Duitsers beschadigen massaal RFID chip op ID kaart

Duitsers beschadigen massaal hun op afstand uitleesbare chip (RFID) van hun ID kaart door hem even in de magnetron te leggen volgens Trueactivist.com. Deze week is een 29 jarige Duitser daarvoor zelfs gearresteerd op de luchthaven van Frankfurt, nadat de politie had geconstateerd dat hij zijn ID een dergelijke behandeling gegeven had.

De man wordt beschuldigd van het illegaal aanpassen van officiële documenten en het knoeien met overheidseigendommen.

Volgens the Washington Post, heeft een onderzoek uit 2014 uitgewezen dat bijna 40 percent van de Duitsers de toegenomen digitalizering en de rol van de spionagediensten ziet als een bedreiging.

RFID chip niet groter dan een suikerkorrel
nieuwe generatie RFID chip niet groter dan een suikerkorrel

Een soortgelijke aanklacht is in NL ook mogelijk, omdat de Nederlandse overheid er van uitgaat dat het paspoort eigendom is van de Staat der Nederlanden en alleen in bruikleen gegeven wordt gedurende een zekere tijd (artikel 4 Paspoortwet). Nederlandse paspoorten zijn ook uitgerust met een RFID chip. Deze chip bevat onder andere alle gegevens die op de houderspagina staan weergegeven, aangevuld met extra (niet zichtbare) gegevens, waaronder een tweetal biometrische kenmerken van de houder: een gelaatsscan en twee vingerafdrukken (linker en rechter wijsvinger)

Wanneer de chip in je paspoort stuk gaat heb je een probleem. Volgens artikel 54 Paspoortwet kan je paspoort worden ingenomen als “het zodanig is beschadigd dat daarin opgenomen beveiligingskenmerken zijn aangetast, gegevens niet meer leesbaar zijn of een deel ervan ontbreekt.” Je reis naar het buitenland kan ook in NL zomaar op het vliegveld eindigen.

De angst van de Duitsers voor deze chip is niet ongegrond,want wat als dit soort geavanceerde technologie (de nieuwe generatie RFID-chips kunnen aan- en uitgeschakeld worden) bij mensen ingebracht wordt? Zou een mens ook op afstand bestuurbaar zijn? Het idee is misschien komisch, maar wel mogelijk.

In ieder geval hoeft de burger niet alles te accepteren wat de overheid aan privacy aantastende maatregelen invoert. De magnetron blijkt een ongekend voordeel te hebben (naast alle gezondheidsnadelen) en de Duitsers gaan ons voor.

Rob Vellekoop, 18 augustus 2015

19 Comments

 1. Indien je je RFID in een magnetron doet, zal hij na enkele seconden inderdaad ontploffen, maar je pinpas is dan ook gelijk stuk zie vid.eo op YouTube zoekterm: RFID verwijderen https://www.youtube.com/watch?v=aD-zxvLqYmo

  Beter is om een RFID killer te maken van een Kodak wegwerp camera. Video’s op YouTube hierover makkelijk te vinden.

  Nog beter zou zijn als iemand een ‘commerciële’ RFID detector/killer op de markt zou brengen, want de RFID’s zitten tegenwoordig ook in je kleding en schoenen..

 2. Mijn brandje was zodanig heftig dat het te duidelijk was …
  Probeer de tip van de magneet maar dan wil ik ook ergens controleren of de chip niet meer is uit te lezen.
  Iemand een idee? (nee geen ID maar een tip!)

 3. ADVISEER JE : OM ONSZELF TE LATEN ‘ARRESTEREN’ TIJDENS EEN VAKANTIE-REISJE ?
  DAT IS BEST ERG GRIEZELIG . . .

 4. Als je het hebt over het merken van dingen dieren en mensen is hetgeen beschreven in het linkje natuurlijk behoorlijk waardeloos. Ik heb besloten niks in mijn lichaam te laten implanteren en velen met mij.
  De chip in pasport of id is nog maar het begin. Ik zie nu al de rijen in gedachte van types die dringen om aan de beurt te komen voor zo’n ‘leuke gadget’ want reken maar dat de campagne lekker sappig zal worden gemaakt! Als je het niet doet of wil ben je in de ogen van menigeen een ongelofelijke zeurpiet en dwarsligger. http://endtimestruth.com/mark-of-the-beast/final-mark/
  Zo’n saboteren is naar mijn idee niet strafbaar want je hoeft niet mee te werken aan je eigen veroordeling.
  Maar dan zal de wet wel veranderd worden, neem ik aan.
  Tenzij we samen pakken en andere keuzes gaan maken. Dan dient de noodzaak zich ineens heel aan om eindelijk eens samen te gaan werken.
  Einde discussie, aanpakken die hap!!

