Zorgverzekeraars maken meer winst EN verhogen premies 2016

De eerste zorgverzekeraar heeft de premie voor 2016 al weer verhoogd. Niemand weet waarom. Zorgverzekeraars maken ieder jaar meer dan een miljard winst die de verzekerden te veel aan premie betalen en spekken hun buffers.

De premie van de basisverzekering van DSW gaat met 45 euro omhoog tot 1185 euro.
De stijging is wel lager dan de voorspelling van het kabinet. Het ministerie van Volksgezondheid kondigde tijdens Prinsjesdag aan dat de jaarpremie zou stijgen naar gemiddeld 1243 euro. De komende weken komen de andere verzekeraars met hun premies voor 2016. Volgens DSW is hogere premie nodig voor kosten van de vergrijzing, kosten van nieuwe behandelingen en nieuwe dure medicijnen. Ook de overheveling van de kosten van de wijkverpleging naar de zorgverzekeraars zorgt voor een premiestijging.

De buffers van zorgverzekeraars zijn ondertussen fors gegroeid. Het overschot is in drie jaar tijd bijna verdubbeld, van 4,3 miljard euro naar 8,5 miljard euro. Alleen al in 2014 was sprake van een stijging met 1,7 miljard euro, zo stelt vergelijkingssite Zorgkiezer.nl. De verzekeraars spekken ongestoord hun kassen over de ruggen van alle zorgverzekerden.

De Nederlandse bevolking blijft net als over de afgelopen jaren miljarden te veel premie betalen.

De Lange Mars voert tot en met december actie voor teruggave van door de zorgverzekerden te veel betaalde premie. De zorgverzekeraars maken al jaren op rij miljardenwinst waarvan de verzekerde geen cent terug ziet. De actie valt samen met de geldverslindende reclamecampagnetijd van de zorgverzekeraars waarin zij met ons geld verzekerden van elkaar proberen af te snoepen.

Het doel van de actie is dat iedere verzekerde weet dat hij of zij al jaren te veel premie betaalt. Het tweede doel is druk uitoefenen op de verantwoordelijken voor deze verkapte belastingheffing; Rutte en zijn zorgverzekeraars. En er voor zorgen dat de premie drastisch verlaagd wordt om de gemaakte winsten terug te geven aan de rechtmatige eigenaren, de burger.

Zorgverzekeraarswinsten:
2012 – 1,3 miljard euro winst
2013 – 1,4 miljard euro winst
2014 – 1,4 miljard euro winst

eigen-risico-2015

De winst lijkt mee te stijgen met het eigen risico van de verzekerden.

Door toedoen van de overheid wordt jaarlijks meer dan 40 miljard euro door de burger bij elkaar gebracht en als verplichte zorgverzekeringspremie aan de zorgverzekeraar betaald. De zorgverzekeraar betaalt hieruit de ziektekosten en het management keert zichzelf enorme bedragen aan salarissen uit. Daarnaast vormen zij iedere jaar reserves om nog niet gedeclareerde risico’s van voorbije jaren op te vangen. Ook daarmee kan je boekhoudkundig naar hartenlust de winst drukken. De zorgverzekeraars hebben een monopoliepositie gekregen die zij naar believen kunnen uitspelen. Zij kunnen de premies verhogen, huisartsen en ziekenhuizen allerlei willekeurige eisen opleggen en prijsafspraken met de farmaceutische industrie maken.

Vul aub onderstaande peiling in en steun de actie.

[polldaddy poll=9051686]

19 Comments

 1. Misschien is dit wel een interessante site:
  http://yournalism.nl/
  Een onafhankelijk onderzoek doormiddel van crowdfunding. En iedereen kan een eigen onderwerp aansnijden.
  Er is ook het onderwerp ‘wie maakt onze zorg zo duur?’

 2. Formidable, je hebt geen e-mailnummer nodig, ik schrijf toch in mijn reactie het juiste adres van de belastingdienst?

 3. als niemand meer betaalt misschien gebeurt er dan iets,ze kunnen moeilijk iedereen de bak in laten gaan ,

   • Nee ze stelen al je huisraad (deurwaarders) en zorgen dat je de rest van je leven een schuldenlast hebt dat je nooit meer in staat bent fatsoenlijk te leven.

 4. Hebben mensen al die bewuste brief geschreven naar Zorginstituut Nederland om de AWBZ premie terug te vorderen, 2001 t/m 2013? Ik kreeg gisteren een antwoord van Zorginstituut, de brief was niet bestemd voor dit orgaan, maar voor de belastingdienst. Ze hebben mijn brief inmiddels doorgestuurd naar Belastingdienst/PDB Amsterdam, Postbus 58944, 1040 EE Amsterdam. Het klopt dus wat Eric schrijft, het is gewoon weer een ordinaire belasting die we weer moeten ophoesten.
  Ik roep iedereen op om die bewuste brief, je kunt hem vinden op internet, te sturen naar de belastingdienst, inmiddels hebben al meer dan 20.000 mensen deze bewuste brief geschreven, helaas, naar het verkeerde adres, dus voorgaand adres is dus juist om de brief te sturen.
  Tsja, we zijn een laf volk, als iedereen zou stoppen met de premiebetalingen, dan hadden ze een probleem, maar de mensen hun keeltjes moeten nog verder worden dichtgeknepen in dit land, vrees ik….:(:(
  Dus Jan Bos, tijd om een actiegroep op te zetten, in ieder geval er MOET iets gebeuren mensen!!

  • dan moet je wel het juiste email-nummer geven?
   Voel hetzelfde als jij, betaal al meer dan die tijd premie en doe geen beroep op deze poppenkast, de interventie alleen al breng je al in de problemen heb ik zelf als zorgverlener ondervonden!

