderde-europeanen-zon-draait-om-aarde.html

 3. Bernie Sanders, beter dan Hillary/Bush…definitely! Maar waarom heeft hij zich bij de Democraten aangesloten? (stemt 98% van de tijd hetzelfde!) Dat zegt mij dat we van hem maximaal een reformatie van dit corrupte (kapitalistische) systeem kunnen verwachten. Een reformatie zodat wij denken dat er wat veranderd…. don’t be fooled! Het wordt ‘business as usual’ met een mooi randje (if that!).
  En wat gebeurd er als Hillary nummer 1 wordt? Gaat hij dan zijn achterban oproepen om op Hillary te stemmen…?
  Of waar is zijn strijd tegen de ‘surveillance’ staat…..
  Om maar niet te spreken over zijn ’track record’ rond VS/Israël imperialisme. Dat is nou niet echt strijdlustig te noemen. To put it mildly!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.