Zeven Europese landen verbieden Monsanto producten

In totaal hebben 7 Europese landen aangekondigd het verbouwen van Monsanto’s GMOs niet binnen hun grenzen toe te staan: naast Frankrijk en Rusland zijn dat Duitsland, Schotland, Letland en Griekenland. Daarnaast heeft Hongarije al eerder het gebruik verboden.

Zowel Rusland als Frankrijk hebben officieel aangekondigd Monsanto’s genetisch gemanipuleerde gewassen te verbieden. “Wat genetisch gemodificeerde organismen betreft hebben we besloten geen GMO in de voedselproduktie te gebruiken,” zei Ruslands vice premier Arkady Dvorkovich tijdens een wereldwijde conferentie over biotechnologie in de Russische stad Kirov volgens RussiaToday.

“Dit is geen simpele zaak, we moeten grondig te werk gaan en een wettelijke basis hiervoor leggen,” zei hij. Rusland heeft vergelijkbare plannen aangekondigd in het verleden, maar de verklaring is nog belangwekkender nu meer landen overgaan tot het verbieden van GMO in Europa.

Frankrijk heeft verklaard GMO Vrij te willen blijven door gebruik te maken van de “opt-out” clausule binnen de EU. Met deze clausule kunnen individuele lidstaten van de EU zich afmelden van deelname aan GMO cultivatie.

De Duitse landbouwminister Schmidt maakte melding hiervan in augustus, waarmee de Duitsers een vergelijkbare actie van het Schotse parlement volgden om “Schotland’s schone en groene status te beschermen”.

Belangrijke wetenschappers waaronder Prof. Carlo Leifert hebben hierop aangedrongen en gewaarschuwd voor potentieel gevaarlijke gezondheidsrisico’s, negatieve biodiversiteit en milieu consequenties van het verbouwen van genetisch gemodificeerde gewassen.

Peru heeft sinds 2011 voor een periode van 10 jaar GMO gewassen verboden.

Info over acties tegen Monsanto zie March against Monsanto

Rob Vellekoop, 21 september 2015

9 Comments

 1. die belastingvlucht van het grootkapitaal via Nederland/postadressen is ook al zoiets
  denk dat ze wel tot tien tellen, ze proberen dat nu met dat belachelijke duur schilderij uit of ze over de bevolking heen kunnen lopen
  wordt eens tijd dat dat varkentje gewassen wordt

 2. Heb al meerdere keren protesten ondertekend tegen MijnSatan, maar het schijnt niet te helpen, tegen onkruid dat niet wil vergaan, zèlfs niet met hun eigen Roundup, een dodelijke variant van Ketchup !
  Overigens, die akelige Cookienazi’s hangen me ook zwaar de keel uit, van: “Doe wat ik wil, anders schiet ik”, lijkt potdorie wel IS politiek !

 3. Ik had vreemd op gekeken als Nederland bij de 7 landen zou zitten! Ik ben het helemaal met Ger Dien eens! Nederland is een Amerikaanse provincie, idd corrupt als de hel en ze weten niet hoe hard ze zich naar boven moeten likken bij die reptielen. Dat wordt dus de groente en fruit in de ban of zoals ik wel eens zit te dromen naar Rusland te gaan emigreren niet naar Moskou maar Siberië! Ik hou van extreme kou. Was Alaska nog maar van Rusland dan was ik daar naar toe vertrokken! Waarom dacht je dat Obama ineens belangstelling toont voor Alaska (heus niet alleen voor de olie) Er ligt nog een eilanden groepje ten grote van de waddeneilanden wat nog bij Amerika hoort maar ongeveer net zo ver van Rusland af ligt als Groot Britannië van Callais Frankrijk. China heeft het grootste leger te wereld en Rusland is 2e. China staat op instorten de Russen helpen nemen veel van China af sinds de boycot van Europa. Amerika schijt in de broek. Putin laat regelmatig van zich horen dat hij die elitaire achterlijke New World Order nooit zal toestaan Veel Oostblok landen trekken weer naar Rusland toe nu ze de ware aard van Europa ontdekken. Uitbuiting, De al wonende bulgaren in Duitsland worden nu het land uitgezet voor de syriërs nu dit weer . Vandaag of morgen is het oorlog dat duurt niet lang meer. Ik mag hopen dat er binnenkort een aanslag wordt gepleegd in Denhaag of Brussel in 1 klap van dat hele zooitje af!

 4. Monsanto zal de boeren ongetwijfeld “helpen” met hun oogst. En het kapitalisme heeft het weer gedaan, wat terecht is. Zijn leuke studies, bij Wageningen. Volkert is een groot denker! Beetje biologie en schaapjes tellen. Kijk hoe ver je er mee kunt komen. Je moet als veganist wel bij je soort blijven. In 2030 is het drinkwater op en hebben we twéé aardes nodig om de mensen nog te eten te geven, of veel mensen zullen er dood bij neer vallen. Regeren is eerst denken, en dan vooruit zien. Dus wij hebben gelijk.

 5. En Den Haag? Blijven zij net als deze 7 landen ook overeind, of zullen zij ook hier weer diep voorover bukken voor die reptielen van de ‘Verontreinigde Staten’ en de ‘Canekedezen’ zoals mijn Oma ze altijd noemde als ze het over de Canadezen had….

  O nee wacht, Nederland is een Amerikaanse provincie, da’s was ook. En net zo corrupt als de VS cs.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.