 5. Onze grijnzende politici die openlijk veinzen ons te vertegenwoordigen maar die achter onze rug slecht het banken-monopolie vertegenwoordigen zijn de verantwoordelijken voor deze merkwaardig brutale manier van gappen. Want het zijn steeds onze politieke flierefluiters die dit soort vieze zaakjes op z’n be- en verloop laten. Die hele schaamteloze politieke zooi in Den Haag zit daar alleen maar omdat ze er vast van overtuigd zijn dat misdaad moet blijven lonen. Vooral voor zichzelf. En dat soort hoort achter de tralies.

  • Die hele schaamteloze politieke zooi in Den Haag zit daar alleen maar omdat ze er vast van overtuigd zijn dat misdaad moet blijven lonen.

   Helaas is dat niet de juiste statement, dan zou het volk namelijk eenvoudiger te mobiliseren zijn om ze daar weg te trappen. Dat hele zooitje tuig zit daar omdat er nog steeds schapen rondlopen die menen dat ze leiding nodig hebben (het stemvee) zonder te beseffen dat de mensen die geen leiding nodig hebben gigantisch veel last heeft. Door het stemvee wordt ik afgeperst (belasting), bedreigd (niet betalen is mijn spullen afpakken dmv. deurwaarders of als het even kan gijzeling dmv. politie die mij juist hoort te beschermen tegen boeven) en gedwongen om handelingen te verrichten waar ik niet achter sta zoals verplichte ziektekosten verzekering, verplichte WA en de hele rambam aan plichten terwijl mijn rechten compleet verkracht worden door zowel overheid als rechters als smerissen en als laatste datzelfde domme stemvee wat het accepteert als een smeris een knul van 13 mee laat rennen aan zijn motorfiets. https://www.youtube.com/watch?v=V1gXMZAv48k (lees het commentaar maar voor de gein).
   Democratie is een verkapt woord voor ‘een door leeghoofden gekozen dictatuur’. Voor mij zijn het leeghoofden want als je een kiespas omwisselt voor een stembiljet geef je aan dat je leiding nodig hebt in je leven.

 6. Wat doen ze met geld, waar D e burger e El voor betaald
  Bonussen uitdelen, de graaiers

 7. Als alle 15 miljoen Nederlanders nu eens gezamelijk GEEN verzekeringspremie meer betalen dan denk ik dat het echt héél snel is opgelost! Samen staan we sterk!

 8. Ik doe mee met de actie om de te veel betaalde premie via volksverzekering terug te eisen. Als ik het goed begrepen heb is dit weer een andere actie? Dit betreft zorgverzekeraars, wanneer start deze, komt hierop nog een vervolg?

  • Zeker. We gaan iedereen vragen zijn of haar eerste premiebetaling voor 2016 niet eerder dan op 21 januari 2016 te betalen. Dit is dan de eerste speldenprik. Doen er genoeg mensen mee, dan gaan we een stap verder.

 9. Elk kapitalistisch systeem kent een leger aan bureaucraten, controleurs, en controleurs van controleurs, die alles bij moeten houden in starre systemen waardoor al het werk dat in Nederland gedaan wordt, voor de helft op gaat aan het bijhouden van administratie, wat een bekend argument is tegen het kapitalisme als een wereld zonder geld nog steeds een herkenbare wens is. Zo meen ik eens opgezocht te hebben dat er meer medewerkers werken bij de zorgverzekeraars – waar ze dus niets anders doen dan fictieve betalingen verwerken nadat er fictieve prijzen zijn bedacht – dan dat er huisartsen in ons land zijn! Ik vind dat huisartsen te weinig tijd hebben, zodat we ook aan dat soort zaken iets moeten doen. Een gezonde bevolking binnen een star systeem waar over elk formulier gestreden moet worden acht ik als humanist een onmogelijke opgave. Naast depressie en tekort aan vitamine D, is het kapitalisme de grootste bedreiging voor de mens. Veel artsen zijn zo slecht opgeleid dat ze bij een gebroken been nog het gezonde in het gips zetten.

 10. Het is te walgelijk voor woorden. Elk jaar meer betalen en de zorg word uitgehold. Onbegrijpelijk dat we als Nederlanders zo laf en lui en laks zijn dat we het als makke schapen gewoon weer betalen. Ik geef die zorgverzekeraars nog gelijk ook. Uitmelken die domme laffe schapen!

  • met het leger en onderwijs ook zo, de overheid doet je bijna geloven, dat dit een geschenk van de overheid is.Integendeel, ze gebruiken deze gelden om geheime projecten als oorlogvoeren in- en op te voeren!

 11. Dat doen ze toch al jaren, niks geen nieuws, hoe schandalig het ook is. Je kan je blauw tekenen voor al die petities maar helaas is deze regering horende doof en ziende blind

  • De regering weet prcies hoe het merendeel van de bevolking er over denk maar heeft er lak aan. Ze doen gewoon wat zij denken dat goed is. Onder het mom: “even door de zure appel bijten en straks wordt alles beter”
   War betreft de premies,. Zeker is dat gewoon een soort belasting. Zoiets als inkomstebelasting, hondenbelasting of onroerend goed belasting. Je bent verplicht het te betalen. Anders draai je de bak in.

 12. Tijd om te boel los te maken zodat er weer normale verhoudingen tussen aanbieders en klanten kunnen komen. Hoe dit te regelen? Een actiegroep of een nieuwe consumentenbond? Of de politiek? Of zitten alle beslissers in dezelfde kring om elkaar leuke dingen toe te spelen en zal er om die reden geen verandering komen. Zo ja, hoe doorbreken ‘we’ dat dan? En via welk emailadres kunnen meedoeners dan meedoen (Rob)?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.