Het leven kan zo mooi zijn voor iedereen

20150504_142558Zittend op een bankje, starend in de verte

Verwarmd door de zon, verkwikt door een zachte bries

Opgaan in de schoonheid van de einder

De hemel is op aarde, hier en nu

Gun het jezelf en geef het door aan een ander

Open je hart voor jezelf en je medemens

Er is zoveel ruimte, er is zoveel te geven

De schoonheid van de natuur en de liefde van jouw hart

 

Rob Vellekoop, 24 oktober 2015

15 Comments

 1. DAT BANKJE STAAT DAAR ZELFS IN ALLERLEI WEERS-OMSTANDIG-HEDEN TE WACHTEN OP BEZOEKERS EN HET ONWEERSTAANBARE MOMENT VAN GEZELLIGE BEZETENHEID . . . !

 2. mensen die onderling allerlei “hoog – gespannen – prestaties” van elkaar verwachten of eisen, worden zeer wrede rivaliserende draken, en zitten op : vele “bank-rust-rovende” gedachten !…

 3. Denk dat er ook een beetje opvoeding bij komt kijken!
  Leren luisteren is best moeilijk als je dit nooit geleerd Heb?

  • Precies. Het blijft moeilijk op te boksen tegen de illusies die ons zijn aangeleerd.

 4. Mee eens Rob ! Een zorgzaam leven met een blije economie is gewoon mogelijk, dan kan er voor iedereen genoeg zijn. Laten we (iedereen die wil) de beslissers informeren om de knoppen om te zetten.

 5. Prachtig. De wereld is echt heel mooi, op dit moment is de natuur prachtig gekleurd in herfst tinten. Wandelen in de bossen, daar krijg ik altijd heel veel positieve energie van.

 6. Bankjes zijn er niet voor niets, Rob. Doet de overheid toch nog iets goeds voor de mensen. Moet ook gezegd worden vind ik. Toen ik nog gezond was mocht ik ook graag de rust ervaren die de natuur met zich mee brengt. Je ziet wat er van komt als die rust verstoord raakt: mensen raken in een verwarde toestand.

  • Nee harstikke goed man van de overheid dat ze bankjes neerzetten. Ooo wat zorgen ze toch goed voor ons.

   Terwijl je lekker complimentjes geeft aan terroristische organisaties jatten ze ons geld en stoppen het in eigen zakken. Worden wetten en regels weer aangescherpt na de zoveelste valse vlag.

   Nee ze zorgen harstikke goed voor ons Door bankjes neer te zetten WTF!

   • Nou je haalt de woorden uit mijn mond…. regeren is vooruitzien…. hoeveel chronisch zieken werkelozen en bejaarden zullen straks met een plastic tasje de bankjes bevolken omdat dat hun laatste plekje is in dit droomland? en dan maar hopen dat het niet een gebied is met de nieuwe smart Led lamp…. maar gelukkig bankjes zat!

    http://www.brainport.nl/high-tech-systems-materials/living-lab-laat-ander-licht-schijnen-op-stratumseind

    Oh ja maar ik vergeet natuurlijk weer iets…. het leven is alleen illusie en ik heb dus een slechte illusie…. even de matrix positief beïnvloeden en we zijn allen tegelijk helemaal rijk, ziek zit tussen de oren en ouderdom kan uitgesteld worden… misschien ben ik zelf wel een wandelend conflict want ja alles is roze buiten geen wolkje aan de lucht de regering ohh vergat ik even allemaal zaligmakende engelen.. dus wat zeur ik nou. Hmmmm Slaap kindje slaap?
    Ben even helemaal moe van de positiviteits goeroes …. welke matrix welke positieve gedachte dreun als je geen eten meer kan kopen… en helaas in mijn dagelijkse doen zie ik al te vaak wat er in dit land gaande is en hoe mensen hele lieve welwillende mensen kopje onder gaan…
    Ga dan maar eens even een positieve riedel geven over hoe je het met gedachten om kan draaien…. praatjes vullen geen gaatjes en ons sociaal stelsel is nu een grote asociale gatenkaas.
    Open en bloot recht voor ons neus zien we agenda 21 binnen komen… leve de duurzaamheid etc… even doorbijten en we zullen de azijnfles proeven… tja en wat kunnen we dan nog doen he… de NGO s aan de macht samen met de ondernemers van de wereld… het volk wat nog mee MAG doen als goedkoop melkvee.

    Maarrrrrrrrrrrrr we blijven lachen we blijven positief net als het orkest van de Titanic spelen tot je ten onder gaat…. nou ik ga maar even een bankje opzoeken.

    • Jaah, want het bankje staat er ook voor jou. Tenzij je beslist hebt er niet op wil te gaan zitten en van het uitzicht te genieten omdat alle andere omstandigheden niet goed zijn.

   • ja die bankjes waar zwervers bij weggestuurd worden want dat verstoort het mooie uitzicht. Die mooie bankjes…

    euhmm rob…

    maaar het leven KAN mooi zijn , eens.

    Maar het is het niet he voor velen, en met de dag komen er velen bij voor wie dat niet is.
    Dat haalt even in het zonnetje zitten niet weg.
    Al voelt het wel fijn het warme zonnetje… voordat ze gaan chemtrailen…

    Ach ja vroeger…

    • Beste Spring, het leven is niet perfect. Er is altijd wel een rimpeltje in de vijver of een storm op komst. Toch kunnen we er voor kiezen gelukkig te zijn, op ons moment of momenten, want wij staan aan het roer en bepalen op welke manier we met deze (ongewenste) omstandigheden omgaan.

     • Rob we staan nu in de ring van de orkaan.
      Ga nog even lekker zitten op het bankje en pak die rust. Als je weer opstaat in het echte leven, zet je dan maar schrap.
      Of zie jij de “transitie” naar allesomvattende dictatuur die zijn weerga niet kent als een rimpeltje in de vijver.

     • Ik probeer vooral niet meegesleept te worden door de waan van de dag. Afstand nemen en de zaak vanuit een andere invalshoek bekijken helpt. Een bankje in de zon zit daarbij wel zo comfortabel.

 7. “Open je hart voor jezelf en je medemens.”

  Dat lijkt toch de kroon op het leven!
  Maar, zo vraag ik me af, begrijpen mensen hóe zij dat kunnen doen? Begrijpen zij wát hen daarin eventueel tegen houdt?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.