 5. Waarom slopen? Het is in wezen vrij simpele techniek bestaande uit een ontvanger en zender tegelijk.
  Fm signaal ook nog wat op zich passief is totdat er een signaal wordt uitgezonden waarop dat ding reageert en daarmee de chipinfo meestuurt. Da’s alles. Als je nu zorgt dat er niks aan narigheid staat op de chip maar daarentegen allemaal lovende woorden dan krijg je een instemmende glimlach in plaats van de boeien om.
  We zijn langzaam in een technologisch tijdperk gegleden waarbij de oorlogsvoering tegen het individu op die manier zal worden uitgevoerd. Kijk maar wat men van plan is met de zwarte doos in auto’s in de toekomst.
  Het feit dat men oudere auto’s uit de stad wil weren heeft niets te maken met milieu. De oude auto’s hebben te weinig electronica aan boord waarmee ze je kunnen manipuleren, dat is de reden!
  De techiek dichtheid zal alleen maar groter worden en daar kun je je tegen bewapenen door kennis van zaken.
  https://www.youtube.com/watch?v=r39us8UrgGk
  https://www.youtube.com/watch?v=aO6zFpgtLj8

  Vaak is het verbluffend simpel als je eenmaal snapt hoe het werkt.
  Maar de onbekendheid maakt het tot bedreiging. Daar kunnen we leren mee omgaan.
  We zijn toch de tijd voorbij dat we de stoomtrein gaan aanvallen met dorsvlegels en hooivorken.

 6. Een nachtje of 2 op een magneet leggen heeft visueel minder schade, maar de chip is wel naar de vaantjes.

  • Gewoon geen ID kaart aanschaffen is ook heel effectief. Ze doen het maar met HUN rijbewijs (gvd. niet eens van mij ondanks dat dat achterlijke ding mij totaal een kleine 3000 gulden heeft gekost (lessen / examen / papiertje).
   Als ik het Schengen verdrag er letterlijk op nasla dan behoor ik mij door de hele EU te mogen verplaatsen zonder mij te hoeven identificeren bij een grens of wat dan ook tenzij het, zeker in Nederland, nodig is voor uitvoering van de politietaak. Daar is een rijbewijs afdoende voor en zoals ik al zei, geen grondige reden….geen legitimatieplicht. Zelfs dat begrijpen de schapen in Nederland niet. Het feit dat men zich moet legitimeren in een supermarkt / slijter / tabaksboer voor alcohol of tabak is zelfs onwettig. Ik zou zeggen…..prikkel de geest en zoek maar voor de grap uit wie je legitimatie mogen opvragen en wie er eventueel een kopie van mogen maken.

 7. Maar waarom moet ik de chip maken? Er wordt niks uitgelegd in het artikel. Er wordt alleen verteld dat mensen de chip kapot maken, dat dit illegaal is en dat de schrijver denkt dat we hiermee op afstand bestuurs kunnen worden? Erg vaag en er wordt me dus niet uitgelegd waarom de chip gevaarlijk is.

  • Beste A, meestal ga ik er dieper op in, echter deze zaak speelt al jaren, dus verkeerde ik in de veronderstelling dat de lezers wel op de hoogte waren van de achtergronden. Sorry, dat was een te positieve kijk op de zaak. Ik zal mijn leven over deze chip beteren.

 8. Met het vernietigen van de chip, kun je dus niet je land ontvluchten, mocht het helemaal uit de hand lopen hier…
  Ik laat hem maar mooi zitten dus.

 9. Ik vind dat mensen zich hier niet al te veel zorgen over moeten maken, en dat het een veel zorgwekkender vraag is waarom de koning en koningin klonen rond hebben lopen, zoals ik gister nog op een foto van de herdenking slavernij zag. Dat is belist een kloon hoor! Nu zijn we wel voorstander van mensen klonen, alleen is de vraag waarom die technologie achter wordt gehouden, en waarom wij met de rommel blijven zitten. Met miljoenen doden, terwijl ze dus wel daadwerkelijk technologie hebben zijn sommige onderwerpen van minder belang. In dat opzicht vind ik de artikelen die hier verschijnen nogal eenzijdig maar schep ik er genoegen in dat ik ook op mijn eigen site mag schrijven wat ik wil, om de gebrekkige kennis die er is bij veel mensen aan te vullen. Zou jammer zijn als WA ook te weinig vitamine D heeft, en dan ook een depressie krijgt. Twee mensen denken verschillend en toch hetzelfde. Het zou dus raadzaam zijn het eens over depressies te hebben, dan over een chipje in een kaart. Daar heb je namelijk veel minder last van. De matrix biedt ook kansen weet je wel. Want de waarheid zal pas gevonden worden, wie in staat is de lagen van onwetendheid weg te etsen.

 10. Ik heb hem er net ook uitgebrand , al na enkele seconden had ik een fikkie .

  Ff fijn schuurpapiertje er over voor de brand te verdoezelen , en klaar is kees .

  Oww niet schrikken als de RFID ontbrand in je kaart , want het geeft wel ff een leuk klein flammetje

  [img]http://static.autoblog.nl/images/wp2008/lachen.jpg[/img]

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.