Denemarken: winkeliers niet meer verplicht cash geld te accepteren

Denemarken is op een stap na de eerste maatschappij ter wereld waar geen contant geld meer bestaat doordat de regering de verplichting voor winkeliers wil schrappen om cash geld te accepteren. Denemarken gaat de wereld voor in de volledige afhankelijkheid van banken. De Deense bevolking slaapt blijkbaar.

Dit voorstel wordt aan de bevolking gepresenteerd als manier om de kosten te verlagen en de productiviteit te vergroten van het Deense bedrijfsleven. Het voorstel zal naar verwachting weinig tegenstand ondervinden. Een Deense industriële lobbygroep zegt dat de maatregel retailers zal bevrijden van beveiligingskosten en de last om geld te wisselen.

Ondertussen vinden steeds meer betalingen plaats met de mobiele telefoon. Bijna een derde van de bevolking betaalt op deze manier. (Bron: The Independent)

In Denemarken is het grootste deel van de bevolking blijkbaar naïef. Langzaam maar zeker wordt de wurggreep waarmee banken het economische leven in hun greep krijgen sterker. Digitale transacties betekenen dat ieder mens de bank nodig heeft om een betaling te kunnen doen, dat versterkt de afhankelijkheid. Daarnaast wordt alles vastgelegd. Iedere uitgave wordt in enorme databases opgeslagen en tast opnieuw de privacy aan van de burgers.

Mensen worden geobserveerd via hun mobiele telefoons, internet aansluitingen, online bankrekeningen, camera’s op straat, medische dossiers. Op zich is dit niet verontrustend, maar niemand weet op welke manier deze data gebruikt wordt, nu of in de toekomst. De houders van deze data kunnen een ongelofelijke macht gaan uitoefenen, gebaseerd op de kennis die zij van burgers hebben verzameld. Door het koppelen van alle digitale systemen kan de doopceel van iemand gelicht worden. Op deze manier worden bijvoorbeeld politici of andere bestuurders kwetsbaar voor afpersing en manipulatie. De persoon of personen die deze data kan verzamelen heeft ALLE macht.

Op dit moment wordt onder het mom van terrorisme de privacy op alle mogelijke manieren geschonden (denk aan NSA). Blijkbaar is deze mate van informatie vergaring niet genoeg en moet er nog meer grip op de burgers komen.

Doordat de meerderheid van de bevolking dit niet ziet en verder slaapt komt de dictatuur van een kleine machtige groep personen die geld genoeg heeft om deze data te kopen steeds dichterbij. Misschien is het zelfs al zover zonder dat we dit door hebben.

Rob Vellekoop, 21 mei 2015

8 Comments

 1. We zullen met z’n allen in moeten zien dat we ons NIET moeten laten piepelen door machthebbers die in feite GEEN macht hebben. Wij de burgers geven hen dat omdat we NIET heel duidelijk eensgezind NEE zeggen tegen deze plannen. Denk niet , ach het valt wel mee want je zit in de tijl eer je het WEET !
  Gooi de anst over boord en accepteer onze munt!
  Je hebt het gelezen ? ja hé , 7 miljard mag u en ik betalen om de schade van de ABN-amro te egaliseren.

 2. Het net wordt gesloten.
  Betalen met contant geld onmogelijk maken treft natuurlijk weer degenen die zonder zwart geld in de huidige tijd domweg niet meer kunnen overleven. Vooral al degenen die een uitkering hebben en er wat bij klussen uit pure noodzaak en uit een gebrek aan legale alternatieven, zijn de klos.

 3. “Harm” in plaats van “Harm-onie”!

  Opnieuw wordt de burger iets opgedrongen, dat tegen de vrije keuze in gaat.
  Onlangs nog de Europese grondwet (Europees grondwettelijk verdrag). En daarvoor al menig anti-burger regeling: Actio Popularis, Codex Alimentarius, EAB, Pikmeerarresten.
  Steeds meer geraken wij, burgers, in een gevangenis. Steeds meer zijn wij [werk]slaven.

  Niet meer kunnen betalen met contant geld? NÓÓIT accepteren!!!

 4. De wakkere mens zal dan ook niet meer winkelen in winkels waar contant geld niet wordt geaccepteerd. Het zijn geen winkels, maar afdelingen van een bank. Daar doe je je boodschappen niet.

  • Daar gaat het inderdaad naar toe m.b.v. de hegeliaanse dialectiek.
   Probleem, reactie, oplossing!
   Laatst nog geparkeerd in Leiden langs de gracht en bij de automaat viel ook bij mij het letterlijke kwartje, zei het dan in digitale vorm.
   Bij het istellen van de tijd stop je je pas in de sleuf en kiest het tarief wat bij de parkeertijd hoort. Plotseling zonder de pincode te hoeven intikken; “u heeft betaald”! Dus geen code, niks! Schijnt dat dit contactdoos betalen heet tegenwoordig, tot een bedrag van max. 25 euri.
   Snap je ‘em?????
   Dit bedrag gaat natuurlijk mettertijd hoger worden en de pas krijgt een autonome functie en vertegenwoordigd jouw hele kapitaal.
   Roven van die passen is dan heel aantrekkelijk geworden want je hebt geen pincode meer nodig. Pas verloren? Oei, niet best!!!!!!
   Hierdoor gaat een enorme ellende ontstaan.
   Allemaal bewuste strategie omdat de oplossing er gaat komen juist voordat iedereen hard gaat werken aan een alternatief geldstelsel.
   Een alternatieve munt is uit den boze, dat snapt u.
   Oplossing: De Geimplanteerde Chip….tadaa!!!!
   Hippe postbus 51 propaganda en klaar is de NWO.

   “Oh ja maar dat is toch veel makkelijker?!?!”.
   Ja, totdat je zaken gaat neerpennen op sites als deze of meeloopt in een demo waar de gevestigde macht niet zo van geporteerd is en dan wordt onaangekondigd en onverwacht draadloos jou chippie ‘uitgezet’ en daar sta je dan, bij de super met een kar vol boodschappen en jouw chippie doet het niet meer.
   En dat is dan nog maar het begin.
   Want naarmate de tijd verstrijkt zal blijken dat het chippie meer kan dan aanvankelijk gedacht. Dan voel je plotseling een enorme behoefte om het koninklijk echtpaar toe te zingen en te zwaaien met oranje vlaggetje.
   En dat terwijl je daarvoor er niet aan moest denken om die lui enige aandacht te schenken. Opeens ben je veel meer ‘ontspannen’ bij de nieuwe wetten die euthanasie veeeel gemakkelijker maken en de herinvoering van de doodstraf.
   Maar,….dat ding kan NOG veel meer……..

   • Oh, ja ik zou het bijna vergeten.
    Contactloos betalen is een eldorado voor criminelen die een uitleesapparaat in zakformaat hebben en die in volle bussen, trein en bioscopen en wachtrijen, de tijd van hun leven genieten want de afstand is zo bedacht dat de chaos maximaal zal zijn.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.